Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΜOYΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ~ παίξε το παιχνίδι της ζωής (the gambler)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως 
Έχεις βρεθεί ποτέ μόνος με έναν ξένο; Κάποιον που για ώρα σε κοίταζε κι εσύ στα κλεφτά αυτόν; Τον τύπο που κάθεται απέναντι ζητώντας μια αφορμή για να ξεκινήσει να σου μιλάει; Έτυχε ποτέ στο λεωφορείο, στο τρένο, στο πλοίο ή σε ένα παγκάκι να βρεις αυτόν τον παντελώς αδιάφορο ξένο που ξέρεις πως δεν θέλεις να έχεις καμιά παρτίδα μαζί του;
Κι όμως αυτός ο ξένος σου ζήτησε ένα τσιγάρο κι οι τρόποι σου είναι πολύ καλοί για να του αρνηθείς. Αυτός ο αδιάφορος γεροξεκούτης στην πρώτη τζούρα σε κοίταξε παράξενα λέγοντάς σου πως μπορεί σήμερα να μην έχει καν να πάρει τσιγάρα όμως στη ζωή του όχι μόνο είδε λεφτά, αλλά έμαθε τη ζωή από το πιο ακριβό πανεπιστήμιο που πλήρωσε και με το παραπάνω. Ο τύπος ίσως μονολογούσε κάνοντάς σε να μετανιώσεις για την αφορμή που του έδωσες εξ αρχής, όμως όταν το αδιάφορο αυτί σου άκουσε πως… “φίλε βλέπω πως σου τελείωσαν οι άσσοι” ξαφνικά είχες πεισθεί πως πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στον (συν)ομιλητή σου.
Η ζωή είναι ένας τζόγος και αν πρέπει να παίξεις σ’ αυτήν, καλύτερα να μάθεις καλά το παιχνίδι”. Αλήθεια, σκέφτηκες εσύ ποτέ την ζωή σαν τζόγο; Μετέτρεψες τα χαρίσματά σου σε μάρκες και τα γεγονότα της ζωής σε φύλλα; Μέσα στη ζωή μαθαίνεις πότε πρέπει να κρατάς τα φύλλα και πότε να τα ρίχνεις στο τραπέζι. Τότε είναι που πρέπει να αποφασίσεις πόσες μάρκες θα ποντάρεις στο κάθε παιχνίδι. Κι ύστερα από πολλές προσπάθειες –λίγες νίκες και πολλές ήττες- μαθαίνεις πότε πρέπει να σηκωθείς και να τα παρατήσεις ή πότε απλά να τρέξεις χωρίς να κοιτάξεις πίσω. “Να θυμάσαι πως ποτέ δεν μετράς τα λεφτά σου όταν κάθεσαι στο τραπέζι. Θα έχεις άφθονο χρόνο, όταν η μοιρασιά τελειώσει”.
Ο τύπος θα σου φαινόταν σίγουρα χαμένος στη ζωή. Λογικά θα έχει χάσει όλα του τα λεφτά και την περιουσία στον τζόγο, όμως σκέφτηκες πως ένας τέτοιος τύπος μπορεί ακόμα και ταξιδεύει ελεύθερος; Πως έχει μέσα του το ένστικτο της επιβίωσης. Ποιος ξέρει πόσες φορές χρειάστηκε να θυσιάσει ότι είχε και πόσες φορές ρίσκαρε τις καλύτερες πτυχές της ζωής του. Ο ξένος θα σου θύμισε ίσως και τα δικά σου ελαττώματα, όμως κάθε κακό φύλλο, όπως και κάθε καλό, μπορεί να αποδειχτεί το μεγάλο σου προτέρημα αν εσύ μάθεις να το χειρίζεσαι σωστά. Αν χάσεις, πρέπει να ξέρεις πως είναι κι αυτό μες’ το παιχνίδι και τότε να εύχεσαι απλά το τέλος να έρθει ήσυχα και ειρηνικά.
Ο βρωμόγερος κάποια στιγμή θα φύγει από μπροστά σου, όμως εσύ κατάλαβες πως σε ξεπλήρωσε με το παραπάνω για την τράκα που σου έκανε; Σκέφτηκες ποτέ τι είδους παίκτης είσαι; Έμαθες πότε πρέπει να κρατάς τα φύλλα σου και πότε να ποντάρεις σε αυτά; Έμαθες πότε πρέπει να ολοκληρώνεις και πότε να φεύγεις μακριά; Ο τύπος σε προειδοποίησε να μην μετράς ποτέ τα λεφτά σου πριν η παρτίδα ολοκληρωθεί. Ζήσε τη ζωή σου. Τα φύλλα που κρατάς, είναι σίγουρα αρκετά για να κερδίσεις… +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το