Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

EPΩΤΗΜΑ ΜΑΙΟΥ ~ αποφασίζουμε πως θα ψηφίσουμε όχι τι θα ψηφίσουμε


Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Ο Μάιος είναι μήνας εκλογών. Όσο κι αν θέλουμε να το αποφύγουμε, όσο κι αν θέλουμε να το ξεχάσουμε, όσο κι αν imageπροσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας πως δεν μας απασχολεί, οι εκλογές αυτές θα στείλουν πολλά μηνύματα για τη σχέση των ελλήνων πολιτών με την κυβέρνηση και την πολιτική. Σίγουρα θα δούμε τελικούς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα ακούσουμε την eurovision και θα ξεκινήσουμε τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες μας, όμως αυτές οι εκλογές σας υπόσχομαι πως θα μας απασχολήσουν.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως αναφέρομαι στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτές που θα ανακηρύξουν τον επόμενο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη του τόπου μας. Αυτόν που για χρόνια ψηφίζαμε ανάλογα με το ποιανού κόμματος εκπρόσωπος ήτανε. Φέτος για πρώτη φορά έχουμε πολλούς υποψήφιους που δεν έθεσαν υποψηφιότητα με την στήριξη κάποιας πολιτικής παράταξης κι έτσι… μόνοι και ανεξάρτητοι θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.
Το ερώτημα αυτό το μήνα είναι το τι θα κάνουμε εμείς με αυτούς ή μάλλον με αυτήν την ριμάδα την ψήφο που πρέπει να καταλάβουμε πως είναι το μεγάλο μας δημοκρατικό όπλο. Πως θα την χρησιμοποιήσουμε και με τι κριτήρια θα την αξιοποιήσουμε. Το Ερώτημα αυτού του μήνα δεν εξετάζει το ποιον θα ψηφίσετε –άλλωστε δεν πρόκειται για δημοσκόπηση- αλλά το πως θα τον ψηφίσετε!
  • Δεν θα ψηφίσεις καθόλου. Πες λόγω αδιαφορίας. Πες λόγω διαμαρτυρίας. Πες εξαιτίας της αναποφασιστικότητάς σου που προβλέπεις πως θα σε νικήσει στην μάχη της επιλογής υποψηφίου.
  • Θα ψηφίσεις με κομματικά κριτήρια. Θα επιλέξεις τον υποψήφιο εκείνο που εκπροσωπεί καλύτερα τα τρέχοντα πολιτικά σου κριτήρια. Αν είσαι φιλοκυβερνητικός τότε ίσως θες να πας με υποψήφιο που κατεβάζει η κυβέρνηση. Αν πάλι θες να διαμαρτυρηθείς, θα επιλέξεις αριστερούς υποψηφίους κλπ.
  • Θα ψηφίσεις με βάση τοπικά κριτήρια. Μπορεί ο υποψήφιος να παρουσίασε ένα πλάνο που εκτιμάς ότι θα βοηθήσει την πόλη ή το χωριό σου. Μπορεί να μίλησε για πάρκα ή για χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Μπορεί βρε αδερφέ να θαυμάζεις το έως τώρα έργο του.
  • Θα ψηφίσεις με βάση τις γνωριμίες σου. Τους ανθρώπους που γνωρίζεις προσωπικά ή γνωρίζεις μέσω γνωστών και που μπορείς να προσεγγίσεις για μια προσωπική σου υπόθεση πιο εύκολα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη, λαμβάνοντας μιαν υπόσχεση σαν απάντηση).

Να σε προειδοποιήσω για κάτι αγαπητέ αναγνώστη. Το βράδυ των εκλογών, προτίμησε να δεις τις φάσεις του τελικού του Champions League (διεξάγεται το προηγούμενο βράδυ) ή κάνε μια βόλτα, διότι εκείνη την ημέρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα ερμηνεύουν το αποτέλεσμα λες και όλα αφορούν την κυβέρνηση και τα μηνύματα του εκλογικού σώματος σ’ αυτή. Κανείς δε θα έχει διαβάσει το yannidakis για να αντιληφθεί πως κάθε ψήφος δε θα έχει κομματικό χαρακτήρα και άρα κάθε σχετικό συμπέρασμα θα είναι λανθασμένο.


Γι’ αυτό απαιτώ συμμετοχή. Από το εικονίδιο του πτυσσόμενου μενού στα δεξιά με το αντίστοιχο σύμβολο, ψηφίστε ποιο θα είναι το δικό σας κριτήριο πριν τις κάλπες και δώστε απάντηση σε όλους αυτούς που θα προτρέξουν βγάζοντας συμπεράσματα εκ των γενικών αποτελεσμάτων+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το