Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ~ λογοκρισία λόγω ομοφυλοφιλίας :[ επισκόπηση εικονογραφημένων :[ όλα τα νέα από superman/batman :[ beware the batman :[ arkham origins

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων


 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 
ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΛΟΓΩ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ;
*είδηση*
Αυτό το μήνα θα ασχοληθούμε με κάτι παρεμφερές. Κάτι που αφορά την επόμενη υποενότητα
των εικονογραφημένων, κάτι που μας έρχεται από την ειδησεογραφία του θρύλου του Batman και όχι από την θεωρία του. Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, οι J.H. Williams III και W. Haden Blackman, συγγραφείς του εικονογραφημένου "Batwoman" της σειράς 'New 52', θα αποχωρήσουν μετά το 26ο τεύχος εξαιτίας διαφωνίας με τους εκδότες. Ο λόγος είναι πως οι συγγραφείς σχεδίαζαν να κάνουν την Maggie Sawyer -σύντροφο της Kate Kane/Batwoman- να δεχτεί την τρίτη πρόταση σε γάμο από την δεύτερη. Οι εκδότες δεν ήθελαν επ' ουδενί έναν γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και η παραίτηση.

Το ερώτημα είναι εύλογο: Υπάρχει ομοφυλοφιλία στα πλαίσια του θρύλου; Η απάντηση είναι προφανής. Μιλάμε για έναν από τους πιο ρεαλιστικούς κόσμους στα comics, αφού ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ένας άνθρωπος χωρίς υπερδυνάμεις, είτε μιλάμε για τον Batman είτε για την Batwoman. Ούτως ή άλλως η Kate Kane είναι ομοφυλόφιλη και αυτό είναι αποδεκτό εδώ και χρόνια και από τον εκδότη και από τους φίλους των comic. Μέσα στα διάφορα τεύχη την έχουμε δει να συνάπτει σχέσεις με άλλες κοπέλες και μάλιστα να θρηνεί για πολλά τεύχη για τον θάνατο της μίας από αυτές.

Οπότε ο γάμος τι τόσο πιο συνταρακτικό προσθέτει στην ιστορία ή στον χαρακτήρα; Όλοι γνωρίζουν (από άλλες ενότητες του yannidakis) πως δεν είμαι υποστηρικτής της ομοφυλοφιλίας θεωρώντας την παρά-φύσιν. Είναι όμως μάλλον παράλογο να εθελοτυφλώ στις τάσεις της εποχής. Κάπως έτσι και η Kate είναι λεσβία. Μπορούμε να την σκοτώσουμε; Όχι. Είναι άρρηκτο μέλος του θρύλου του Batman ακόμα κι αν δεν έχει σχέσεις με την ομάδα Ιncorporate όπως για παράδειγμα το Batgirl. Μήπως η στάση των εκδοτών της DC είναι κάπως υποκριτική; Λέω τώρα εγώ...

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

Batman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στη συνέχεια του Year Zero βλέπουμε τον νεαρό Bruce να βρίσκει συνεχή αδιέξοδα εναντίον του Red Hook και μάλιστα σε μία ύποπτη συνάντηση με τον έως εκείνη τη στιγμή άσημο Edward Nigma, να οδηγείται ακριβώς στην συμμορία των πρώτων που καίνε μέρος του σπιτιού του και τον εγκαταλείπουν αιμόφυρτο. Είχε προηγηθεί ένας έντονος τσακωμός με τον Alfred ενώ ακολουθεί μία στιγμή απόγνωσης με το άγαλμα του πατέρα του που θα τον φέρει στην συγκλονιστική ιδέα του να πολεμήσει στο εξής ως... νυχτερίδα με το κλασικό "I shall become a bat".

Detective Comics
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αποτελεί την πιο ιστορική έκδοση της εταιρείας όπου πρωτοπαρουσιάστηκε ο ήρωας το 1939! Σε μία από τις πιο αυθεντικές μορφές του, ο Σκοτεινός Ιππότης βρίσκεται στο κυνήγι των διασημότερων εχθρών του.

