Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ η παλαιστίνη επέλεξε τον πόλεμο. καληνύχτα γάζα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Για περίπου μία εβδομάδα, η Γάζα έζησε πως μια παρατεταμένη και διαρκώς ανανεώσιμη εκεχειρία μπορεί να ισούται με τη λήξη των εχθροπραξιών. Λογάριαζε όμως χωρίς τον καθρέφτη της αφού η ίδια η Χαμάς ήταν που έσπασε την εκεχειρία εκτοξεύοντας τις πρώτες ρουκέτες εν μέσω διαπραγματεύσεων.
 
 
Όπως μάθαμε, το Ισραήλ έδωσε άμεσα εντολή στους διαπραγματευτές του να αποχωρήσουν από την Αίγυπτο κάτι που θεωρήθηκε από την Χαμάς, δείγμα της άρνησης των ισραηλινών να συνδράμουν ουσιαστικά στην ειρήνη. Δηλαδή αυτοί ήθελαν να πετάνε ρουκέτες και ο άλλος που στην τελική είναι και πιο ισχυρός και έχει το πάνω χέρι στον πόλεμο, να κάθεται και να μιλάει στο τραπέζι με διαιτητή τον Αιγύπτιο. Εδώ ξεχνάμε τις εικόνες πολέμου και… γελάμε!
 
 
Για να μην το κουράζω το θέμα που ξέρω πως εδώ στο yannidakis σας έχει κουράσει αρκετά, πρέπει να δηλώσω την imageαπογοήτευσή μου. Οι ίδιοι οι παλαιστίνιοι αντί να εξαντλήσουν τα περιθώρια πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εκεί όπου οι άμαχοι μπορούν να κοιμούνται ελεύθερα τα βράδια, επέλεξαν να διακινδυνεύσουν και πάλι την ζωή των πολιτών τους. Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο, αφού στους πρώτους τρεις νεκρούς από την επανέναρξη της ανταλλαγής ρουκετών, ήταν η σύζυγος και το ανήλικο παιδάκι ενός στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς. Δεν ξέρω κατά πόσο στεναχωρήθηκε ο τύπος, γιατί οι ζωές εκεί στην Μέση Ανατολή είναι μάλλον αναλώσιμες, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως έλαβε ακριβώς την απάντηση που… γύρευε.
 
 
Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει ποτέ εκεί, διότι όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Και αν το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς imageτων ζώων, είναι επειδή κέρδισε τη μόνη μάχη που εκείνο και οι αντίπαλοί του ξέρουν να δίνουν: Αυτή με τα νύχια και το αίμα. Γεια σου Γάζα.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

6 σχόλια:

  1. Perasan polis kairos alla irthes sta logia mou. Ti leo tosa hronia kai pio prosfata prin liges evdomades se afti edo ti selida? O enas aksizei ton allo ekei kato. Kai oi dio tous einai ta idia....

    VS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όντως φαύλος κύκλος.
    Μπορείς να δώσεις κάποιο δίκιο στους Παλαιστίνιους, επειδή το ότι είναι αδύναμοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και σκλάβοι. Αλλά το θέμα είναι ότι κυριαρχούνται από θρησκευτικό φανατισμό. Δεν πολεμάνε για την ελευθερία τους. Πολεμάνε τον διάβολο-Ισραήλ και για να πάνε στον παράδεισο. Για αυτό θα ζούνε συνεχώς στην κόλαση.
    Οι Ισραηλινοί από την άλλη όπως στρώνουν κοιμούνται. Θέλουν να φτιάξουν το μεγάλο Ισραήλ και να κάνουν την Ιερουσαλήμ παγκόσμια πρωτεύουσα. Τελικά δεν θα τους βγει σε καλό, παρά την παγκόσμια κυριαρχία τους (σαν φυλή) στην οικονομία. Κάποτε ακόμα και οι ηλίθιοι αραβικοί λαοί θα ξυπνήσουν και η Μέση Ανατολή θα πνιγεί πραγματικά στο αίμα. Προφανώς θα πάρει η μπάλα και εμάς.
    Τελικά το έργο θα συνεχίζεται επ’ άπειρον: και οι δύο είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τελικά όλοι οι αναγνώστες και οι συντάκτες, καταλήγουμε στο να συμφωνούμε όλοι

      Διαγραφή
  3. Τι φταίει ο απλός κόσμος για τις αποφάσεις της Χαμάς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ερώτημα σου είναι εύλογο και δυστυχώς θίγει ένα πολύ σοβαρό προβληματισμό με τον οποίο είχαμε ασχοληθεί την περασμένη εβδομάδα.
      Διάβασε τον. Ίσως σε βοηθήσει καλύτερα στον προβληματισμό σου...

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το