Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ~ ο σύγχρονος (γελοίος) άντρας κι εγώ: μέρος 2/2

Χθες έβγαλα το άχτι μου γελοιοποιώντας σε σημείο προσβολής την εξωτερική εμφάνιση του σημερινού άντρα. Σήμερα αποφάσισα να συνεχίσω για δαύτον αλλά από την εσωτερική σκοπιά. Τι λέει, τι αισθάνεται, ποιος είναι ο σημερινός άντρας από μέσα;

Όπως και χθες, θα ξεχωρίσω τους συνομηλίκους μου που ανήκουν στα οποιαδήποτε –άντα στην ηλικία κι αυτό διότι αν ανήκουν σε ότι θα θίξω παρακάτω όχι απλά δυσφημίζουν το αντρικό φύλλο, αλλά αμαυρώνουν μία ολόκληρη γενιά που φέρει τα τελευταία χαρακτηριστικά αρρενωπότητας και παραδοσιακού ανδρισμού.

Βλέπετε πολλοί άντρες σήμερα έχουν πιο χαμηλά σε προτεραιότητα το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι imageανεπίτρεπτο. Όταν ρωτάω κάποιον τι ομάδα είναι και μου απαντάει πως “δεν πολυασχολούμαι” είναι ανεπίτρεπτο! Παλαιότερα θα τον χαρακτήριζα ομοφυλόφιλο. Όπως άλλωστε συνηθίζω να λέω, ο άντρας που δεν βλέπει ποδόσφαιρο έχει μειωμένες αντρικές ορμόνες!  Και μην ακούσω για χαμηλή ποιότητα ποδοσφαίρου. Ο σωστός άντρας πηγαίνει στο γήπεδο ή παρακολουθεί στην τηλεόραση ακόμα και το Αστέρας Μαγούλας-Ποσειδώνας Μηχανιώνα. Και να διευκρινίσω κάτι που συζητιέται πολύ τελευταία: Οι γυναίκες δεν βλέπουν μπάλα μαζί μας. Πάρτε δεύτερη τηλεόραση! Αν θέλουν να κοιτούν τον κώλο του Christiano Ronaldo, ας μπουν στο google. Στην ζωντανή μετάδοση του αγώνα, οι κάμερες εστιάζουν στην μπάλα και μην ακούσω ότι σου αρέσει το ποδόσφαιρο, γιατί μετά δεν θα μου αρέσεις εσύ. Και προσέξτε κάτι. Δεν μίλησα για αθλητισμό. Προσωπικά παρακολουθώ πολλά αθλήματα, αλλά αν πρώτο δεν είναι το ποδόσφαιρο, τίποτα άλλο δεν σώνει την φήμη ενός άντρα…

