Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘEMΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ ο φίλος που ψάχνω λέγεται μπερλουσκόνι αλλά δεν θα τον ψήφιζα κιόλας

Αν πράγματι υπήρχαν “οι άνθρωποι με τα χίλια πρόσωπα”, ένας από αυτούς θα ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Milan, ιδιοκτήτης μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάστηκε πρόσφατα σε ποινή τεσσάρων χρόνων φυλάκισης. Λόγω της ηλικίας του και διαφόρων νομικών διατάξεων θα εκτίσει μόλις έναν χρόνο τον οποίο θα περάσει είτε εκπονώντας κοινωνική εργασία είτε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Η είδηση της καταδίκης του “καβαλιέρε” από το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, είναι πολύ πιο μεγάλη απ’ ότι νομίζετε, αφού τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια μπαινόβγαινε στα δικαστήρια (ως κατηγορούμενος φυσικά) τριάντα ολόκληρες φορές! Τα κατηγορητήρια του είχαν την πιο ενδιαφέρουσα ποικιλία που ένας παραβάτης θα μπορούσε να έχει. Απάτη για χρηματισμό, διαφθορά, σεξουαλικές επαφές επί χρήμασι με ανήλικες, στημένους αγώνες, φοροδιαφυγή και ίσως αρκετά ακόμα. Τελικά καταδικάστηκε μόνο για το πρώτο αν και μεταξύ μας θα ορκιζόμουν πως είναι ένοχος για όλα!
Βλέπετε, ο Μπερλουσκόνι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι έλληνας! Είναι ο τύπος που έχει εξουσία και την εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Περνάει καλά, ζει όπως επιθυμεί και όταν οι επιθυμίες του τον αναγκάζουν να βγει εκτός πλαισίων, τότε… βγαίνει! Είναι σίγουρο πως κοιμήθηκε με αυτές τις (ανήλικες) κοπέλες… συγχρόνως, όμως ήταν εντάξει με τον εαυτό του εφόσον ήξερε ότι δεν το έκαναν με το ζόρι και πληρώθηκαν… επαρκώς! Κάπως έτσι κυλούν όλες οι ιστορίες στις οποίες εμπλέκεται. Ο Μπερλουσκόνι δεν ήταν ο άνθρωπος του πρωτοκόλλου. Ένας θεός ξέρει πόσες φορές το είχε “σπάσει”. Παραθέτω εικόνες όπου έσπρωχνε ηγέτες κρατών, έκανε πλάκα με την προφορά τους, συνόδευε την ψυχρή χειραψία με ένα σχόλιο για την γραβάτα του συναδέλφου του ή το φόρεμα της συζύγου τους, σχολίαζε σαν κουτσομπόλης μπροστά στους δημοσιογράφους, με άλλα λόγια συμπεριφερόταν όπως θα κάναμε όλοι εμείς αν βρισκόμασταν στην θέση του και είχαμε ξεπεράσει την αγγαρεία του “φαίνεσθε” και του “καθωσπρεπισμού”. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν αθεράπευτος γυναικάς και κλασικός ποδοσφαιρόφιλος!

Σήμερα στα εβδομήντα τέσσερα του, καλείται να εκτίσει μία ποινή που είμαι βέβαιος πως εκείνος δεν θα την imageαντιμετωπίσει ως τέτοια. Θα φερθεί σα να βρίσκεται σε μία από τις περιπέτειες του. Άλλωστε αυτή η απάθεια και συνάμα το πάθος του για το πως αντιδρά ή αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που ζει τον έχει φέρει σε θέση να έχει φανατικούς φίλους και εχθρούς, εντός και εκτός Ιταλίας. Σε μια άλλη ζωή θα ήταν μονάρχης, όμως εδώ στο δημοκρατικό πολίτευμα της Ιταλίας θα έπρεπε να ψηφιστεί από τον λαό. Αν τον γνώριζα σε κάποιο καφέ της Ρώμης θα ήθελα οπωσδήποτε να γίνω φίλος του, αλλά για να τον ψηφίσω… Μπα+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΑ 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το