Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΠΡOΒΛHΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ η δική μου άποψη για τον ανασχηματισμό που δεν έπρεπε να γίνει

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Αναγκάζομαι να τοποθετηθώ πάνω στον ανασχηματισμό απλά και μόνο επειδή η επικαιρότητα το ζητάει. Η αλήθεια imageείναι πως είναι άδικο να κρίνεις κάποιον πριν καν αρχίσει το έργο που του ανατέθηκε, όμως είναι επίσης δύσκολο να μην το σχολιάσεις. Εγώ θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνω ένα σύντομο και μικρό σχόλιο πάνω σε ένα-δύο εναλλακτικά ζητήματα που προκύψανε.

Το μεγαλύτερο ζήτημα αφορούσε τον νέο υπουργό Οικονομικών. Ο κύριος Χαρδούβελης υπήρξε στέλεχος και επί εποχής Σημίτη και εποχής Παπαδήμα. Αυτό σημαίνει δύο βασικά πράγματα. Αφενός ο κύριος αυτός έβαλε την σφραγίδα του στην ένταξη της χώρας μας στο ευρώ και αφετέρου στην λύση του αδιεξόδου όταν η χρεωκοπία της Ελλάδας και η έξοδος από το ευρώ ήταν πιο επίκαιρα στις Βρυξέλλες από ποτέ. Σωτήρας; Τσιράκι της Μέρκελ; Αυτό δε θα το κρίνω εγώ…

Ο Βασίλης Κικίλιας έγινε Υπουργός Δημοσίας Τάξης. Ποιος; ο πιτσιρικάς που μέχρι πριν μερικά χρόνια έπαιζε στον Πανιώνιο. Η αστυνομία στην Ελλάδα δεν είναι μπασκέτα και το χαρτοφυλάκιο αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα στην χώρα μας. Πως το κρίνω; Ή που ο άπειρος “πολιτικός” έχει τρελό βύσμα και πήρε τέτοιο Υπουργείο ή που κάτι ξέρουν πως πλησιάζει καμιά σφοδρή λαϊκή εξέγερση (τύπου Δεκεμβριανά) και θέλουν να “κάψουν” κανένα “μηδενικό” σαν αυτόν για να συνεχίσουν μετά.

Να κλείσω με το πιο σημαντικό κατ’ εμέ Υπουργείο. Αυτό της Παιδείας. Ο Αντρέας Λοβέρδος ήταν η καλύτερη επιλογή και η πιο υπεύθυνη. Υπόσχομαι να γράψω μία μέρα γιατί αποτελεί την πολιτική μου συμπάθεια και γιατί στηρίζω –έως τώρα- τις επιλογές του (π.χ. να φύγει απ’ το ΠΑΣΟΚ) και τις πολιτικές του. Η σοβαρότητα, η εμπειρία και η μεθοδικότητά του ταιριάζουν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες που έχει το Παιδείας. Στα αρνητικά, ότι η κυβέρνηση αυτή έχει λιγότερο από δύο χρόνια ζωής, οπότε ο Λοβέρδος δε θα προλάβει να δείξει έργο εκεί.

Ο Βαγγελάκης παρέμεινε στον θρόνο του. Λόγω σωματικής διάπλασης δε, είναι τόσο μεγάλος που εξακολουθεί να πιάνει και το Υπουργείο Εξωτερικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, σωστά..;

Μια ματιά και σε αυτούς που έφυγαν. Η φυγή του Στουρνάρα για μένα ήταν όπως τελειώνουν οι ταινίες του James Bond. Ο τύπος κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και όταν έρθει η ώρα να κάνει ότι έπρεπε να κάνει (ανεξαρτήτως απωλειών) την κοπανάει σαν μάγκας κυριλάτος και πίνει martini με γκόμενες σε κάποιο νησί. Εγώ γουστάρω! Το ότι έφυγε ο Παναγιωτόπουλος είναι όνειρο ζωής για μένα. Ποτέ δεν τον συμπάθησα σαν δημοσιογράφο, ποτέ δεν είδα να καταφέρνει κάτι ως πολιτικός. Ε, όσο για τον Άδωνη, λέγεται ότι του προσφέρθηκε άλλο Υπουργείο αλλά δεν το δέχτηκε. Λογικό: Ο άνθρωπος έκανε το κομμάτι του, πραγματοποίησε το όνειρο του και πλέον μπορεί να γυρίσει σπίτι του τώρα που έκανε και τέταρτο παιδάκι!

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι πως οι τέσσερις στους οχτώ Υπουργούς είναι πρωτάρηδες στο κουβάλημα χαρτοφυλακίων. Εμένα αυτό με αγχώνει λίγο αλλά μάλλον τους περισσότερους από εσάς θα σας αρέσει γιατί ζητάτε αλλαγές όπως είπατε στο μήνυμα της ψήφου σας!!!

Ολοκληρώνω τον σύντομο(;) προβληματισμό μου επαναλαμβάνοντας γενικά αυτό που ανέφερα πριν. Η κυβέρνηση αυτή έχει λιγότερο από δύο χρόνια ζωής. Χρονικό διάστημα που δε νομίζω πως επαρκεί για να αλλάξει κάτι δραματικά. Άλλωστε ξέχασα να σας πω πως εγώ διαφωνώ με αυτήν την ριζική αλλαγή στην κυβέρνηση. Αν ο κόσμος θέλει άλλη κυβέρνηση, να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές. Έως τότε… αναμένουμε εν καιρώ! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το