Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ η τουρκία δεν πρόκειται να ελευθερωθεί ποτέ

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Είναι ωραία να είσαι τούρκος αυτήν την εποχή. Γνωρίζοντας λίγο-πολύ τα δεδομένα ξέρεις πως στην τουρκία είναι καλά. Οι οικονομικοί δείκτες είναι τόσο υψηλοί που αναρωτιέσαι πως ενώ στο νότο όλες οι χώρες υποφέρουν με το imageπαράδειγμα της Ελλάδας να είναι για εμάς πιο γνωστό, στην τουρκία ευημερούν και μάλιστα εντυπωσιακά. Τεράστια ποσά έχουν δαπανηθεί σε υποδομές, συγκοινωνίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία κλπ. με τα οφέλη να τα καρπώνονται σχετικά γρήγορα, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση κατακόρυφα, βελτιώνοντας στατιστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών τους, αναλαμβάνοντας σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και γνωρίζοντας αρκετές μεγάλες αθλητικές επιτυχίες.
 
Μπορούμε να καταλογίσουμε πολλά στα δικά μας όργανα εξουσίας για την πορεία που τελικά πήρε η Ελλάδα (συγχωρέστε με, μα μου είναι αδύνατο όταν μιλάω για την τουρκία να μην κάνω συγκρίσεις με την Ελλάδα), όμως είναι αυτά αρκετά ώστε να θεωρούμε πως η τουρκία είναι –έτσι γενικά κι αόριστα- καλύτερα από εμάς; Αν τα βάλουμε κάτω θα δούμε την τουρκία να έχει άφθονες κατηγορίες στις οποίες υπερτερεί έναντι της Ελλάδας. Και; Καταλήγουμε πως η τουρκία –πάλι γενικά κι αόριστα- είναι καλύτερη χώρα από την Ελλάδα;
Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε πέρα από τα λεφτά και ότι αυτά αγοράζουν. Ας δούμε λίγο την ελευθερία. Στην τουρκία αποφάσισαν με νομοθέτημα και δικαστικές αποφάσεις και ότι άλλο θέλεις να φράζουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες όταν αυτοί το αποφασίσουν, να προστατεύουν την ιδιωτικότητα όπως οι ίδιοι νομίζουν και πάει λέγοντας. Ας μην ξεχνάμε πως οι τούρκοι είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση και στο youtube και σε άλλες ιστοσελίδες. Εξάλλου οι τούρκοι αναφέρουν πως θα επεμβαίνουν στην ηλεκτρονική ζωή των πολιτών οποτεδήποτε κρίνουν κάτι ως προσβλητικό και προκλητικό, ξέρετε όμως για την κοινωνία και την ιδεολογία των τούρκων τι θεωρείται προσβλητικό και προκλητικό; Χα! Θα εκπλαγείτε.
Ο τύρκος δεν μπορεί ποτέ να γίνει έλληνας, διότι ποτέ δεν θα καταφέρει να ζήσει πραγματικά ελεύθερος. Τι κι αν σε κάθε ελληνική οικογένεια θα χρειαστούν δυο γενιές μέχρι να ξεχρεώσει, τι κι αν γνωρίζουμε πως οι ζωές μας φιλτράρονται μέχρι αηδίας. Η ελευθερία της ελληνικής κοινωνίας θα είναι πάντοτε πιο ψηλά. Οι τούρκοι θα φοβούνται να ζήσουν, να εκφραστούν, να ρισκάρουν, ακόμα να μπουν στο διαδίκτυο.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι συντηρούσαν πάντοτε μια σκληρή θεοκρατική-στρατιωτική δικτατορία, παρά την μάσκα της δημοκρατίας που φοράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεγονός
    και κάνει καλό στην ψυχολογία (μου) να το καυτηριάζουμε κάθε φορά που μας δίνεται αφορμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά τις "τουρκιές" που έχουμε κληρονομήσει από τα 400 χρόνια σκλαβιάς, πάντοτε θα διαφέρουμε πολύ σε αυτό το σημείο.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το