Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

EPΩΤΗΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ~ ποιο είναι αυτό που σε κάνει να μην ζεις χωρίς αυτό;


Καληνωρίσματα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να κρατήσουμε χαλαρό το κλίμα στην ενότητα, τουλάχιστον και για αυτόν τον καλοκαιρινό μήνα κι έτσι σκέφτηκα ένα θέμα το οποίο κάλλιστα μπορεί να συσχετιστεί με τις καλοκαιρινές μας διακοπές αλλά και με την καθημερινότητα μας, για όσους δεν θα έχουμε το προνόμιο του καλοκαιρινού διαλείμματος.

Είναι γεγονός εξάλλου πως η ζωή μας όσο προγραμματισμένη κι αν είναι, όσο κι αν η ρουτίνα μας χαρακτηρίζει, έχει πάντοτε μερικά ενδιαφέροντα απρόοπτα  -καλά ή κακά- αφορμές για να αλλάζουμε το πρόγραμμα μας. Έχει στιγμές που δεν βρισκόμαστε στην άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας και και μέρες που αναγκαζόμαστε να προσαρμοστούμε σε ένα ίσως ξένο περιβάλλον για λίγο. Μπορεί να είναι επειδή το επιλέξαμε (όπως στις διακοπές) ή επειδή αναγκαστήκαμε (κάποια επαγγελματική υποχρέωση ή ιατρικό απρόοπτο) κλπ.

Ακόμα κι εκείνες τις φορές όμως, έχουμε την ευχέρεια ή την ανάγκη –αν θέλετε- να κρατήσουμε κάτι μαζί μας. Κάτι που θα μας συντροφεύσει σε αυτές τις στιγμές, είτε ως εργαλείο ανάγκης, είτε ως μέσο ανακούφισης. Όλοι έχουμε τέτοια αντικείμενα. Κάποια ίσως να μην τα προσέχουμε όσο θα θέλαμε και δεν τα αναγνωρίζουμε μέχρι να τα χάσουμε ή να τελειώσουν. Τι μπορεί να είναι αυτά; Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
  • Το κινητό μας τηλέφωνο. Λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας όπου κι αν είμαστε, μας συνδέει στο διαδίκτυο, μας ψυχαγωγεί με πολυμέσα και μουσική. Είναι το εργαλείο και στην πίεση και στην ηρεμία.
  • Η ταμπλέτα μας. Εντάξει ένα ακόμα προϊόν τεχνολογίας και τέλος. Ο μικρός μας φορητός υπολογιστής, μαζί μας παντού και πάντα. Τι πιο απλό;
  • Ένα βιβλίο. Διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα πριν αποκοιμηθούμε στο κρεβάτι, μέχρι το λεωφορείο να προσεγγίσει την στάση μας, όσο περιμένουμε στο ραντεβού μας στον γιατρό, ακόμα και στην ξαπλώστρα της παραλίας. Ένας παράλληλος κόσμος λειτουργεί όπου κι αν είμαστε.
  • Τα γυαλιά ηλίου μας. Μην το κοροϊδεύετε. Υπάρχει κόσμος που τα φοράει το χειμώνα, στην συννεφιά, ακόμα και τη νύχτα. Μπορεί να μην τα έχει στα μάτια του, αλλά κρεμασμένα στην μπλούζα ή στερεωμένα στο κούτελο. Κάποιοι δαγκώνουν (από άγχος ή ανασφάλεια) την άκρη του σκελετού, ή τα παίζουν στα χέρια τους για να περάσει η ώρα.
  • Το κλασικό τσαντάκι μέσης που πλέον φοριέται και κρεμαστά στον ώμο. Είναι το αντίστοιχο της γυναικείας τσάντας. Χωράει σχεδόν όλα τα παραπάνω, χαρτιά, λεφτά, αποδείξεις, κάρτες, καλλυντικά, τσίχλες και σε ένα μήνα είναι μία μικρή αποθήκη που μπορεί να κρύβει οτιδήποτε μέσα!
Δεν συνεχίζω καθώς τα παραδείγματα είναι αμέτρητα! Τώρα σκεφτείτε: Ποιο ή ποια από όλα αυτά τα αντικείμενα δεν μπορείτε να αποχωριστείτε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και έχετε απόλυτη ανάγκη; Προσπαθήστε να φανταστείτε τον εαυτό σας χωρίς αυτά κι αν απλά, δεν γίνεται, τότε ξέρετεimage πως είναι αυτό/αυτά. Μετά… ψηφίστε! Επιλέξτε πάνω και δεξιά της σελίδας το εικονίδιο που βλέπετε εδώ και επιλέξτε ένα ή περισσότερα αντικείμενα με τα οποία απλά δεν μπορείτε χωρίς αυτά. Μετά είστε έτοιμοι να πάτε για διακοπές ή οπουδήποτε αλλού! Σε περίπτωση πάντως που εσείς έχετε κάποιο άλλο αντικείμενο, επιλέξτε την απάντηση “άλλο” και συμπληρώστε ποιο είναι αυτό από τον χώρο των σχολίων ακριβώς κάτω από το κείμενο αυτό. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
imageΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΜΙΑ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

2 σχόλια:

  1. Μπορώ χωρίς τα περισσότερα....αν και είχα να μπω αρκετό καιρο σε υπολογιστή παρολα αυτά μου ελειψε.....αυτο όμως που θα με ενοχλούσε πολύ είναι το να μην έχω ουτε ένα βιβλιο να διαβασω......καλημέρα!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω ζησει, αλλά πρεπει να είναι φανταστικό να έχεις συντροφιά ένα βιβλίο. Ευχαριστώ που πέρασες απο τα μερη μου!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το