Και μετά το ποδόσφαιρο… Τι άλλο; Γυναίκες! Μην με ρωτήσετε τι έρχεται πρώτο (σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο). Ίσως να μην ικανοποιηθείτε με την απάντηση. Τι είναι η γυναίκα για τον άντρα; Μάλλον ο λόγος που και για να, ζει.
  • Η πρώτη μας γυναίκα; Η μάνα μας. Έτσι ή αλλιώς έχουμε πολύ στενούς δεσμούς, αλλά αν δεν καταφέρουμε μετά την εφηβεία να τους διαχωρίσουμε και να τους περιορίσουμε στις σωστές δόσεις, πάλι λάθος είμαστε.
  • Η δεύτερη μας γυναίκα; Η γκόμενα που γουστάραμε αλλά δεν μας έκατσε. Αν οι σημερινοί άντρες λένε πως δεν τους κόστισε αυτή η χυλόπιτα, τότε δεν είναι (σωστοί) άντρες. Γιατί όποιος δεν βλέπει την ήττα του, δεν μαθαίνει από αυτήν.
  • Και ύστερα οι γυναίκες γενικά. Υπάρχει το εξής πρόβλημα με τις γυναίκες: Έχουν αλλάξει κι αυτές. Είναι πιο ανεξάρτητες, πιο εριστικές, πιο ατίθασες. Και πάλι όμως, δεν φταίνε εκείνες. Εμείς φταίμε, διότι το επίπεδο του φλερτ μας έχει αλλοιωθεί. Όμως μισό λεπτό. Πρέπει να παραδεχτούμε πως το φλερτ της δεκαετίας του ‘80 δεν ήταν καλύτερο. Ήταν χειρότερο. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες. Όσοι ξέρουν, ξέρουν. Σήμερα ο άντρας είναι απλά πιο άτσαλος, πιο άγαρμπος και πιο… επιδειξίας. Νομίζει πως είναι πολύ… φοβερός και εντυπωσιακός (βλέπε χθεσινό άρθρο) και δεν ξέρει να χάνει, οπότε όταν η κοπέλα δεν ενδιαφερθεί, αυτός θα επιμείνει στην ίδια (κακό) ή θα πάει στην διπλανή (χειρότερο) οπότε θα χάσει δυο και δεκαδυό φορές! Πολλοί άντρες σήμερα, δεν ξέρουν πως οι γυναίκες θέλουν έναν ενδιαφέρον τύπο για να τους προσεγγίσει. Δεν είναι πως δεν θα ενδιαφερθούν για την εμφάνιση. Αν όμως δεν είσαι έκτρωμα, δεν βρωμάς και δεν λάμπεις σαν πυγολαμπίδα, έχεις ήδη περάσει την βασική δοκιμασία. Μετά όμως; Πως αποδεικνύεις πως έχεις και κάτι άλλο μέσα σου; Δεν αρκεί να ξέρεις κιθάρα, να είσαι καλός στην ενδιαφέρουσα δουλειά σου και να γνωρίζεις εντυπωσιακά πράγματα (που στη συνέχεια θα σε βοηθήσουν για να ρίξεις την κοπέλα), πρέπει να μπορέσεις να ξέρεις πως θα τα πλασάρεις. Αν τα πετάξεις ξαφνικά είσαι ψώνιο! Και ναι, δέχομαι πως η αδρεναλίνη ανεβαίνει όταν την πέφτουμε στις γυναίκες, όμως αν δεν μπορείς να το ελέγξεις και να είσαι ο καλός εαυτός σου, έχεις χάσει! Αν ξεκινήσεις κλασικά, με κέρασμα ποτού ή “έχεις ωραία μάτια” είσαι τόσο κοινότυπος που μάλλον και πάλι έχασες. Κάθε προσπάθεια πρέπει να είναι διαφορετική, να έχει άλλες ατάκες, άλλη επιχειρηματολογία και να πείθει την κοπέλα πως είναι μοναδική και όχι πως είναι η τρίτη σου προσπάθεια σήμερα! Γενικά τι θέλουν οι γυναίκες; Να τις κάνεις να νοιώθουν ξεχωριστές.
  • Και πάλι η μία γυναίκα. Ίσως είναι η σύζυγός ή η κοπέλα του σοβαρού δεσμού σου. Δεν θα έπρεπε να έχει διαφορά… Λοιπόν; Αν σε μια έξοδο σας, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για το πόσο αψεγάδιαστη είναι η εμφάνιση σου, αντί να ανοίξεις την πόρτα ώστε να περάσει εκείνη πρώτη, αν χρειάζεσαι τον κατάλογο περισσότερη ώρα από εκείνη για να παραγγείλεις, αν κερδίζεις λίγα δευτερόλεπτα προσπαθώντας να σκεφτείς που σε βολεύει να κάτσεις αντί να βοηθήσεις την κοπέλα να κάτσει στην θέση που εκείνη επέλεξε, τότε έχεις πρόβλημα. Αν την χωρίσεις με την πρόφαση πως θέλεις λίγο χρόνο ή λίγο χώρο, τότε πάλι έχεις πρόβλημα. Ξύπνα ρε! Είσαι άντρας! Όταν πρέπει να πάρετε αποφάσεις, άσε να τις παίρνει εκείνη, όταν όμως έρχεται η ώρα να σχεδιάσετε μια δραστηριότητα ή να αποφασίσετε για κάτι σοβαρό, πρέπει να έχεις το πάνω χέρι. Τέλος! Ξέρω μια φίλη μου που χώρισε με το (συμπαθέστατο) αγόρι της επειδή της έκανε όλα τα χατίρια και την άφηνε να αποφασίζει για όλα. Με πιάνεις; Κάντε έρωτα συνέχεια. Μετά από “Χ” χρόνια με το ίδιο πρόσωπο θα βαρεθείς ή δεν θα έχεις πολύ όρεξη. Και εκείνη το ίδιο, όμως αν κάνεις την καρδιά σου (και όχι μόνο) πέτρα και ξεκινήσεις την διαδικασία, σου υπόσχομαι πως κανένας από τους δυο σας δεν θα το μετανιώσει. Μισό λεπτό: Ξέρεις να την ικανοποιείς μέχρι το τέλος έτσι; Ο άντρας που κάνει έρωτα σα να έχει μια πλαστική κούκλα μπροστά του, απλά δεν είναι σωστός.
  • Και γενικά η γυναίκα. Αυτή που περνά από τον δρόμο και την γδύνεις με τα μάτια σου. Ξαφνικά ακούγεται ένα “σσσσσς” ή ένα “έλα να σου δείξω μωρό μου” και κάτι τέτοια. Αν βγήκαν από το δικό σου το στόμα, είσαι πολύ μαλάκας! Αντικειμενικά είναι δύσκολο να “την πέσεις” σε μία περαστική χωρίς να γελοιοποιηθείς, αλλά αν θες να το δοκιμάσεις βρες κάτι πρόχειρο να της πεις ακόμα και αν οι επιλογές είναι λίγες, όπως “την ώρα” (κι ας φοράς ρολόι) ή “πρόσεξε, γιατί εδώ έριξαν βρώμικα νερά” και αν είναι για καλό, θα το δεις από την αντίδραση της, αλλιώς κάτσε πίσω και… συνέχισε να κοιτάς.

