Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕMAΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ πως μας αλλάζουν τα ταξίδια της ζωής;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Λοιπόν. Έχουμε έναν τύπο που τον λένε Christoph Rehage και αποφασίζει μια μέρα να περπατήσει την Κίνα. imageΠροσέξτε: όχι στην Κίνα, την Κίνα! Ξεκινάει λοιπόν και περπατάει. Περπατάει, πάει και παραπάει, ώσπου κάποια στιγμή βλέπει ότι έχουν περάσει ένας χρόνος ή αλλιώς, τέσσερις χιλιάδες εξακόσια σαράντα έξι χιλιόμετρα και αποφασίζει να σταματήσει. Το προνοητικό που φρόντισε να κάνει πάντως, ήταν να τραβάει τον εαυτό του φωτογραφίες καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής ώστε όταν ολοκλήρωνε το ταξίδι του να έβλεπε την εξέλιξη των αλλαγών στο ίδιο του το πρόσωπο. Σας παραθέτω το πολυμεσικό ώστε να διαπιστώσετε κι εσείς τις αλλαγές και δεν αναφέρομαι στα γένια και τα μαλλιά που μεγάλωσαν, αλλά στο πόσο τελικά αγρίεψε το πρόσωπό του.
Ο τύπος ναι άλλαξε, όμως αυτά που μπορεί να δείξει το πολυμεσικό που μόλις παρακολουθήσατε, δεν αφορούν αυτά στα οποία θέλω να καταλήξω. Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα αποφάσιζε να περπατάει για έναν χρόνο. Προσωπικά τον αποκαλώ χασομέρη και χαραμοφάη. Όμως ας δούμε αυτό που έκανε κάπως συμβολικά. Γιατί ένα ταξίδι πρέπει να είναι και συμβολικό.

Αναφέρομαι σε κάθε ταξίδι. Είτε αφορά την απόσταση, είτε αφορά την διάρκεια, είτε την ενέργεια. Σκεφτείτε το διάβασμα ενός βιβλίου που είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Σκεφτείτε το ταξίδι ενηλικίωσης του παιδιού σας ή την εργασιακή σας εμπειρία. Κάθε στόχος σας, κάθε διαδικασία από την οποία περνάτε, κάθε δραστηριότητα, κάθε εμπειρία, είναι όλα ταξίδια των οποίων η “διαδρομή” μας μεταβάλει και δεν αναφέρομαι στα εξωτερικά μας γνωρίσματα αλλά στις διδαχές, τα ερεθίσματα, οι γνώσεις, οι εμπειρίες και ωρίμανση που μας προσφέρουν συμπληρώνοντας τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα μας.

Για να μην αδικήσω εντελώς τον νεαρό αυτό, θα ομολογήσω πως είμαι σίγουρος πως εκτός από την αγριάδα στο πρόσωπο, οι επιρροές που έλαβε του προσέφεραν αρκετές ακόμα αλλαγές στην προσωπικότητά του. Εσείς; Πως αλλάξατε από τα… ταξίδια σας; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Η ουσία της ζωής είναι το ταξίδι, κι όχι ο προορισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσωπικά θα διαφωνήσω διότι είμαι άνθρωπος των στόχων.
      Θα ήθελα να έχω ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και αναποδιές και επιτυχίες, αρκεί να ξέρω πως αποτελεί μέρος ενός προορισμού. Χωρίς το δέλεαρ του προορισμού δε θα ξεκινούσα κανένα ταξίδι

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει πάντα ο στόχος του προορισμού αλλά πολλές φορές λέγεται και το άπιαστο όνειρο...

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το