Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗTAΣ ~ πιάνοντας τους εγκληματίες μέσα στη χρυσή αυγή έκαναν την μισή δουλειά


Αν και δεν είμαι υποχρεωμένος να απολογηθώ, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πολιτικά και ιδεολογικά δεν ανήκω σε κανένα άκρο. Ούτε στην Αριστερά, ούτε στην Δεξιά, καταδικάζω από την πρώτη στιγμή τις δράσεις της Χρυσής Αυγής, όμως έχω μάθει να σέβομαι την δημοκρατία και την πλειοψηφία. Άλλωστε όσοι με διαβάζετε αυτά τα έξι χρόνια, το γνωρίζετε…

Εδώ και λίγες μέρες ζούμε ιστορικές καταστάσεις στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος μαζί με βουλευτές, φυλακίζονται και θα καταδικαστούν εν καιρώ. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής αισθάνονται προδομένοι από την τροπή που πήρε η ψήφος τους. Οι ίδιοι ντρέπονται να ομολογήσουν τι ψήφισαν ακόμα κι αν το σκεπτικό τους ήταν εντελώς αθώο(;). Προχθές διάβαζα μία ιστορία για την παραλίγο επίθεση που δέχτηκε ένας περαστικός επειδή φορούσε μαύρα ρούχα, ήταν γυμνασμένος και είχε ξυρισμένο κεφάλι! Σκέφτηκα πόσο τραγικό είναι να κινδυνεύει ή ζωή σου επειδή μοιάζεις με χρυσαυγίτη ή ακόμα και επειδή κάποτε ψήφισες Χρυσή Αυγή.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω έναν πολύ σημαντικό διαχωρισμό. Ουσιαστικά αποτελεί τον προβληματισμό μου για σήμερα και τον οποίο θέτω με ένα ερώτημα: Διώκεται σήμερα η Χρυσή Αυγή ή η εγκληματική/τρομοκρατική οργάνωση που δρούσε στις τάξεις της; Το ότι τα κορυφαία στελέχη του κόμματος αποτελούσαν τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας αυτής αμαυρώνει φυσικά την φήμη του κόμματος (με τα γνωστά αποτελέσματα) όμως πρέπει να σκεφτούμε όσο αντικειμενικά μπορούμε –ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε, όπως εγώ- αν είναι έγκλημα να είσαι εθνικιστής.

Να σας βοηθήσω εδώ: “Ο Εθνικισμός (αγγλ. nationalism) είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της imageεθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων ενός έθνους”. Συμφωνείτε ή όχι με τον εθνικισμό, θα διαπιστώσετε πως πουθενά δεν αναφέρεται στην συγκεκριμένη ιδεολογία κάτι για βία, παρανομία, εγκληματικότητα. Θεωρητικά λοιπόν, δεν αποτελεί έγκλημα να είσαι εθνικιστής. Όπως δεν είναι έγκλημα να είσαι κομουνιστής, σοσιαλιστής και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν χρησιμοποιείς την ομπρέλα μιας ιδεολογίας για να δικαιολογήσεις την άσκηση βίας και παρανομίας. Αυτό που έκανε δηλαδή ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του… Ίσως αύριο από τα σπλάχνα του κόμματος, ξεπηδήσουν εθνικιστές που καταδικάζουν την βία, που θα ζητήσουν συγγνώμη και θα στηρίξουν τις ιδέες τους ή ακόμα θα δημιουργήσουν ένα νέο εθνικιστικό κόμμα, άσχετο με την βία, τον φασισμό και τον ναζισμό. Θεωρητικά, γίνεται.

Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν η Χρυσή Αυγή. Το πρόβλημα είναι η βία και η εγκληματικότητα. Και ξέρετε κάτι; Δεν imageείναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που προωθεί τελικά την βία. Αν το ψάξετε λίγο, θα διαπιστώσετε πως άτομα που στο παρελθόν έχουν προβεί σε ακραίες ενέργειες βίας και εγκληματικότητας, στηρίζονται –έστω και άτυπα- από συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς. Ξεχνάτε την δολοφονία τριών εργαζομένων σε μία τράπεζα πριν μερικά χρόνια (για την οποία καταδικάστηκαν μόνο οι υπεύθυνοι ασφαλείας της τράπεζας!!!), ξεχνάτε την καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας, όπως απλά καταστήματα μικρομεσαίων ή και μεγαλύτερα πολυεθνικών που επένδυσαν στην Ελλάδα; Ξεχνάτε την καταστροφή δημόσιας περιουσίας με εκατοντάδες κάδων σπασμένων, πλακάκια σε πλατείες κ.α. που είτε καλούνται να πληρώσουν με εισφορές οι πολίτες, είτε στερούν άλλα σημαντικά έργα, αλλά σε κάθε περίπτωση αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό;

