Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟTHΤΑΣ ~ μία μεγάλη επένδυση μας δίνει κίνητρο να καπνίσουμε χωρίς τύψεις

Δεν θα πίστευα ποτέ μου πως κάποια στιγμή στο yannidakis θα προέτρεπα τους αναγνώστες μου να καπνίσουν. Ναι, ξεκινάω σήμερα από το συμπέρασμα του κειμένου ακριβώς διότι δεν κρατιέμαι! Μάλιστα, νομίζω πως πριν περισσότερα από πέντε χρόνια είχα γράψει ένα ιδιαίτερα καυστικό κείμενο κατά του καπνίσματος με αφορμή μια εμπειρία μου ως παθητικός καπνιστής!

Σε μια εποχή όμως που η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο τίποτα επενδύσεις και ξένο χρήμα για ανάπτυξη και μείωση τηςimage ανεργίας, τότε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Βλέπετε, η Philip Morris επέλεξε την Ελλάδα για την στρατηγική της ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η είδηση είναι βαρυσήμαντη αν σκεφτεί κανείς πως πέραν των εγκαταστάσεων του Αγρινίου που θα εκμεταλλευτεί ο διεθνής κολοσσός, δεν θα είχε και πολλούς λόγους να επιλέξει την χώρα μας όταν λίγο πιο βόρεια θα μπορούσε να βρει πιο ελκυστική φορολογία, μεταξύ άλλων. Οι εγκαταστάσεις του Αγρινίου αγοράστηκαν και πλέον θα λειτουργούν σαν πανευρωπαϊκό κέντρο Εφοδιαστικής προς όλη την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη. Αν σκεφτεί κανείς πως η Philip Morris έχει μόλις μία ακόμα αποθήκη στην Ευρώπη (στο Βέλγιο) την οποία μισθώνει, αντιλαμβάνεται κανείς πως η επένδυση αυτή σημαίνει πως ήρθαν για να μείνουν!

Χωρίς καν να υπολογίζω τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν στις εκεί εγκαταστάσεις προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Εφοδιαστική που υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί δυόμισι χιλιάδες κοντέινερ τον χρόνο, καταπολεμώντας την ανεργία σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο της Ελλάδας όπως είναι η Στερεά Ελλάδα που είναι από τα πρώτα διαμερίσματα στην σχετική λίστα με ποσοστό που ξεπερνά το 27%. Αξίζει όμως να ασχοληθούμε με την ανάσταση ενός κλάδου που κάποτε ήταν ιδιαίτερα ευεργετική στην ελληνική οικονομία. Η δραστηριοποίηση της Philip Morris στην Ελλάδα θα ενεργοποιήσει περίπου εικοσιπέντε χιλιάδες καπνοκαλλιεργητές ανά την Ελλάδα και περισσότερους από χίλιους εργαζομένους σε μεταποιητικές στην Καβάλα, την Ξάνθη και το Κιλκίς. Ήδη οι καπνοκαλλιεργητές έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες διάθεσης των προϊόντων τους, γεγονός που περιττεύει να σχολιάσουμε ως προς την σημαντικότητά του.

Δεν σας κρύβω πως πρόσφατα έβαλα στο ντουλάπι την ξυριστική μου μηχανή προκειμένου να αγοράζω ξυραφάκια BIC απλά και μόνο επειδή η εταιρεία επέλεξε αυτά να φτιάχνονται στην Ελλάδα. Τώρα το σκέφτομαι να αρχίζω να καπνίζω! Επειδή πάντως αυτό είναι κομματάκι δύσκολο, προτείνω σε εσάς, όσους καπνίζουν, ας καπνίζουν τις ετικέτες της Philip Morris. Κάπως έτσι στηρίζετε την Ελλάδα! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το