Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ αποκαθιστώντας την τιμή του facebook

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Όπως για όλους. είναι είναι δύσκολο να παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος, ότι αδίκησες κάποιον. Δύσκολο αλλά για μένα καθόλου αδύνατο, αφού αν συμβεί θα το κάνω ευχαρίστως. Ανόητος πρόλογος για κάτι τόσο χαζό σαν αυτό που θα επακολουθήσει.

Βλέπετε, ο προσωπικός μου λογαριασμός στο facebook -όχι αυτός του yannidakis- λειτουργούσε πάντοτε με αυστηρά κριτήρια. Δεν έκανα ποτέ φίλους, άτομα που δεν γνωρίζω. Δεν συμμετείχα σε ομάδες που πραγματικά δεν με ενδιέφεραν, δεν έκανα like σε σελίδες που πραγματικά δε θαύμαζα. Οι δε αναρτήσεις μου ήταν περιορισμένες, επιλεγμένες και εξυπηρετούσαν την κυριολεκτική σημασία των κοινωνικών δικτύων. Καταλάβατε; Ε, ότι καταλάβατε, καταλάβατε.


Πριν λίγο καιρό λοιπόν, αποφάσισα πως δεν θέλω να αποτελώ ένα από τα θύματα του facebook. Από αυτούς που imageχρησιμοποιούν το μέσο ως μονόδρομο για να επικοινωνήσουν με τους γνωστούς τους εξ αποστάσεως και για να δικτυωθούν ηλεκτρονικά. Δεν ήθελα να παραδεχτώ πως εξαρτώμαι από μία σελίδα. Κι έτσι αποφάσισα να φύγω. Χαιρέτησα τους φίλους μου και μετακόμισα στο αγαπημένο(;) μου google+ ως πιστός χρήστης της google όπου κι άρχισα να καταχωρώ συμβάντα της προσωπικής μου ζωής, τα οποία και μοιραζόμουν μόνο με τις στενές επαφές μου.

Ποιες; Σύντομα συνειδητοποίησα πως παρά τις προσκλήσεις και τις προσδοκίες μου, κανένας (σχεδόν) από τους φίλους μου δεν με ακολούθησε στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Έπρεπε να μιλήσουμε, να τους ενημερώσω πως κάτι έχω καταχωρήσει για να μπουν και να το ελέγξουν. Άσκοπος κόπος!

Τελικά, για να καταλήξω εκεί από όπου ξεκίνησα στην πρώτη παράγραφο, αποφάσισα να ρίξω τα μούτρα μου και εντελώς διακριτικά να αρχίσω και πάλι να καταχωρώ στο facebook. Η υποδοχή των φίλων μου; Εγκάρδια! Τώρα λοιπόν αντιλαμβάνομαι πως μπορεί η καφετέρια να μην παίζει ωραία μουσική, αλλά αν στο τραπέζι έχει καλή παρέα, τότε όλα τα άλλα παραγκωνίζονται. Καλά να περνάτε (ε; πως έκλεισα έτσι το κείμενό μου; Μήπως έγινα γραφικός;). +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

7 σχόλια:

  1. Στις αρχές ήμουν εναντίον του φατσοβιβλίου. Τώρα δε με ενοχλεί πια γιατί καταλαβαίνω πόση σημασία πρέπει να του δίνω. Βλέπω πολλά και "σκάω" για να μη μιλήσω.. Βλέπω ανθρώπους που στην πραγματικότητα είναι απαράδεκτοι σε συμπεριφορά και μέσα εκεί είναι αγαπητοί.. λες και η εκτίμηση μετριέται με likes..
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα σε αυτά που γράφεις και σε αυτά που ήθελες να πεις αλλά δεν τα είπες,γιατί δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας είναι θύμα του fb. Οκ όλοι κάνουμε λάθη δεν αντιλέγω αλλά όταν είναι επαναλαμβανόμενα παύουν να είναι λάθη και είναι επιλογές. Και οι επιλογές μας, μάς στιγματίζουν.
    Πάντα είμαι της φιλοσοφίας παν μέτρον άριστον, έτσι και σε αυτό το θέμα.
    Δεν σου έκανα friend request γιατί δεν έχουμε γνωριστεί από κοντά και δεν θα με αποδεχτείς, χαχαχα! :)

    Α, και όχι δεν έγινες γραφικός!

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις.
      Ένα πράγμα που έχω μάθει είναι πως ο κόσμος στο δίκτυο είναι αλλόκοτος. Όταν πριν 8 χρόνια ξεκινούσα το "yannidakis live" στην πλατφόρμα του Windlows Live Spaces, κάθε μου ανάρτηση συνοδευόταν από πάρα πολλά σχόλια.
      Όταν μετά από χρόνια μετακόμισα στο blogspot τα σχόλια στις αναρτήσεις μου εξαφανίστηκαν παρότι κράτησα την μεγαλύτερη μερίδα των αναγνωστών μου και μάλιστα αφού αυτοί πολλαπλασιάστηκαν. Βγάλε άκρη...

      Αν πάντως μου κάνεις πρόσκληση θα την δεχτώ. Καμιά φορά γνωρίζεις καλύτερα κάποιον ακόμα και αν δεν έχεις συναντηθεί μαζί του!

      Διαγραφή
  2. Η προσωπική επαφή είναι πάντοτε η καλύτερη.
    Το Σύστημα όμως χρειάζεται απρόσωπους ανθρώπους «κλεισμένους στο καβούκι τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ομολογώ πως δεν κατάλαβα πως ακριβώς συνδέεται αυτό με το κείμενο, όμως θα συμφωνήσω σίγουρα πως η προσωπική επαφή είναι πράγματι, η καλύτερη!

      Διαγραφή
    2. Μα εσύ είπες για την καφετέρια και την καλή παρέα!
      Το διαδίκτυο είναι απρόσωπο και εχει τους ανθρώπους κλεισμένους στα καβουκια τους, πράγμα ιδανικό για τηνΝέα Τάξη Πραγμάτων.

      Διαγραφή
  3. Γιαννιδάκη μου, μόλις χθες μπήκα σε μια παλιά μου ανάρτηση που είχα κάνει στο Windows Live Spaces και με έκπληξή μου είδα ότι υπήρχαν 54 σχόλια!!!! Τότε είχα μόνο 80-100 φίλους και μπορώ να πω ότι μόνο το 30% από αυτούς ή και ακόμα μικρότερο ποσοστό συμμετείχε σε σχόλια. Πάνε όμως αυτές οι εποχές, που τις διαδικτυακές μας επαφές τις θεωρούσαμε κατά κάποιον τρόπο και προσωπικούς μας φίλους... Τώρα στο Wordpress τα στατιστικά είναι στα ύψη, από σχόλια όμως... Δείχνει εντελώς απρόσωπο...
    Οσο για το FB, προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο για διαφημιστικούς και ενημερωτικούς σκοπούς για τη δουλειά μου. Η προσωπική μου σελίδα (της Ελένης) έχει να ενημερωθεί κι εγώ δεν θυμάμαι από πότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το