Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ αν το 902 ήταν η ελλάδα, οι κουμουνιστές θα είχαν ξεπουλήσει κι εμάς

Κακώς περίμενα τόσο καιρό για να γράψω για την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού “902”. Είχα την αφέλεια να πιστεύω πως τα οι ιθύνοντες θα έβρισκαν μία λύση για την σωτηρία του κι έτσι αποφάσισα να περιμένω πριν πετάξω τα καρφιά μου. Προφανώς έκανα λάθος.

O “902” πωλήθηκε επειδή έτσι αναγκάστηκαν οι πρώην πλέον, ιδιοκτήτες του. Το Κουμουνιστικό Κόμμα δηλαδή. Και εννοείται πως είναι πολύ λογικό αυτό που γράφεται στο επίσημο δελτίο τύπου του κόμματος, πως το κανάλι δεν μπορούσε πλέον να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του. Όπως συνεχίζει η δημοσίευση: “…Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρίας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα”.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, θα προσπαθήσω να τα σχολιάσω σα να ήμουν κι εγώ κουμουνιστής. Βλέπω το κόμμαimage, μπροστά στη λύση του αδιέξοδου και προκειμένου να μην δεχτεί έξωθεν βοήθεια, να ξεπουλά κάθε ιδιοκτησία που δεν μπορεί να συντηρήσει, το λεγόμενο –δηλαδή- ξεπούλημα! Φαντάζομαι τώρα να είναι κυβέρνηση το ΚΚΕ. Να έρχεται εμπρός στο μεγάλο αδιέξοδο της χρεωκοπίας της χώρας. Να έχει το δίλημμα να δανειστεί από το εξωτερικό και να το απορρίπτει τελικά την βοήθεια λόγω “αρχών”, οπότε αποφασίζει να πουλήσει. Πουλάει ότι πωλείται (όπως και στην περίπτωση του “902” και διατηρεί τους διακριτικούς τίτλους, όπως “Ελλάδα”, “Αθήνα”, “χωριάτικη σαλάτα” κλπ.

Καμιά φορά, μερικά μικρά παραδείγματα, καταδεικνύουν όχι μόνο την φιλοσοφία κάποιου αλλά και την πρακτική αντιμετώπιση σε συνθήκες ρεαλισμού… Μπορεί στα έδρανα της Βουλής –εκ του ασφαλούς- να κατηγορούν την όποια κυβέρνηση για δανεισμό, για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και άλλα τέτοια γραφικά, όμως οι ίδιοι έδειξαν πως στην αντίστοιχη περίπτωση, θα έπρατταν αν όχι χειρότερα, τουλάχιστον το ίδιο! Ποιος είπε ότι οι κουμουνιστές της Βουλής δεν είναι και αυτοί βουλευτές; Δηλαδή υποκριτές. Τα γεγονότα είναι αδιάψευστα… +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ 902

3 σχόλια:

  1. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
    Έτσι και το να λες ότι είσαι κομμουνιστής δεν σημαίνει ότι είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κομμουνιστής.
    Διαφορετικά όταν ο κομμουνισμός επεκράτησε στην Ρωσία, θα είχε τελείως διαφορετική πορεία και δεν θα είχε μετατραπεί στην σκληρή δικτατορία του Στάλιν.
    Αλλά δεν είσαι ο μόνος που έχει πέσει στην παγίδα της ιδεολογίας. Δες πόσοι ανόητοι στηρίζουν αυτά τα καπιταλιστικά κόμματα «της εργατιάς».
    Ο Αλαβάνος είναι ο πλουσιότερος από τους έλληνες βουλευτές. Η συντρόφισσα Παπαρήγα έστειλε τα παιδιά της να σπουδάσουν στο εξωτερικό και ο Τσίπρας είναι ο μοσχαναθρεμμένος γιος ενός τύπου που παίρνει εργολαβίες του δημοσίου και αμφιβάλλω αν ξέρει τι σημαίνει το να πηγαίνεις στην δουλειά.
    Περίμενες ποτέ ότι θα λειτουργούσαν διαφορετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει. Δεν χρειάζεται παρά να σκεφτείς μία απατεωνιά, ένα ψέμα, ένα έγκλημα και όσο τραβημένο και αν είναι κάποιοι άνθρωποι θα το κάνουν πράξη.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το