Γενικά, πρέπει να καταλάβουν οι άντρες σήμερα, πως άντρες και γυναίκες δεν είναι ισότιμοι. Πως να το κάνουμε; Δεν είναι κάποιος ανώτερος από τον άλλο, όμως οι άντρες πρέπει να φερόμαστε πάντα στις γυναίκες σαν λουλούδια και όχι σαν android gadget. Άλλοτε αυστηρά και άλλοτε τρυφερά.

Μετά την ωδή στην γυναίκα, τι μένει στον άντρα; Θα έλεγα η δουλειά αλλά με τόση ανεργία, ας μιλήσουμε για την ασχολία για να είμαστε μέσα. “Με τι ασχολείσαι”; Δεν ήμουν ποτέ της άποψης πως ο σωστός άντρας πρέπει να είναι ντε και καλά, υδραυλικός, οικοδόμος ή αγρότης. Αυτά είναι ανοησίες. Όταν όμως βλέπω διακοσμητές, ενδυματολόγους ή τύπους που ασχολούνται με ψυχοθεραπείες, διαλογισμούς και τέτοια, κάτι με πιάνει. Θα μπορούσα να γράψω και για την τέχνη, όμως δεν έχω τον χρόνο να διαχωρίσω τους πραγματικά εξαιρετικούς καλλιτέχνες από αυτούς που ασχολούνται με μορφές τέχνης επειδή τα συναισθήματα και οι ευαισθησίες τους ξεχειλίζουν… Το γράφω όσο ειρωνικά ακούγεται! Είσαι άντρας και πρέπει να είσαι δημιουργικός. Να εργάζεσαι σκληρά και να είσαι ανήσυχος. Όταν τελειώνεις την δουλειά σου, μην μπαίνεις στο facebook, ψάξε να βρεις περισσότερα πράγματα ή σκέψου καινούρια για να προτείνεις στον εργοδότη σου.

