Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ ο μπερίσα θεωρεί πρόκληση το ελληνικό διάβημα

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται απ' την νυχτερινή οπτική και προβληματίζει


 η είδηση 
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Αλβανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, «θεωρεί απαράδεκτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας τη χθεσινή δήλωση των ελληνικών αρχών». Ο δήμαρχος ήταν ανένδοτος στο αίτημα της εκκλησίας, για την παραχώρηση στην ορθόδοξη κοινότητα της πόλης του κτιρίου όπου μέχρι χθες στεγάζονταν ο ιερός Ναός των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ανακοίνωσε δε ότι σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες για τη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο.
 το σχόλιο 
Λοιπόν, στα καλά καθούμενα ο Δήμος αποφάσισε να μετατρέψει μία Εκκλησία (συμπτωματικά Χριστιανική Ορθόδοξη) σε πολιτιστικό κέντρο και βάση απόφασης, κάποιοι μαντράχαλοι εισέβαλαν στον ναό ξυλοκοπώντας ιερείς που αντιστεκόντουσαν στην έξωση και αφαιρώντας ιερά αντικείμενα.
Σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά εδώ πέρα με την χώρα που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο νέος φιλοευρωπαϊστής και... φιλέλληνας πρωθυπουργός της χώρας, γνωρίζει τι συμβαίνει κατά κει μεριά κι αν ναι, γιατί σιωπά;
Για μία ακόμη φορά οι Αλβανοί προκαλούν με την στάση τους και καλλιεργούν συνθήκες θρησκευτικού και ίσως εθνικού μίσους. Νομίζουν πως για κάποιο λόγο μπορούν να αισθάνονται κάπως ανώτεροι από τους Έλληνες;

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. Αφήσαμε τις ελληνικές μειονότητες στην βόρεια Αφρική, Αίγυπτο, Μικρά Ασία και Τουρκία να παρακμάσουν.
    Ο Γεώργιος Παπανδρέου έκλεισε (ως υπουργός Παιδείας) έναν σκασμό ελληνικά μειονοτικά σχολεία στα Βαλκάνια, κόβοντάς τους την χρηματοδότηση.
    Οι Έλληνες της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Βουλγαρίας θεωρούνται ΕΠΙΣΗΜΑ αλβανοί, σκοπιανοί και βούλγαροι αντίστοιχα.
    Οι Πομάκοι στην Θράκη έχουν θεωρούνται ΕΠΙΣΗΜΑ τούρκοι, έστω και αν είναι απλά μουσουλμάνοι από φυλή τελείως άσχετη με τους τούρκους.
    Στην εκκλησία θα κολλήσουμε;
    Τίποτε ενδιαφέρον για τα ξέκολα και τις συκιές της Μυκόνου δεν έχεις; Βάλε και καμιά φωτογραφία, να δεις μετά κλικ…
    ___

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από κλικ ξέρεις ότι δεν ενδιαφέρομαι επί τούτου. Όσο για το θέμα ίσως είναι μια καλή σκέψη να το δούμε σφαιρικά..

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το