Batman: The Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή αποτελεί συμπληρωματική του Batman και ασχολείται με λίγο πιο παιδικές περιπέτειες που πάντα όμως σέβονται τον θρύλο του ήρωα και της μυθολογίας του.

Batman and Robin
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Για πρώτη φορά ο Robin είναι ο γιος του ήρωα, Damian Wayne. Στην σειρά αυτή δεν εξετάζουμε μόνο τις περιπέτειες του δίδυμου μέσα από τον πιο ατίθασο Robin που γνωρίσαμε, αλλά και τις δύσκολες σχέσεις πατέρα και γιου ειδικά μέσα από έναν πατέρα που δεν ξέρει καλά τον ρόλο του. Μαθήματα ζωής και περιπέτειες που αγγίζουν το στίγμα του προσωπικού με τον ανήλικο γιο του Bruce.

Batman Incorporated
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή ασχολείται με τις δράσεις του Σκοτεινού Ιππότη και των συμμάχων του σε όλο τον κόσμο στην μάχη εναντίον του κακού. Το δίκτυο είναι ισχυρό όμως και οι εχθροί απ' όλο τον κόσμο παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Nightwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για την ανεξάρτητη καριέρα του πρώτου Robin, Dick Grayson. Ως Nightwing πλέον αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο του Σκοτεινού Ιππότη έχοντας αντιγράψει πολλά από τα χαρακτηριστικά του. Συχνά οι περιπέτειες του ενώνονται με αυτές άλλων εικονογραφημένων σειρών.

Batgirl
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
H Barbara Gordon και κόρη του αστυνόμου είναι ξανά το Batgirl. Η πλέον αναγνωρίσιμη και επιθυμητή Batgirl στις δικές της περιπέτειες πιο συχνά με γυναίκες εχθρούς και σε ιστορίες που συχνά συμπίπτουν με αυτές άλλων ηρώων.

Red Hood and the Outlaws
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο δεύτερος Robin, Jayson Todd έφυγε υπό την σκέπη του Batman όταν αποφάσισε πως το να αφιαρείς μία ζωή δεν είναι κόκκινη γραμμή. Ο εγκληματίας, παράνομος και επικίνδυνος Red Hood μαζί με μία παρέα παρανόμων μάχεται για το καλό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Batwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Kate Kane είναι η νέα Batwoman. Γνωστή ως η πρώτη ομοφυλόφιλη ήρωας τα βάζει συχνά με γυναίκες κυρίως για να προστατεύσει το περιβάλλον της. Δεν έχει άμεση επαφή με τον Σκοτεινό Ιππότη, αλλά λειτουργεί σιωπηρά με το πλευρό του.

Batwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για τον πρώτο ήρωα της ομάδας που βρίσκεται μόνιμα στην Αφρική και υπερασπίζεται τις εκεί περιοχές κόντρα σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του υποκόσμου.

Birds of Prey
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στο τεύχος 16 η Batgirl προσπαθεί να γνωρίσει στην υπόλοιπη ομάδα την γυναίκα talon που την έσωσε, όμως η ίδια δεν θα είναι τόσο φιλική όσο με τις υπόλοιπες.

Catwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Selina Kyle αξίζει από μόνη της μία δική σειρά. Η Catwoman έχει τις δικές της περιπέτειες που αποτελούνται από κλοπές, συμμαχίες και προδοσίες με μη-έμπιστα άτομα και πολλές συναντήσεις με τον Σκοτεινό Ιππότη που παραμένουν ιδιαίτερα αισθησιακές και ενδιαφέρουσες!

Justice League
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η ομάδα των ηρώων της DC αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την προστασία του πλανήτη από γήινες ή εξωγήινες απειλές. Με μπροστάρη τον Batman η ομάδα υπερασπίζεται τον άνθρωπο.