Βλέποντας αυτές τις μέρες με ιδιαίτερη ικανοποίηση, να οδηγούνται στους εισαγγελείς και τα κρατητήρια όλοι αυτοί που έσπερναν τον πανικό με τον τραμπουκισμό τους, αισιοδοξώ πως ένα μεγάλο μέρος της βίας στην χώρα μας περιθωριοποιήθηκε, βγήκε από την μέση. Τι γίνεται όμως με το υπόλοιπο; Το άλλο μισό κομμάτι; Για παράδειγμα λένε πως οι χρυσαυγίτες παρείχαν προστασία στα μαγαζιά που δεν προστάτευε η αλβανική συμμορία στην Αθήνα. Δεν θα έπρεπε λοιπόν τώρα να κοιτάξουν να πιάσουν και αυτή (την αλβανική συμμορία); Μετά την Χρυσή Αυγή, δεν θα πρέπει να κοιτάξουν να πιάσουν και εκείνους που φορώντας μια κουκούλα σπάνε και καίνε αδιακρίτως με την πρώτη αφορμή;

Εγώ συγχαίρω εκείνους που κατάφεραν να εξαρθρώσουν την εγκληματική ομάδα που υπήρχε στην Χρυσή Αυγή, όμως τους θυμίζω ότι έκαναν την μισή δουλειά… Συμφωνείτε; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. 1) Το πρόβλημα δεν είναι η Χρυσή Αυγή. Το πρόβλημα είναι η ανθρώπινη βλακεία.
    2) Και μόνο το γεγονός της επίθεσης που αναφέρεις δείχνει τι μυαλό κουβαλάνε οι «δημοκράτες», οι οποίοι είναι εξίσου αν όχι χειρότεροι φασίστες.
    3) Φυσικά και δεν είναι έγκλημα να είσαι εθνικιστής. Βέβαια οι νεοταξίτες «δημοκράτες» με τελείως δικτατορικό τρόπο θέλουν να επιβάλουν (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ) την άποψη ότι αν αγαπάς την πατρίδα σου (δηλαδή είσαι εθνικιστής) τότε είσαι ταυτόχρονα και φασίστας. Αυτή η σταλινική και νεοταξική νοοτροπία έχει αρχίσει να περνάει στα κοπάδια των ψηφοφόρων.
    4) Η δολοφονία των τριών εργαζομένων της Μαρφίν ήταν απολύτως επαναστατική και δημοκρατική πράξη! Μην ξεχνάς ότι ο Τσίπρας δικαιολογούσε τότε τις καταστροφές μιλώντας «για τους νέους που διαμαρτύρονται».
    4) Τελικά είσαι φασίστας χειρότερος από τον Χίτλερ. Από πού κι ως που θέλεις να βάλουν χέρι στην αλβανική μαφία; Ξεχνάς ότι είναι καταπιεσμένοι μετανάστες και επομένως αδέλφια μας; Έχει γούστο να τους θεωρείς και λαθρομετανάστες παλιο-κρυφο-φασιστο-χρυσαυγίτη…
    5) Τι συγχαίρεις αυτούς που «κατάφεραν» να εξαρθρώσουν την εγκληματική ομάδα της ΧΑ; Στημένη δουλειά είναι και τα πραγματικά γεγονότα θα τα μάθουμε σε 30-40 χρόνια όταν τότε δεν θα έχει πια σημασία και δεν θα ενδιαφέρεται κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Miχάλη; Είσαι εσύ; Μήπως κάποιος μπήκε κρυφά στον λογαριασμό σου;
      Για πρώτη φορά ταυτιζόμαστε 100% σε κάποιο σχόλιο σου!

      Διαγραφή
    2. Εγώ είμαι. Συμβαίνουν και αυτά!
      Να συμπληρώσω ότι μόλις άκουσα στην τηλεόραση ότι ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ή ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (διαλέξτε και πάρτε) αποφυλακίζονται όλοι και θα γίνει δίκη μετά από δύο με τρία χρόνια.
      Οπότε εδώ φαίνεται και η ποιότητα της «πολιτικής βούλησης» της κυβέρνησης να τελειώσει με τον φασισμό.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το