Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΜOYΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΙΟΥ ~ το τέλος του παραμυθιού που δεν άρχισε καν (where have all the cowboys gone)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως 
Μεγάλωσε μέσα στα παραμύθια, εκεί όπου οι ιππότες ξιφομαχούσαν για την τιμή μιας κοπέλας. Κι όταν το παραμύθι τελείωνε, παρέμενε στο όνειρο. Όταν τα χρόνια πέρασαν περίμενε να δει μια πραγματικότητα που θα εφάρμοζε το όνειρό της. Και την βρήκε σε εκείνον. Αυτόν που από την πρώτη στιγμή κατάλαβε πως θα είναι ο άντρας της ζωής της. Αυτός με τον οποίο θα περνούσε τα καλύτερα της χρόνια ως το τέλος.

Το παλιό αυτοκίνητο έτριζε στα φρένα και όταν εκείνος γυρνούσε απ’ την δουλειά ήταν βρώμικο, όμως στα μάτια της αυτό δεν φάνταζε εμπόδιο. Προκειμένου να μην πληγώνει τον εγωισμό του δεν έπλυνε ποτέ ξανά το δικό της. Τα πρώτα τους ραντεβού ήταν σε ψησταριές με παρέες που ποτέ δεν βρήκε ποτέ ενδιαφέρουσες, όμως ακόμα και η λεμονάδα που έπινε αντί για το κοκτέιλ, την ικανοποιούσε βλέποντας τον να της χαμογελά. Συμβιβάστηκε έτσι σε μια ζωή που εκείνος θα πλήρωνε τους λογαριασμούς και εκείνη θα έπλενε τα ρούχα και θα μαγείρευε.

Ποτέ δεν πρόλαβε να σκεφτεί που πήγε ο ιππότης της, ο περήφανος καβαλάρης και το ευτυχισμένος τέλος της. Συνήθισε στην ιδέα να τον βλέπει να γυρνάει σπίτι ξαπλώνοντας στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, περιμένοντας το φαγητό μπροστά του. Βλέποντάς τον τόσο κουρασμένο θεωρούσε υποχρέωση να του τρίβει την πλάτη και να ικανοποιεί κάθε είδους ανάγκη του. Άλλωστε εκείνος… πλήρωνε τους λογαριασμούς.

Τα βράδια στην τηλεόραση λιγόστεψαν και πλέον τα περνούσε στο καφενείο με τους φίλους απ’ τη δουλειά. Εκείνη είχε πια όλο το χρόνο να κάνει τις δουλειές της και να μεγαλώνει τα ένα-δυο παιδιά, όσο τον περίμενε αργά το βράδυ για να ξαπλώσουν. Εκείνο το βράδυ δεν παρατήρησε το καινούριο φόρεμα που φορούσε και τότε θυμήθηκε πως ποτέ δεν είχε προσέξει τίποτα πάνω της.

Μήπως δεν ήταν αυτός ο ιππότης της; Ο καβαλάρης με το γυαλιστερό ξίφος που πάντα ονειρευόταν; Μήπως στο τέλος του παραμυθιού (της) δεν ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το