Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

EPΩΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ μια ανατρεπτική παρουσίαση αποτελεσμάτων


Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Τον πρώτο μήνα του έτους αποφάσισα να ασχοληθούμε με ένα περισσότερο εσωτερικό ζήτημα. Με ποιον μοιραζόμαστε –αλήθεια- την χαρά και την λύπη μας; Η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική και εξίσου ενδιαφέρουσα. Εκ των συμμετοχών σας δεν σας κρύβω πως προβληματίστηκα. Μπορεί να είναι εξ αρχής αυτός ο σκοπός της ενότητας όμως ποτέ δεν θα περίμενα αποτελέσματα σαν αυτά. Ας τα δούμε.

Η πρώτη επιλογή και μόνη που πήρε περισσότερους από μισούς ψήφους είναι ο/η σύντροφος. Συγκέντρωσε 60% και imageέδειξε πως το άλλο μας μισό δικαιολογεί αυτόν του τον χαρακτηρισμό. Προφανώς μαζί με την οικογένεια ήταν μία αναμενόμενη δημοφιλής απάντηση.
Η συνέχεια όμως δε θα ήταν το ίδιο αναμενόμενη. Βλέπετε, ακολούθησε με 50% η επιλογή της μοναξιάς. Οι μισοί από τους ψηφοφόρους επιλέγουν να μην μοιράζονται τα έντονα συναισθήματά τους και να περνούν την χαρά και την λύπη μέσα τους! Ομολογώ πως το αποτέλεσμα αυτό με απογοήτευσε ιδιαίτερα. Αμέσως αναρωτήθηκα αν το ποσοστό της ίδιας απάντησης ήταν διαφορετικό πριν την κρίση. Αναρωτήθηκα αν το ποσοστό ήταν ακόμα μικρότερο πριν να κατακλυστούμε από κοινωνικά δίκτυα, ηλεκτρονικές επικοινωνίες και άλλα μέσα έκφρασης. Μήπως τελικά αυτά δεν πέτυχαν τον στόχο τους;
Στις επιλογές σας, ακολούθησαν και ισοβάθμησαν μεταξύ τους, η οικογένεια και οι φίλοι. Μία προφανής επιλογή την οποία όμως μόλις το 40% επέλεξαν. Γιατί; Χάνεται η αξιοπιστία του θεσμού της οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνία; Και από την άλλη μήπως οι φιλίες εξασθενούν; Ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο στο να αναπτύξει σχέσεις με πολλούς παρά να τις καλλιεργήσει με λίγους. Κι αυτό επίσης προκαλεί προβληματισμό.
Τελευταία επιλογή ήταν ένας τυχαίος άγνωστος που συγκέντρωσε το 20%. Αναμενόμενο να είναι αυτή η επιλογή τελευταία στις προτιμήσεις σας, όμως μήπως το 20% που μεταφράζεται στο ένα πέμπτο του δείγματος, είναι αρκετά υψηλό; Μου ακούγεται σαν εξιλέωση, σαν μία λύτρωση το να μιλήσεις σε έναν ξένο και να που κάποιοι το εφαρμόζουν.

Στο επόμενο Ερώτημα για τον Φεβρουάριο θα επιστρέψουμε στην επικαιρότητα. Ελάτε την πρώτη Δευτέρα του μήνα, 3/2/2014 στις 12:00 στο yannidakis για να τοποθετηθείτε σε ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το