Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ οι φιλιππίνες σε κατάσταση εθνικής καταστροφής

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


 η είδηση 
μέρες μετά το χτύπημα του τυφώνα Χαϊγιάν οι κεντρικές Φιλιππίνες έχουν μετατραπεί σε κατεστραμμένη γη. Μόνο η παραθαλάσσια πόλη Τακλομπάν θρηνεί τουλάχιστον 10.000 νεκρούς. Η πόλη Τακλομπάν βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής. Οι μαρτυρίες και οι εικόνες των τηλεοπτικών συνεργείων αποκαλύπτουν μια πόλη σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένη. Κατοικίες, υποδομές, δίκτυο ηλεκτροδότησης έχουν καταρρεύσει.
 το σχόλιο 
Αναπόφευκτα κάνω συγκρίσεις. Σκέφτομαι μια οικογένεια που πληρώνει ένα δάνειο, εργάζεται ώστε τα παιδιά της να ζουν αξιοπρεπώς με επαρκές φαγητό, ζεστή στέγη και στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο. 
Και ξαφνικά... Μπουμ! Ένας τυφώνας τα ισοπεδώνει όλα. Ένας ή περισσότεροι από την οικογένεια είναι θαμμένοι στα ερείπια, το σπίτι τέλειωσε, κάποιες οικονομίες κάτω απ' το μαξιλάρι παρασύρθηκαν και μαζί τα όνειρα για ένα ταξίδι, μια αγορά, μια υλική ικανοποίηση.
Οι επιζώντες μπορεί να επέζησαν και σε λίγες μέρες ίσως τους παραχθεί η ανθρωπιστική βοήθεια με πρόχειρη στέγη και τροφή. Πότε όμως θα ορθοποδήσουν; Πότε θα ξεπεράσουν τους νεκρούς τους και θα επιστρέψουν στο βιοτικό επίπεδο που είχαν; Αν...

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

5 σχόλια:

  1. Δεν χρειάζεται να μας προβληματίζει τίποτε.
    Οι πολυεθνικές δεν χτίζουν πλέον εργοστάσια σε περιοχές που μπορεί να χτυπηθούν από τέτοιου είδους καταστροφές. Έτσι τα πισί, τα ρολόγια, και τα τάμπλετ μας είναι ασφαλή και το χρηματιστήριο δεν θα πέσει καθόλου.
    ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ λοιπόν για τους άλλους! Εμάς μην μας βρει τίποτε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΣΙΚΑ
    (σήμερα με άφησε το σύστημα να σχολιάσω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το