Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜATΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ ψηφίζω για την πόλη μου

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Πολύ σπάνια θα δείτε εδώ στο yannidakis να διαφημίζω κάτι. Ένα προϊόν, μια ιδεολογία (σε αυτό υπάρχουν εξαιρέσεις), μια παράταξη και πάει λέγοντας. Σκεφτόμουν όμως… “τι στο καλό; Δική μου σελίδα είναι, αν δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, σα να συζητάω με τους φίλους μου σε μια καφετέρια, ας το κλείσω να πάει στο καλό”. Έτσι, αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για τις Δημοτικές εκλογές ακόμα κι αν με αυτά που θα γράψω μπορεί να προσβάλλω, να ενοχλήσω ή τέλος πάντων να κάνω άθελά μου διακρίσεις.

Βλέπετε, στις εκλογές του Δήμου Ηρακλείου δε θα χρειαστεί πολύ σκέψη για να ψηφίσω. Γεννήθηκα στο Ηράκλειο, imageμεγάλωσα στο Ηράκλειο και μετά από μια επαγγελματική και εκπαιδευτική περιπέτεια, επέστρεψα στο Ηράκλειο και σκοπεύω να μείνω εδώ ως το τέλος της ζωής μου. Με ενδιαφέρει η πολιτική και κυρίως η πρόοδος του τόπου μου, όμως ανεξάρτητα από αυτά προτιμώ να μιλήσω για γεγονότα. Και είναι γεγονός πως όταν έφυγα το 2000 από την πόλη μου άφησα ένα Ηράκλειο όπως πιθανότατα το θυμόσαστε κάποιοι από εσάς.

Όταν όμως επέστρεψα μόνιμα, αντίκρισα ένα πολύ διαφορετικό Ηράκλειο. Ένα Ηράκλειο με παραλιακή λεωφόρο που έκτοτε συνεχώς εξελίσσεται και μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο κομμάτι του οδικού άξονα, του πολιτιστικού και ψυχαγωγικ
ού κυττάρου των ντόπιων και των επισκεπτών. Αγάπησα αυτήν την αλλαγή και άρχισα να ενδιαφέρομαι περισσότερο για την πόλη μου. Είδα ξαφνικά η πόλη να γεμίζει με πάρκα και πλατείες με αμέτρητες δεντροφυτεύσεις, είδα αναπλάσεις δρόμων, υπογειοποιήσεις καλωδίων και αλλαγές που προσέγγιζαν μία σύγχρονη πόλη, φιλική προς τους ντόπιους και τους τουρίστες.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Το Ηράκλειο είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα στις έξυπνες πόλεις του κόσμου (και μάλιστα φέτος τέταρτο στο κόσμο και πρώτο στην Ευρώπη), έχει αναλάβει πληθώρα διοργανώσεων και επιτέλους γύρισε πίσω και κοίταξε την ιστορία του. Με μικρές παρεμβάσεις και μεγάλα έργα, ξεκίνησε την συντήρηση και ανάδειξη του σπουδαιότερου οχυρωματικού έργου της Ευρώπης που είναι τα Ενετικά τείχη περιμετρικά της πόλης τα οποία πλέον είναι υποψήφια για ένταξη στην UNESCO, όπως επίσης και μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων το παλάτι της Κνωσού. Έργα που πλαισιώθηκαν από την –επιτέλους- παράδοση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, του δεύτερου σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, με νέα κτίρια και αίθουσες!

Πολλά από αυτά που έγιναν φαντάζουν αυτονόητα. Κι όμως, κανείς δεν είχε τολμήσει να τα πραγματοποιήσει πριν από τον νυν δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη που σαν Ηρακλειώτης και αυτός ομόρφυνε και έκανε πιο σύγχρονο το Ηράκλειο και μάλιστα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πάγωσε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα. Εκείνος συνέχισε όντας ο μόνος δήμος χωρίς αύξηση στα δημοτικά τέλη τα τελευταία χρόνια, ενώ αντίθετα παρουσίασε τα μεγαλύτερα ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ και απέδειξε την δυναμική του Δήμου αφού ήταν ο μόνος Δήμος που παρουσίασε δημογραφική αύξηση την περίοδο της κρίσης!

Σήμερα ο Γιάννης Κουράκης ζητάει και πάλι την ψήφο μου. Για εμένα, ο άνθρωπος που άλλαξε την αγαπημένη μου πόλη την έχει χωρίς αμφιβολία, όμως το ψηφοδέλτιο του μπορεί να δώσει λύση σε μία μου επιφύλαξη. Την ανανέωση. Θα ήθελα κι εγώ να δώσω την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να προσθέσουν το όραμα και την ενέργειά τους για το καλό του τόπου μας. Και πάλι στάθηκα τυχερός γιατί στο όνομα του Κώστα Σταμούλου βρήκα τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που μπορεί να μου εγγυηθεί πως το μεγάλο έργο που ξεκίνησε στο Ηράκλειο, θα συνεχιστεί και θα εμπλουτιστεί με νέες ιδέες. Είμαι τυχερός γιατί γνωρίζω προσωπικά τον Κώστα Σταμούλο και ξέρω για την εργατικότητά και την αποτελεσματικότητά του. Ξεκίνησε από το μηδέν που εγώ ξέρω τι σημαίνει και κατάφερε να αναδειχτεί στο τοπικό του διαμέρισμα όχι μόνο εξαιτίας της εργατικότητας και του φιλότιμού του, αλλά και εξαιτίας της ικανότητάς του που αποδείχτηκε στη συμμετοχή του με έργα που σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν και ολοκληρώθηκαν!

Το αύριο στο Ηράκλειο περιλαμβάνει τη συνέχιση των μικρών παρεμβάσεων, αλλά και δύο από τα μεγαλύτερα έργα που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου που είναι ήδη ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του και του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου που μπαίνει στην τελική φάση σχεδίασης και υλοποίησης.

Σε αυτό το αύριο θέλω να γίνω μάρτυρας και να απολαύσω την αγαπημένη μου πόλη και ότι αυτή θα μπορεί να μου προσφέρει. Γι’ αυτό θα ψηφίσω τον Γιάννη Κουράκη με την απαίτηση να συνεχίσει την μεγάλη αλλαγή του Ηρακλείου και τον Κώστα Σταμούλο που στο πλάι του θα φέρει την απαιτούμενη ανανέωση και όλη την ενέργεια που οι νέες απαιτήσεις των ηρακλειωτών έχουν ανάγκη. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το