Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ άρση χρηματοδότησης κομμάτων: πάει ο πρώτος, μένουν οι υπόλοιποι

Υπερψηφίστηκε τελικά στην Βουλή η αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Τα πρώην και νυν μεγάλα κόμματα ψήφισαν υπέρ και φυσικά η πρόταση πέρασε πολύ εύκολα. Όμως εγώ απέκτησα κάποια ερωτήματα σχετικά με το όλο θέμα καθώς νομίζω πως εξαιτίας της Χρυσής Αυγής, το βλέπουμε από εντελώς διαφορετικό πρίσμα.

 

Ας αρχίσουμε από την ειρωνεία του θέματος. Βλέπετε εξ αρχής η Χρυσή Αυγή τάχθηκε κατά της χρηματοδότησης των imageκομμάτων από το κράτος. Τότε ο λαός πίστευε πως είχε βρει έναν εκφραστή ενός δίκαιου αιτήματος. Αλήθεια πόσο δίκαιο είναι να πληρώνουμε εμείς την προεκλογική καμπάνια των κομμάτων; Χιλιάδες φυλλάδια που βρωμίζουν τους δρόμους, δεκάδες διαφημίσεις που μας εκνευρίζουν, αμέτρητα κεράσματα των πολιτικών που όμως εμείς τελικά έχουμε πληρώσει και πάει λέγοντας! Λένε –για τη Χρυσή Αυγή- πως είχε επιχειρηματίες που την χρηματοδοτούσαν και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω που είναι το κακό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδειγμα τα κόμματα αναζητούν σπόνσορες ή χορηγούς –αν θέλετε- για να προωθήσουν την καμπάνια της προεκλογικής τους εκστρατείας. Αυτό είναι. Όσο πιο πλούσιους φίλους έχουν, τόσο μεγαλύτερα ποσά δαπανούν. Τόσο απλά.

 

Ένα ενδιαφέρον ζήτημα που προκύπτει ωστόσο, έρχεται από την στάση των λοιπών κομμάτων. Οι “Δημοκρατικοί Έλληνες” και το “Κουμουνιστικό Κόμμα” ψήφισε παρών και αναρωτιέμαι τι σημαίνει αυτή η στάση. Σημαίνει πως:

  1. Είναι αγνώμονες και δεν έχουν άποψη για το θέμα. Δεν μπορούν να ασχοληθούν με ένα επί μέρους ζήτημα στα σοβαρά, πέρα από το να παίζουν την κασέτα με τις γνωστές λέξεις που αναμασούν σε κάθε τους τοποθέτηση;
  2. Συμφωνούν μεν, όμως πως να ψηφίσουν “υπέρ” σε μια ψηφοφορία που θα φανεί πως συμφωνούν με τον εχθρό “ΠΑΣΟΚ” και τον εχθρό “Νέα Δημοκρατία”; Είναι οι γνωστοί ‘αντί’ και αν ακόμα τους πουν ‘ζήτω ο κουμμουνισμός’ αυτοί και πάλι θα διαφωνήσουν από… ιδεολογία!
  3. Μήπως φοβούνται; Μήπως η φανατική στάση εναντίον της άκρας Δεξιάς από την κυβέρνηση στέλνει μηνύματα σε όλα τα άκρα, οπότε αναγκάζει όσους τα εκπροσωπούν να κρατήσουν στάση αναμονής προασπίζοντας έτσι τυχόν δικά τους αυριανά συμφέροντα;

Δεν ξέρω γιατί έγινε τόσος σάλος με την απόφαση αυτή. Θα ήθελα όμως να ξέρω τα χρήματα που το ελληνικό δημόσιο θα γλιτώσει από την απόφαση αυτή, που θα πάνε; Επίσης θα ήθελα να σημειώσω πως αίτημα του λαού δεν είναι μόνο η άρση χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αλλά όλων των κομμάτων. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, απλά σημειώνω τι τελικά θα ευχαριστούσε τον κόσμο ολοκληρωτικά και όχι αποσπασματικά.


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. 1) Δεν θα πω 100% για να μην είμαι απόλυτος, αλλά κατά 99% οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι σάπια.

    2) Από χρόνια θα έπρεπε να κοπεί η χρηματοδότηση. Και από χρόνια θα έπρεπε να μπουν φυλακή όλοι αυτοί που καταχρέωσαν τα ταμεία των κομμάτων και όχι μόνο.
    Όμως αυτά γίνονται μόνο σε «φασιστικά» καθεστώτα. Στα «δημοκρατικά» καθεστώτα ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! τρομερός παραλληλισμός!
      Τρομερός και... τρομακτικός!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το