Συμπερασματικά θα ήθελα να επισημάνω πως η διάρθρωση της σημερινής κοινωνίας μας εκθέτει. Όμως κάποια πράγματα δεν πρέπει να αλλάξουν ποτέ. Προσβάλλομαι όταν ακούω ή διαβάζω: “Που πήγαν οι άντρες”; Και κάτι που πρέπει να το πω: Οι άντρες δεν κλαίνε. Τέλος. Αν θες να κλάψεις, κλείσου στην τουαλέτα και σπάραξε. Μην κοιταχτείς στον καθρέφτη όμως γιατί δεν θα δεις την φάτσα ενός άντρα. Επίσης μην κουτσομπολεύεις. Σήμερα οι άντρες βρίσκονται σε αντροπαρέες για να σχολιάσουν οτιδήποτε κινείται. Μα αυτό το κάνουν οι γυναίκες οι οποίες μας πήρανε χαμπάρι και μας κατηγορούν για κουτσομπολιό. Έχουν δίκιο. Ο σωστός άντρας σχολιάζει μόνο τις φάσεις του χθεσινού αγώνα και το nip slip της Μαρίας από χθες το βράδυ. Τίποτα άλλο!

Και κλείνω και πάλι με τον εαυτό μου. Έχω φάει αμέτρητες χυλόπιτες και είμαι περήφανος, γιατί όταν οι συμμαθητές μου δοκίμαζαν το τσιγάρο στο διάλειμμα, εγώ την έπεφτα σε κορίτσια! Η πρώτη μου ανήθικη πράξη(…) ήταν σ’ ένα καράβι με μία κοπέλα που ποτέ δεν ξαναείδα, (κυριολεκτικά) ακριβώς μετά από μια χυλόπιτα! Λατρεύω να κοιτάζω τις γυναίκες. Και το κάνω με τρόπο που να τις κολακεύει. Έχω πολλές ανασφάλειες, αλλά δεν πρόκειται να τις μάθεις ή να τις καταλάβεις ποτέ εκτός αν σου φυτρώνουν γένια! Δεν τρελαίνομαι για την δουλειά μου, αλλά ξέρεις κάτι; Μου λένε πως την κάνω καλύτερα απ’ τον οποιοδήποτε (ρώτα τους πελάτες μου). Δεν κλαίω ποτέ. Ποτέ όμως. Προσπαθώ να κρατάω ένα μυστήριο με τον εαυτό μου, όμως θα σε κάνω να νοιώσεις πιο άνετα από οποιονδήποτε. Χιούμορ, απλότητα και φυσικότητα. Α, και κάτι ακόμα: Αν θες κάτι, ρώτα με. +Yanni Spiridakis 

Εσύ ποιος άντρας είσαι;
…Κι εσύ ποιον άντρα προτιμάς;

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ

10 σχόλια:

