Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

EPΩΤΗΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ~ αποτελέσματα ψηφοφορίας

Στην ψηφοφορία που μας απασχόλησε τον περασμένο μήνα, αγγίξαμε το επίκαιρο ζήτημα της βίας, του φασισμού και καθοδηγούμενοι από τις εξελίξεις καταλήγουμε στην Χρυσή Αυγή θέτοντας τον καίριο προβληματισμό του τι θα έπρεπε να γίνει με το κόμμα.

Εντύπωση προκάλεσε η ποικιλομορφία των απαντήσεων σας. Αν και δεν το περίμενα, η επικρατέστερη απάντηση συγκέντρωσε μόλις 33% αφού επικράτησε των άλλων με βραχεία κεφαλή. Έτσι, λίγο περισσότεροι χρήστες ζήτησαν να διαλυθεί τελείως το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Από κει και πέρα όλες οι άλλες επιλογές ισοβάθμησαν με τον ίδιο αριθμό ψήφων συγκεντρώνοντας το 22%. Πρόκειται για την άποψη του να συνεχίσει να υφίσταται η Χρυσή Αυγή αλλά να στελεχώνεται με άτομα που δεν είναι εγκληματίες, να συνεχίσει να λειτουργεί ακριβώς όπως είναι σήμερα και να αποτελέσει αφορμή ώστε να παταχθεί συνολικά η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και όχι μόνο από κύκλους της άκρα Δεξιάς. Δυστυχώς, λίγα συμπεράσματα μπορεί κανείς να βγάλει με τα αποτελέσματα αυτά, γίνεται όμως κατανοητό πως η Χρυσή Αυγή σαν κόμμα δεν έχασε πολλές από τις δυνάμεις της. Παράλληλα ο προβληματισμός και ίσως η σύγχυση του κόσμου σχετικά με τις έννοιες της βίας, του φασισμού κλπ. δείχνει να δικαιολογείται από το μη-ξεκάθαρο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Επόμενο Ερώτημα για τον μήνα Νοέμβριο θα έχουμε την πρώτη του Δευτέρα, στις 4/11/2013 στις 12:00 στο yannidakis με ένα θέμα που ρίχνει τους τόνους και μας ζητάει να επιλέξουμε τα συστατικά μιας… καλής ημέρας!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το