Young Justice
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η νεαρή Justice League που μεταφέρεται από τα κινούμενα σχέδια στα εικονογραφημένα. Οι νεαροί ήρωες δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση του καλού. Από τον θρύλο του Batman έχουμε τους, Nightwing, Robin και Batgirl

Legends of the Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για εβδομαδιαία αστυνομική σειρά που βασίζεται στην πόλη του Gotham και τις ιστορίες της, ενώ μελετά στοιχεία από την κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα και η οικονομική κρίση.

Ame-Comi Girls
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για μία σύμπραξη ηρωίδων στις οποίες συμμετέχει η Batgirl και τις δράσεις τους άλλοτε υπέρ ή κατά της κοινωνίας. Τα τεύχη αυτά είναι εβδομαδιαία.

Injustice: Gods Among Us
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά είναι εβδομαδιαία και αποτελεί τον προπομπό του ομώνυμου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Justice League Beyond
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η παρέα των ηρώων στο μέλλον σε μια εβδομαδιαία σειρά βασισμένη στο Batman Beyond.

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
SUPERMAN/BATMAN
*affleck*keaton*αντιδράσεις*detroit*zimmer*
Ουσιαστικά δύο είναι τα πραγματικά νέα για την απόλυτη ταινία ηρώων που θα δούμε τον Ιούλιο του 2015.
:[ Ο νέος Batman θα είναι ο ηθοποιός Ben Affleck! Πρέπει να πεθάνατε και να αναστηθήκατε σήμερα αν δεν το ξέρετε αυτό, όμως πρέπει να σας πω πως η συγκεκριμένη είδηση είχε πολύ ανάμικτες αντιδράσεις ανάμεσα στους φίλους του ήρωα. Πολλοί θεώρησαν λάθος την επιλογή στηριζόμενοι ίσως στην ατυχή του εμφάνιση ως Daredevil πριν κάποια χρόνια. Άλλοι και ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ, χάρηκαν διότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που ταιριάζει στην ηλικιακή απαίτηση (βλέπε κείμενο περασμένου μήνα) ενώ σαν ηθοποιός νομίζω πως είναι ιδιαίτερα ποιοτικός. Αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα ξέσπασε πόλεμος με φανατικούς πολέμιους της απόφασης και άλλους τόσους υποστηρικτές, ανάμεσα τους και μεγάλα αστέρια του κινηματογράφου όπως ο Michael Keaton, ο Batman του Tim Burton (1989, 1992) που δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος από την απόφαση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην Batman, Val Kilmer (1995) και ο Adam West ('60) με τον τελευταίο να συμβουλεύει τον νέο ήρωα πως με την ανάληψη του ρόλου έρχεται και η αντίστοιχη ευθύνη! Με την ευκαιρία πάντως μάθαμε πως όταν ο Ben έγινε πλούσιος σε ένα από τα σπίτια του έφτιαξε ειδικό δωμάτιο με αντικείμενα του ήρωα, δημιουργώντας έτσι μία συλλογή που δείχνει την προϋπάρχουσα αγάπη για τον ήρωα!
Για τυπικούς λόγους παραθέτω και την επίσημη ανακοίνωση της WB:
"BURBANK, CA — Ending weeks of speculation, Ben Affleck has been set to star as Batman, a.k.a. Bruce Wayne. Affleck and filmmaker Zack Snyder will create an entirely new incarnation of the character in Snyder’s as-yet-untitled project—bringing Batman and Superman together for the first time on the big screen and continuing the director’s vision of their universe, which he established in MAN OF STEEL. The announcement was made today by Greg Silverman, President, Creative Development and Worldwide Production, and Sue Kroll, President, Worldwide Marketing and International Distribution, Warner Bros. Pictures.

The studio has slated the film to open worldwide on July 17, 2015.

Last month’s surprise announcement of the new movie featuring both Superman and Batman created a wave of excitement and immediately fueled discussion and debate — among fans as well as in the media — about who would put on the cape and cowl of Bruce Wayne’s alter ego.

Snyder successfully re-imagined the origin of Clark Kent/Superman in the worldwide blockbuster MAN OF STEEL, which has earned more than $650 million worldwide to date, and climbing. The director will now create an original vision of Batman and his world for the film that brings the two DC Comics icons together.

