Τρίτη 22 Απριλίου 2014

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ~ oι σημαντικοί φίλοι της ζωής μας (last vegas)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

LAST VEGAS
Παραγωγή: 2013
ΣκηνοθεσίαJon Turteltaub
Βασικοί ΧαρακτήρεςRobert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman
Περιγραφή: Τέσσερις φίλοι που έχουν κρατήσει 50 χρόνια φιλίας έστω και εξ αποστάσεως, θα βρεθούν να περάσουν παρέα δύο μέρες στο Las Vegas όπου θα κάνουν το bachelor party του ποίο άστατου (στις σχέσεις) Bill (Michael Douglas) ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί μια γυναίκα 30 χρόνια μικρότερή του. Εκεί θα ζήσουν απρόβλεπτες καταστάσεις...


Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis

Για το μήνα Απρίλιο επέλεξα μία χαλαρή ταινία με αρκετό χιούμορ την οποία θα δείτε αβίαστα και πιστεύω ότι θα σας συγκινήσει το τέλος της. Το ''Last Vegas'' λοιπόν κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας σεναρίου, ούτε σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι έχει κάτι το συγκλονιστικά ξεχωριστό σε σχέσης με άλλες κωμικές ταινίες. Αυτό που πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη το κάνει ξεχωριστό είναι οι τέσσερις πρωταγωνιστές οι οποίοι μάλιστα δίνουν ρεσιτάλ κωμικής ερμηνείας και καταφέρνουν άριστα να μας περάσουν τα νοήματα που θέλουν.

Περνώντας στην ανάλυση της ταινίας ο σκηνοθέτης μας μεταφέρει στο παρελθόν όπου οι τέσσερις πρωταγωνιστές όντας παιδιά έζησαν ανέμελες όμορφες στιγμές οι οποίες τους έδεσαν και κατάφεραν να διατηρήσουν τη σχέση τους θερμή ακόμα και μετά από 40 χρόνια παρότι ζούσαν σε απόσταση. Στη συνέχεια μας ξεναγεί στον τρόπο ζωής που διάλεξε ο κάθε ένας. Ο πιο ζωηρός και άστατος χαρακτήρας είναι ο Bill (Michael Douglas) o οποίος δεν έφτιαξε τη ζωή του αλλά διάλεξε τη χαρά των εφήμερων σχέσεων και απολαύσεων, ώσπου κατέληξε να παντρευτεί μία κοπέλα 30 χρόνια νεότερη. Οι υπόλοιποι τρεις χαρακτήρες κατάφεραν να φτιάξουν τη ζωή τους και τις οικογένειες τους και είδαν σαν αφορμή το bachelor του φίλου τους Bill για να ξανανιώσουν. Οι ζωές του Bill και του Paddy (Robert De Niro) είχαν σημαδευτεί στο μακρινό παρελθόν από τον έρωτα τους για μία κοινή τους φίλη τους η οποία στο τέλος παντρεύτηκε τον Paddy αλλά πέθανε ένα χρόνο νωρίτερα από τη συνάντηση των τεσσάρων φίλων για το bachelor.

Οι πρωταγωνιστές μας λοιπόν παρ όλες τις αντιξοότητες που θα συναντήσουν στο Last Vegas και οι οποίες θα σας μεταδώσουν αρκετές δόσεις χιούμορ θα καταφέρουν να περάσουν ίσως το πιο αξέχαστο διήμερο της ζωής τους. Σ΄αυτό το διήμερο θα τους δοθεί η ευκαιρία να ζήσουν όσο ανέμελα ζούσαν όταν ήταν παιδιά, να θέσουν την μεταξύ τους σχέση σε νέα βάση αλλά και να ¨ταρακουνίσουν¨ τον άστατο της παρέας Bill και για τις επιλογές του.

Στα νοήματα της ταινίας αυτό που εισπράττει κάποιος είναι η δυνατή φιλίας τεσσάρων ανδρών μετά από 40 χρόνια. Πόσο συγκινητικό μπορεί να είναι να φαντάζεται ο οποιοσδήποτε ότι θα μπορούσε να ζούσε μία αντίστοιχα δυνατή φιλία που παρόλο τη φθορά του χρόνου και της απόστασης θα μπορούσε να την κρατήσει άφθαρτη. Για μένα μία σπουδαία φιλία θα διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου μόνο αν έχει στηριχθεί στη βάσεις της βαθιάς αγάπης, αλληλοεκτίμηση και σεβασμού. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο να αναπτυχθούν και συνήθως τα ζούμε τις νεαρότερες ηλικίες όπου έχουμε όλο το χρόνο και τη διάθεση να τα ζήσουμε. Παρόλα αυτά συνήθως τα εκτιμούμε και καταλαβαίνουμε την τεράστια συμβολή τους στην ολοκλήρωση του χαρακτήρα μας αφού τα χάσουμε ή δεν είναι πλέον κοντά μας τόσο συχνά.

Το Last Vegas κυρίως θα σας διασκεδάσει και θα σας παρασύρει με τις ερμηνείες τριών εκ των σπουδαιότερων ηθοποιών του Hollywood. Επίσης είναι μια ιστορία μίας δυνατής φιλίας που μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε τους δικούς μας φίλους που σημαδεύουν τη ζωή μας. Περιμένω με χαρά τις σκέψεις σας για τα νοήματα της ταινίας.   +daskalakis michael

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

2 σχόλια:

  1. Πάντα έχω να το λέω πόσο "ζηλεύω" την ανδρική φιλία!
    Σ'ευχαριστούμε για την πρόταση.
    Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική ταινία! Την έχω δει πριν μήνες και είναι μια μοναδική συνάντηση εξαιρετικών ηθοποιών με προεξέχοντα τον Ρομπετ Ντε νίρο που είναι ο σοβαρός και το στραβόξυλο της παρέας! Ο Ντάγκλας είναι ο γόης που θέλει να κερδίσει την μάχη με τον χρόνο, ο Φρήμαν ο καταπιεσμένος συνταξιούχος που θέλει να ξεδώσει και ο Κλάιν αυτός που κρατάει τις ισσοροπίες! Την παράσταση όμως κλέβει η απίστευτα γοητευτική Μαίρη Στινμπεγκερ που γίνεται το μήλον της έριδος ανάμεσα στον Ντε Νίρο και τον Ντάγκλας! Απίστευτη γυναίκα! Εξαιρετική ταινία που με το ανάλαφρο τέμπο της περνάει σημαντικά μηνύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το