Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑTOΛΟΓΙΑΣ ~ ας διευκρινίσουμε τι είναι το κοινωνικό επίδομα που μοιράζεται

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία αποσβολωμένη παρακολουθούσε την κυβέρνηση να εξαγγέλλει μέτρα υπέρ του λαού ως μέσο επιστροφής μέρος του πλεονάσματος που για πρώτη φορά είχαμε. Εντάξει, για να μην τρελαίνεστε, διευκρινίζω το αυτονόητο: Τα λεφτά αυτά, δικά μας είναι, εμείς τα δώσαμε πολλαπλάσια και γυρνάει σε εμάς ένα πολύ κουτσουρεμένο ποσοστό τους.

Από κει και πέρα όμως έγινα μάρτυρας κάποιων πολύ αστείων σχολίων για το τι ακριβώς είναι αυτό το κοινωνικό imageμέρισμα, των “μέχρι τετρακοσίων ευρώ”. Άκουσα πως τα χρήματα αυτά δεν αρκούν για να ζήσουν μια οικογένεια. Άκουσα παροτρύνσεις να ζήσουν αυτοί με τόσα λεφτά (σ.σ. οι πολιτικοί) για να δουν σε τι φτάνουν. Άκουσα πως μας κοροϊδεύουν πετώντας μας ψίχουλα για να μην βγούμε στους δρόμους. Άκουσα πως αποτελεί προεκλογικό κόλπο για να μαζέψει ότι ψηφοφόρους μπορεί και διάφορα άλλα.


Αρχικά κρίνω σκόπιμο να διευκρινίσω πως δεν μιλάμε για τετρακόσια ευρώ, αφού τόσο είναι μόνο το επίδομα. Οι δικαιούχοι θα λάβουν ‘πακέτο’ και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επίδομα θέρμανσης και ενδεχομένως συμμετοχή σε προγράμματα σίτισης και προτεραιότητα σε προγράμματα απασχόλησης. Άρα αντιλαμβάνεστε πως δεν μιλάμε για τετρακόσια χάρτινα αλλά για καμπόσα παραπάνω, που όμως δέχομαι πως ακόμα δε φτάνουν να ζήσουν μια οικογένεια.


Τι; Να ζήσουν μια οικογένεια είπατε; Μα, καλά… ήταν ποτέ αυτό το θέμα μας; Υπήρχε ποτέ η περίπτωση να δεχτώ να αππληρώνω φόρους εγώ που δουλεύω εφτά μέρες τη βδομάδα σα το σκύλο, για να ζω με το “έτσι θέλω” της κυβέρνησης μια δεύτερη οικογένεια πέραν της δικής μου; Ακούγομαι σκληρός όμως τις φιλανθρωπικές μου τάσεις τις κρατάω για εμένα και τις υπηρετώ με τον τρόπο που εγώ αποφασίζω…


Ποιος σας είπε ότι το κοινωνικό επίδομα έχει στόχο να ζήσει οικογένειες; Ποιος σας είπε ότι στοχεύει στο να καθησυχάσει τα ενήλικα μέλη μιας οικογένειας από το να τρώνε όλη μέρα τους δρόμους μέχρι να βρουν μια δουλειά να βγάζουν περήφανα το ψωμί τους; Το επίδομα έχει χαρακτήρα ενίσχυσης των αδύναμων. Όποιος ονειρεύεται να ζήσει με αυτό, είναι κλέφτης και ζει εις βάρος του δημόσιου χρήματος. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το