Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

EK-ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΙΟΥΛΙΟΥ ~ ταξιδεύοντας με το παιδί μου

μία μητέρα περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την αυριανή γενιά, σήμερα

Χαίρεται. Ένα τολμηρό εγχείρημα στο οποίο κάθε μητέρα και κάθε πατέρας καλούνται να ανταπεξέλθουν είναι να ταξιδέψουν με το παιδί τους. Φαντάζει εύκολο, φαντάζει δύσκολο αλλά μόνο όταν το βιώνει κάποιος μπορεί να καταλάβει πως πραγματικά είναι. Πρόσφατα ταξιδέψαμε μαζί με την κορούλα μας και είδαμε την "γλύκα".

Αρχικά αυτό που με φόβιζε ήταν τι πρέπει να κουβαλάω μαζί μου. Σκεφτόμουν ότι θα της λείπουν τα παιχνίδια της ότι θα χρειάζομαι ρούχα της που δεν θα έχω μαζί μου. Σκεφτόμουν ότι δεν θα προσαρμόζεται εύκολα σε αυτό το ξένο περιβάλλον που θα βρίσκεται, ότι θα φοβάται το αεροπλάνο ότι δεν θα κοιμάται εύκολα, ότι θα είναι πιο πολύ από τώρα κολλημένη πάνω μου. 

Αντί αυτού ζήσαμε αυτή την εμπειρία μοναδικά. Πριν καν αρχίσει να κινείται το αεροπλάνο την πήρε ο ύπνος άρα το κεφάλαιο "βουλώνουν τα αυτιά μου και κλαίω" ήταν παρελθόν. Στην διαδρομή με το αυτοκίνητο συνέχισε να κοιμάται. Η διαδρομή 5 ωρών την ζάλισε ευχάριστα με αποτέλεσμα να κοιμάται συνεχώς. Φτάσαμε στο χωριό της μαμάς και συναντήσαμε την πρώτη δυσκολία με τα καινούργια πρόσωπα τα οποία ήταν χαρακτήρες σε ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον οπότε υπήρχε μία προκατάληψη που συχνά γινόταν άρνηση. Σχεδόν με όλα τα πρόσωπα όχι όμως και με αυτό του παππού. Ο ενθουσιασμός της ήταν τόσο μεγάλος που φάνταζε σαν ένα καλογραμμένο σενάριο. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η προετοιμασία που είχαμε κάνει για την συγκεκριμένη συνάντηση. Το χαμόγελο της και η θετική της διάθεση απέναντί του ήταν φανταστική. Το κεφάλαιο τρίτα πρόσωπα κατά το δυνατόν το είχαμε κατακτήσει. Αυτό βέβαια γινόταν καλύτερο μέρα με την μέρα, φορά με την φορά και με τα υπόλοιπα πρόσωπα του περιβάλλοντος. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις συνήθειές της όσο μπορούσαμε δεδομένων των καταστάσεων. Άλλοτε τα καταφέρναμε άλλοτε όχι. 

Το συμπέρασμά μου είναι ότι δύσκολα τα κάνουμε οι μεγάλοι στο δικό μας το μυαλό. Τα παιδιά αντλούν καλή διάθεση από εμάς. Όταν εμείς τα χάνουμε και εκείνα χάνονται και όταν εμείς εκνευριζόμαστε και εκείνα λειτουργούν αντίστοιχα. Κατέληξα πως τους αρέσουν τα ταξίδια όπως ακριβώς και σε εμάς, αν και ίσως για διαφορετικούς λόγους... Τους αρέσει όμως και όταν είμαστε οργανωμένοι και τα κάνουμε να αισθάνονται ασφάλεια παντού. Εμείς είμαστε εκείνοι που ουσιαστικά καθορίζουμε αν θα περάσουν όμορφα. Περιμένω τις δικές σας εμπειρίες. Καλή συνέχεια!!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το