Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ EΛΛAΔΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις την ελλάδα

Προβληματίζομαι συχνά πως αυτή η χώρα, αυτός ο λαός μπορεί να βελτιωθεί. Αν δεν ανήκετε σε αυτήν την απεχθή ομάδα συμπολιτών μας που με την πρώτη ευκαιρία αναφωνούν περιπαικτικά “αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα” τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε μοιραστεί τον προβληματισμό μου.

Σε παλαιότερο κείμενο μου, έλεγα πως, πάει, είναι αδύνατο να αλλάξουμε τη νοοτροπία αυτής της χώρας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζονται σίγουρα δύο γενιές για να ξεβρομίσει ο έλληνας από αυτήν την νοοτροπία του “εγώ”, του εύκολου κέρδους, της μιζέριας και απαισιοδοξίας η οποία προσοχή: δεν ξεκίνησε το 2009 μαζί με την κρίση, αλλά πολύ-πολύ νωρίτερα μαζί με την γενιά του πολυτεχνείου, τολμώ να δηλώσω εγώ.

Μέχρι τότε όμως τι κάνουμε; Απλά περιμένουμε τον χρόνο να φέρει αυτές τις επόμενες γενιές; Τα παιδιά και τα εγγόνια μας; Μα ο χρόνος είναι εργαλείο, αν δεν τον χρησιμοποιήσουμε σωστά θα βρεθούμε πάλι να τον κυνηγούμε αναπολώντας το (ένδοξο) παρελθόν και σχεδιάζοντας ένα μακρινό μέλλον. Τώρα! Τώρα τι κάνουμε;

Η απάντηση έρχεται από μία νέα, πολλά υποσχόμενη imageπροσπάθεια που ζητά από όλους εμάς να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας, να επαναπροσδιορίσουμε το μέγεθος της αξίας και των δυνατοτήτων της. Μας ζητά να αρχίσουμε να χαράσσουμε την ιστορία του παρόντος όχι με βάση τις αποτυχίες και τα συμφέροντα των λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών. Πρόκειται για το repo(we)r Greece το οποίο δεν αναπολεί το παρελθόν, δεν σχεδιάζει ένα ουτοπικό μέλλον, αλλά ασχολείται με το παρόν παροτρύνοντάς μας να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να γίνουμε δημιουργικοί, ρεαλιστές και ανατρεπτικοί.
Στο repo(we)r Greece μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε. Να βγάλουμε προς τα έξω τον καλό μας εαυτό μέσα από σκέψεις, ιδέες και ιστορίες που καλούμαστε να καταγράψουμε για να βοηθήσουμε σε αυτόν τον επαναπροσδιορισμό. Αν βαρεθήκατε να γκρινιάζετε για μια Ελλάδα που δεν σας αρέσει, τότε αλλάξτε την! Ξεκινήστε αλλάζοντας τον εαυτό σας. Μπείτε στη σελίδα και γράψτε μια ιδέα σας, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας. Αφήστε έξω τους πολιτικούς, την κρίση και όλα αυτά που μας κρατούν πίσω και αρχίστε να πλάθετε με τη λάσπη που διαθέτετε.
Πέρα από μερικές σκέψεις και ιστορίες που μπορούμε να ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μαζί με άλλων συμπολιτών μας κυρίως νέων, εγώ πιστεύω πως μπορούμε να ασχοληθούμε λίγο πιο πρακτικά με το εγχείρημα. Με δεδομένο πως αυτές οι σκέψεις και ιστορίες διαδίδονται σε όλο τον κόσμο, είναι εύκολο να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας αλλά και να παρουσιάσουμε στους ξένους μία νέα πολυτάλαντη και ξανά ενδιαφέρουσα Ελλάδα! Σκέψου. Περιέγραψε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει καλύτερα γενικά ή ειδικά κατά τη γνώμη σου. Μην ξεχνάς βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, στον τουρισμό, την ενέργεια, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και ναι, την παιδεία επιτέλους! Γράψτε τις σκέψεις σας είτε εδώ, είτε στην επίσημη σελίδα του repo(we)r Greece και διαδώστε το. Δεν είναι μια καλή ιδέα, είναι εθνικό χρέος όλων +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. Να μην σε απογοητεύσω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι θα ωφελήσει την χώρα μας εάν γράψω την γνώμη μου σε έναν ιστότοπο.
    Μήπως θα μπουν οι πολιτικοί (κλέφτες και οι καταχραστές) φυλακή;
    Μήπως θα τιμωρηθεί η εσκεμμένη εισαγωγή μας στο ΔΝΤ;
    Μήπως θα πάψουμε να είμαστε οι καρπαζο-εισπράκτορες των Αμερικανών;
    Μήπως θα έλθει κανένας για επενδύσεις;
    Μήπως θα διαλυθούν τα εμπλεκόμενα με το κράτος κομματικά καφενεία;
    Αν και δεν μπορώ να ξέρω ούτε και να φανταστώ τον λόγο αυτού του «αγνού» ενδιαφέροντος, είμαι πολύ-πολύ-πολύ επιφυλακτικός για τα κίνητρα μιας αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, μιας αυστραλιανής διαφημιστικής εταιρείας και μιας εμφανώς νεοταξικής «ελληνικής» εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλώς ή κακώς, το 'φαίνεσαι' τείνει να είναι σημαντικότερο από από το 'είσθε', οπότε αν όλοι εμείς μπορούμε να προβάλουμε μια νέα Ελλάδα, μια ωραία Ελλάδα (γιατί υπάρχει κι αυτή), τότε έχουμε κερδίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το