Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρούς για ανέργους και ανασφάλιστους

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται απ' την νυχτερινή οπτική και προβληματίζει


 η είδηση 
Ανοίγουν από σήμερα οι πόρτες υπηρεσιών υγείας για 230.000 ανασφάλιστους και ανέργους της χώρας, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (Health Voucher). Ετσι, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν χωρίς καμία επιβάρυνση γιατρούς και να υποβληθούν σε εργαστηριακούς ελέγχους, ενώ ειδική μέριμνα για ιατρική παρακολούθηση προβλέπεται και για τις ανασφάλιστες εγκύους.
 το σχόλιο 
Το πρώτο μου σχόλιο αφορά την δημοσιότητα της είδησης. Αυτήν την εβδομάδα μας απασχόλησαν οι εξελίξεις στην Συρία, η κόντρα του Βενιζέλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, η μεταγραφή του Bale στην Ρεάλ και μόνο στα ψιλά κατάφερα να πληροφορηθώ πως 230.000 συμπολίτες μας που δεν έχουν ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας θα μπορούν να πηγαίνουν στον γιατρό δωρεάν!
Τελικά αναρωτιέμαι... φταίει η κρίση ή οι προτεραιότητες που εμείς δίνουμε στις συνέπειες της;
Σε κάθε περίπτωση η ενέργεια αυτή αποτελεί μία ουσιαστική αντίδραση της κυβέρνησης στα προβλήματα της κοινωνίας. Είναι φυσικά ένα μπάλωμα και ένα προσωρινό μέτρο -αφού ο σκοπός είναι να μειωθεί η ανεργία και να έχει ο κόσμος ασφάλεια- όμως δεν είναι δυνατό να μην εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ανάσα που θα πάρουν τόσοι ανήμποροι συμπολίτες μας!
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το