Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑTIΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ κάντε κουράγιο, ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Δε θα το πιστέψετε, όμως χθες ξεκίνησε επίσημα και με προεδρικό διάταγμα παρακαλώ, η προεκλογική περίοδος. Φυσικά αν το πιστέψετε αυτό μάλλον είστε εκτός πραγματικότητας, αφού η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Οι υποψήφιοι προσπαθούν να “ψήσουν” τους γνωστούς τους να τους βοηθήσουν να πείσουν τους άγνωστούς και πάει λέγοντας. Πρόκειται για μια πολιτική που κινείται στα όρια της νομιμότητας για πρακτικές προ-προεκλογικής περιόδου αλλά και αρκετά πρακτική, αφού το δίκτυο των υποψήφιων ψηφοφόρων μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 100% του εκλογικού σώματος!

Ας μην ξεχνάμε πάντως πως οι εκλογές αυτές είναι τριπλές. Με δεδομένο αυτό, ίσως δικαιολογείται ένας ντόρος imageπαραπάνω αφού και οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι. Σε αυτήν την περίπτωση είναι δικός σας θέμα να συγκρατήσετε το αν ο τύπος που συμπαθήσατε (λέμε τώρα) ανήκει σε ποια παράταξη και κατεβαίνει σε ποιες εκλογές. Συνάντησα μια γνωστή μου που ήθελε να ψηφίσει τον τάδε δήμαρχο εξαιτίας ενός υποψηφίου που συμπάθησε, όμως όταν την ενημέρωσα πως αυτός ο υποψήφιος κατεβαίνει τελικά στις Περιφερειακές εκλογές, όχι μόνο απογοητεύτηκε, αλλά μπερδεύτηκε κιόλας!

Μια φίλη μου όμως σημείωσε κάτι που πρέπει να αποτελέσει το βασικό προβληματισμό για σήμερα. Μου είπε ότι θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ! Της εξήγησα ότι δεν ψηφίζουμε κόμματα, αλλά υποψήφιους που θα μας εκπροσωπούν καλύτερα στον τόπο μας, όμως ούτε την έπεισα, ούτε έδειξε να ενδιαφέρετε. Ουσιαστικά, αυτό θα δούμε να συμβαίνει όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρες των εκλογών και ειδικά στις ευρωεκλογές. Ποια πολιτική παράταξη θα κερδίσει περισσότερους εκλεγέντες και όχι ότι αυτό έχει φοβερή σημασία, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία σφυγμομέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές, όταν αυτές γίνουν. Αντιλαμβάνεστε; Θα χαραμίσουμε τρεις ολόκληρες εκλογικές αναμετρήσεις που θα καθορίσουν τα κοινά του τόπου μας και την εκπροσώπησή μας στην Ευρώπη, απλά και μόνο για να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει κυβέρνηση, αν η Νέα Δημοκρατία αντέχει, αν το “Ποτάμι” έχει τα φόντα να μπει στη Βουλή ή αν η Χρυσή Αυγή θα μπορεί να συνεχίσει να εκπροσωπείται σε αυτήν.

Αγαπητοί αναγνώστες, η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και ευχόμαστε βεβαίως-βεβαίως καλή επιτυχία στους υποψήφιους, όμως σε εσάς εύχομαι να έχετε γερά στομάχια για να αντέξετε εντός και εκτός τηλεόρασης όσα θα επακολουθήσουν τουλάχιστον ως τα μέσα Ιούνη (οπότε και αρχίζει το Μουντιάλ, οπότε θα ξεχαστούμε)! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Παλιά μας τέχνη κόσκινο.
    Θα φλομώσουν τον κόσμο στο ψέμα, αλλά όλοι θα πάνε αγεληδόν να ψηφίσουν το κόμμα τους "γιατί έτσι".
    Όποιος και να βγει την έχουμε βαμμένη, αλλά έτσι και βγει κατά λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτω που καήκαμε. Θα πέσει απίστευτο ξεπούλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το