Affleck will star opposite Henry Cavill, who will reprise the role of Superman/Clark Kent. The film will also reunite MAN OF STEEL stars Amy Adams, Laurence Fishburne and Diane Lane.

In the announcement, Silverman stated, “We knew we needed an extraordinary actor to take on one of DC Comics’ most enduringly popular Super Heroes, and Ben Affleck certainly fits that bill, and then some. His outstanding career is a testament to his talent and we know he and Zack will bring new dimension to the duality of this character.”

Snyder also expressed his excitement about the casting of Affleck, noting, “Ben provides an interesting counter-balance to Henry’s Superman. He has the acting chops to create a layered portrayal of a man who is older and wiser than Clark Kent and bears the scars of a seasoned crime fighter, but retain the charm that the world sees in billionaire Bruce Wayne. I can’t wait to work with him.”

Kroll added, “We are so thrilled that Ben is continuing Warner Bros.’ remarkable legacy with the character of Batman. He is a tremendously gifted actor who will make this role his own in this already much-anticipated pairing of these two beloved heroes.”

Affleck recently starred in the Academy Award®-winning Best Picture ARGO, which he also directed and produced, earning acclaim and a BAFTA Award nomination for his performance in the film, as well as a number of directing honors. In 2010, he starred in and directed the hit crime thriller THE TOWN. His recent acting work also includes THE COMPANY MEN, STATE OF PLAY, and HOLLYWOODLAND, for which he received a Golden Globe nomination for Best Actor. Earlier in his career, Affleck starred in and co-wrote (with Matt Damon) GOOD WILL HUNTING for which he won an Oscar® for Best Original Screenplay.

The new Super Hero film is being scripted by David S. Goyer from a story he co-created with Zack Snyder. Charles Roven and Deborah Snyder are producing, with Benjamin Melniker, Michael E. Uslan and Wesley Coller serving as executive producers.

Production is expected to begin in 2014.

The film is based on Superman characters created by Jerry Siegel & Joe Shuster, and Batman characters created by Bob Kane, published by DC Entertainment."
:[ Γνωρίζουμε από τον προηγούμενο μήνα πως τα γυρίσματα ξεκινούν από την άνοιξη, όμως πλέον μάθαμε και το που θα γίνουν, τουλάχιστον το κύριο μέρος τους. Ούτε Καναδάς λοιπόν, ούτε Πίτσμπουρκ, ούτε Σικάγο, ούτε Λονδίνο. Ντιτρόιτ λέει η επίσημη ανακοίνωση! Η πόλη θεωρείται ιδανική και με την απίστευτη ανεργία που μαστίζει την περιοχή, οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν κατ' αυτή την περίοδο θα είναι ανάσα για την πόλη. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα παρουσιάζουν τα οφέλη της πόλης από αυτήν την απόφαση της παραγωγής που περιγράφονται αναλυτικά στον παραπάνω σύνδεσμο.
:[ Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Hans Zimmer που έφτιαξε το θέμα σε όλη την τριλογία του Nolan, ερωτήθη για το πιθανό ενδιαφέρον του να φτιάξει τη μουσική και για την ταινία του 2015. Ο ίδιος ανέφερε πως ήταν πεπεισμένος πως μετά το "TDK Rises" είχε ολοκληρωθεί η παραγωγή του ήρωα, όμως... το να επαναλανσάρεται ο ήρωας είναι κάπως παράξενο και θα πρέπει να το σκεφτεί. Αν όμως αποφασίσει να το κάνει θα δούμε κάτι πολύ καινούριο!

