Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ η κατασκοπεία των ηπα (δεν) σταμάτησε

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Με κάθε επισημότητα ο πρόεδρος Obama βγήκε προχθές να αναγγείλει πως αλλάζει την πολιτική της NSA σχετικά με τις τηλεφωνικής παρακολουθήσεις συνδρομητών. Θα θυμάστε ίσως τι έχει προηγηθεί κι αν δεν θυμάστε είμαι imageσίγουρος πως μπορείτε να φανταστείτε.
 
 
Οι Αμερικανοί κατασκόπευαν ότι είχε τηλεφωνική σύνδεση και όταν ο πρώην κατάσκοπος Snowden αποφάσισε να αποκαλύψει τις παρανομίες αυτές, ξέσπασε σάλος. Βλέπετε θύματα υποκλοπών δεν έπεφτε ο κάθε μέσος αμερικανός πολίτης που κανενός δεν θα καιγόταν καρφί, αλλά τα “Κεφάλια”. Ο Ολάντ, η Μέρκελ και οι λοιποί… σημαντικοί άνθρωποι. Και να οι διαμαρτυρίες και να τα διπλωματικά επεισόδια. Στο τέλος έμειναν να βλέπουν την εικόνα του καλού συμμάχου να γκρεμίζεται. Η NSA έγινε ανέκδοτο σε όλο τον κόσμο για τους χειρισμούς της και η κυβέρνηση έβλεπε το καλό της διεθνή πρόσωπο που άρχισε να χτίζει από την πρώτη προεδρία του Ομπάκα και μετά, να γκρεμίζεται εκ νέου.
 
Η Αμερική έπρεπε να αντιδράσει και ο μόνος τρόπος να το πετύχει θα ήταν αν έκανε ένα βήμα πίσω. Και προχθές όλα δείχνουν πως το έκανε, όμως είναι αυτό αρκετό; Εξαιρώ τον εαυτό μου, διότι όπως λέω και στους φίλους μου, αν οι αμερικανοί με κατασκοπεύουν, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Αν νομίζουν ότι θα μάθουν για κάποια θεωρία συνωμοσίας με αυτόν τον τρόπο ή κάτι τόσο σοβαρό, μάλλον χάνουν τον χρόνο τους. Για κάποιους όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα κι αυτό πρέπει να είναι σεβαστό. Οι αμερικανοί πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη πλέον στην NSA και αισθάνονται διαρκώς υπό παρακολούθηση. Αλήθεια, πως πιστεύετε πως αυτό επιδρά στις σχέσεις μεταξύ κράτους-πολίτη; Εξάλλου η εξαγγελία Ομπάμα παρουσιάστηκε σαν την αλλαγή σελίδας, αλλά γιατί εμένα δεν με έπεισε;

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Καλά έκανε και δεν σε έπεισε. Τα νέα κόλπα παρακολούθησης (δορυφόροι, κάμερες και τηλεκατευθυνόμενα ρομποτάκια τα οποία έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται σε μέγεθος μύγας) ξεπερνούν κάθε φαντασία. Και φυσικά δεν πρόκειται να αφήσουν τις παρακολουθήσεις του τηλεφώνου και του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ, όμως παραμένω οπαδός του φρονήματος... δεν με αγγίζει τίποτα γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το