Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘEMAΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ γιατί αλλάζει η διάθεση στον ελληνικό δεκαπενταύγουστο

Σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία. Μία από τις σημαντικότερες και πιο κοινά παραδεκτές αργίες στην χώρα μας. Μία ημέρα που κατά κανόνα ο κόσμος περνάει εκτός δουλειάς, σε κάποιο χωριό, σε κάποια παραλία, αφού πρώτα επισκεφθεί την εκκλησία (και για το τελευταίο δεν ορκίζομαι…). Εδώ στην Ελλάδα, ο δεκαπενταύγουστος έχει ταυτιστεί ως το καλύτερο διάστημα για να συνδυάσει κανείς τις διακοπές του. Βλέπουμε λοιπόν πως οι περισσότεροι προσπαθούν να συνδυάσουν την αργία αυτή με μερικές ημέρες άδειες ώστε να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
image
Αυτό βέβαια είναι σχετικό στις μέρες μας. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να έχει δουλειά αυτός ο κάποιος, πρέπει να μπορεί να πάρει άδεια και πρέπει να έχει και λεφτά για διακοπές. Μια φίλη μου πήγε στη Σίφνο και μια άλλη στην Σαντορίνη. Οι υπόλοιποι όμως; Τι κάνουν αυτοί που δεν έχουν να πληρώνουν κάθε μέρα ένα ξενοδοχείο; Θα διαπιστώσετε πως ετούτη την ημέρα, ουδείς διαμαρτύρεται. Κατά έναν πολύ μυστήριο τρόπο, όλοι δίνουν διάλειμμα στην γκρίνια και την μιζέρια και κάπως μιλούν θετικά και ευχάριστα. Ποιοι είναι αυτοί;
  • Είπαμε, αυτοί που μπορούν να φύγουν για διακοπές. Έχουν την άδεια που δεν τους έκοψε ο “παλιός” και έκαναν τις οικονομίες ώστε να μπορούν αυτές τις μέρες να ταξιδέψουν μέχρι το Αιγαίο/Ιόνιο για να απολαύσουν λίγες ημέρες χαλάρωσης και ηρεμίας!
  • Είναι εκείνοι που δεν μπορούν να φύγουν για διακοπές είτε λόγω μη-άδειας, είτε λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι αυτές τις μέρες σταματούν να υβρίζουν τον τόπο τους. Για παράδειγμα, έχουν να λένε τι ωραία που είναι η Αθήνα άδεια. Πράγματι, μια άδεια Αθήνα, είναι μια ωραία Αθήνα ή… σχεδόν ωραία.
  • Είναι εκείνοι που ποτέ δεν είχαν ανάγκη να ξοδέψουν λεφτά για να απολαύσουν τις χρυσές παραλίες της χώρας μας, αφού η καταγωγή τους ή ακόμα καλύτερα ο τόπος κατοικίας τους βρίσκεται ακριβώς εκεί! Σε αυτήν την περίπτωση το χειρότερο που χρειάζεται να ξοδέψουν είναι τα μεταφορικά μέχρι εκεί! Σκέψου για παράδειγμα τον κρητικό που κατοικεί στην Αθήνα. Σε λίγες ώρες βρίσκεται στον τόπο του που σημαίνει δωρεάν διαμονή, σίτιση και διασκέδαση αφού οι ντόπιοι δεν αφήνουν κανέναν επισκέπτη να πληρώσει! Και όλα αυτά λίγα λεπτά μακριά από μερικές από τις ομορφότερες παραλίες. Του κόσμου!
Αν παρατηρήσετε, θα διαπιστώσετε πως ούτε απεργίες ακούγονται αυτές τις ημέρες, ούτε φοβερά και τρομερά νομοθετήματα, ούτε σημαντικές συναντήσεις πολιτικών, αλλά ούτε και κόσμος να παίρνει αποφάσεις τώρα. Δεν θα δείτε επιχειρήσεις να ανοίγουν τώρα, ούτε κόσμο να αυτοκτονεί (στατιστικά). Οι εξαιρέσεις είναι λίγες αν και σημαντικές είναι οι πυρκαγιές, τα αυτοκινητικά δυστυχήματα (στατιστικά) αλλά και πολύς κόσμος που αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι γκρινιάζουμε όλο το χρόνο και περνάμε καλά τον δεκαπενταύγουστο! Τον Ελληνικό Δεκαπενταύγουστο! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το