THE DARK KNIGHT TRILOGY
*Begins*TDK*TDK Rises*
Περισσότερο από έναν χρόνο μετά το τέλος της τριλογίας του Nolan, εξακολουθούμε κάθε μήνα να έχουμε κάτι να συμπληρώσουμε για αυτή. Αυτή τη φορά είναι μάλλον κάτι αρνητικό! Ένας (δηλαδή μάλλον πολλοί) τύπος κατάφερε να αναλύσει τόσο πολύ τις ταινίες της τριλογίας που βρήκε στην καθεμία όλα τα σεναριακά, σκηνοθετικά, σεναριακά κλπ. λάθη. Κάποια δείχνουν πως δεν έχει αντιληφθεί καλά τις ταινίες, κάποια έχουν απίστευτο γέλιο και σε κάποια άλλα, απλά έχει δίκιο! Πρέπει να τα δείτε...

BEWARE THE BATMAN
*σύνδεσμος*εικόνα*
*επεισόδιο 5: Broken* Στη νέα αποστολή του ο ήρωας καλείται να λύσει το αίνιγμα γιγάντιων παιχνιδιών που εκρηγνύονται όμως μέσα στις κούκλες είναι παγιδευμένοι άνθρωποι. Θα δούμε και πάλι την υπό αμφισβήτηση άτυπη συνεργασία του Σκοτεινού Ιππότη με τον αστυνόμο Gordon.
*επεισόδιο 6: Toxic* Ο Batman θα προσπαθήσει να σώσει έναν αθώο φύλακα με το όνομα Rex Mason, που θα πέσει θύμα της οργής ενός πλούσιου πατέρα και του εργοδότη του, Stagg. Εκείνος θα αναγκάσει τον φύλακα του να γίνει πειραματόζωο μεταμορφώνοντας το σε ένα τέρας που αργότερα θα γίνει ο Metamorpho. Ο Batman προσπαθεί να ξυπνήσει στον άτυχο άντρα τα συναισθήματα για την ζωή και την κοπέλα του, πριν αυτά σβήσουν στη νέα του μορφή.
*επεισόδιο 7: Family* Στο προχθεσινό επεισόδιο είδαμε για πρώτη φορά τον πραγματικό χαρακτήρα του ήρωα ως διάσημου ερευνητή. Στην αρχή ως Bruce Wayne σκηνοθετεί έναν καυγά στον οίκο του από τον οποίο θα απολύσει την Katana και τον Alfred και από την άλλη συνεχίζει να φλερτάρει με την όμορφη γιατρό που γνώρισε πρόσφατα. Η δεύτερη θα τον οδηγήσει ακριβώς στην παγίδα του Silver Monkey ο οποίος θεωρεί πως τον απήγαγε ζητώντας λύτρα το περιβόητο σπαθί "soultaker" που κατέχει η Katana. Τελικά όλα είναι μέρος του σχεδίου του ήρωα που όχι μόνο θα αφοπλίσει τον Silver Monkey, αλλά θα δοκιμάσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη της Katana η οποία θα πάρει άριστα! Μαζί, έχουμε την διαδρομή του Batmobile προς την σπηλιά και την αποκάλυψη του ήρωα πως είναι ο Bruce. Μια νέα συνεργασία γεννιέται! 

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
BATMAN: ARKHAM ORIGINS
*γάντια*εικόνα*επεξηγηματικό*
Όσο περνάει ο καιρός έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το prequel της κλασικής πλέον σειράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Περιμένοντας την κυκλοφορία του, παίρνουμε ένα πολυμεσικό που βλέπουμε διάφορα στοιχεία από τις δυνατότητες του, ανάμεσα στις οποίες τα γάντια του που δεν είναι απλά για να προστατεύει τα χέρια του...
Αυτό που πάντως μαθαίνουμε στο νέο παιχνίδι είναι πως η Batcave θα έχει σπουδαίο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Θα είναι η απαρχή ανάπτυξης και συντήρησης όλων των όπλων και μέσων του ήρωα ενώ από εκεί θα υπάρχει και η βοήθεια με τον Alfred που αυτή τη φορά θα έχει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Δείτε το επεξηγηματικό πολυμεσικό που περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το παιχνίδι γενικά.

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ BATMAN
Ας κλείσουμε με δύο εικόνες που μου έστειλαν και είχαν πολύ πλάκα! Τις μοιράζομαι μαζί σας χωρίς σχόλια...

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το