  1. Βρε Γιάννη τι χείμαρρος! Μου φαίνεται έβγαλες από μέσα σου πολλά με αυτές τις δύο αναρτήσεις.
    Δεν ξέρω πραγματικά τι να πρωτοσχολιάσω! Σε ορισμένα συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ παααάρα πολύ!
    Δεν κάθεται η γυναίκα μαζί σας όταν βλέπετε ποδόσφαιρο;; Τόσο παλαιών αρχών είστε ακόμα στην Κρήτη;;
    Εμένα και στο γήπεδο με έχει πάρει ο πατέρας μου και μαζί τους με αντροπαρέες,με τον αδερφό μου και φίλους έχω κάτσει άπειρες φορές να δούμε ποδόσφαιρο. Και όχι δεν χαζεύω αυτό που είπες γιατί αυτό δείχνει χαμηλό επίπεδο γυναίκας. Και το οφσάιντ αντιλαμβάνομαι και τα φάουλ και όλα. Δεν βροντοφωνάζω βέβαια, έχω διακριτική παρουσία αλλά δυναμική με στοχευμένα σχόλια!
    Επιπλέον, υπάρχουν και άντρες που δεν κοιτάζουν γύρω γύρω γιατί δεν είναι πεινασμένοι, είναι γεμάτοι από τις γυναίκες τους και δεν έχουν ανάγκη να θαυμάσουν καμία άλλη..
    Οι άντρες δεν κλαίνε λες. Άλλο κλαψούρισμα και άλλο κλάμα. Εγώ σέβομαι τον άντρα που σε μία τραγική στιγμή στην ζωή του θα κλάψει και δεν θα το παίξει σκληρός και ατσάλινος. Είναι ανθρώπινο. Άλλο να κλαίνε μία στα τόσα σε πολύ σοβαρές καταστάσεις και άλλο κάθε τρεις και λίγο, εκεί να ξέρεις υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα.
    Επίσης ας μην βάζουμε ταμπέλες "οι άντρες", "οι γυναίκες" γιατί δεν μπορούν όλοι να βράζουν στο ίδιο καζάνι.
    Είναι θέμα ανθρώπου. Πχ το κουτσομπολιό που λες δεν είναι χαρακτηριστικό των γυναικών ή κάποιων αντρών, είναι χαρακτηριστικό κάποιων ατόμων, όχι φύλων.

    Και για την εξωτερική εμφάνιση αντρών που έγραψες χθες, δεν μου αρέσουν τα ακραία. Ούτε τα πολύ παλιακά ούτε τα υπερβολικά μοντέρνα λες και βγήκαν από βιντεοκλιπ. Μου αρέσουν τα ενδιάμεσα. Ναι μεν να είναι ο άντρας παλαιά κοπής αλλά με στοιχεία σύγχρονου. Να είναι καθαροί, περιποιημένοι, επιμελώς ατημέλητοι, με στυλ και γοητεία! Να μην αντιγράφουν την μόδα, να δημιουργούν το δικό τους αποκλειστικά στυλ. Κι αυτό ισχύει και για τις γυναίκες.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σε χαιρετώ.
      Μιας και σήμερα ολοκληρώθηκε το Αφιέρωμα, πρέπει να σημειώσω πως δέχτηκα δριμύτατη κριτική για τα δύο αυτά κείμενα από αναγνώστες που κράτησαν την ανωνυμία τους. Μάλιστα δέχτηκα και σχόλια επευφημίας από άλλους, βγάζοντας ακριβώς το συμπέρασμα που ήθελα: Να διαπιστώσω πως όλοι (εγώ,εσύ, εσείς) διαμορφώνουμε ένα πρότυπο ανθρώπου το οποίο και μας αρέσει. Είναι η γιορτή της ελευθερίας και της υποκειμενικότητας.
      Εγώ θέλησα επίτηδες να θίξω ζητήματα με έναν γλαφυρό, ειρωνικό, χιουμοριστικό, εριστικό και προκλητικό τρόπο και επειδή οι αναγνώστες μου δεν είναι συνηθισμένοι να διαβάζουν τέτοια κείμενα από εμένα, αντέδρασαν.

      Εγώ τον στόχο μου τον πέτυχα. Προκάλεσα. Και ξέρεις, σε μια παρέα φίλων δεν είμαι και τόσο πολιτικά ορθός όσο δείχνω στα κείμενα μου συνήθως.

      Και κάτι επί μέρους. Πηγαίνω στο γήπεδο συστηματικά και απολαμβάνω την παρέα των γυναικών (από τον στενό μου κύκλο). Επίσης δεν θα ξεχάσω στιγμές μπροστά στην τηλεόραση όπου όλη η παρέα ανεξαρτήτους φύλου πάσχιζε για το αποτέλεσμα!
      Όμως σκέψου το: Αν ένας άντρας θέλει να εκφραστεί "γηπεδικά" δηλαδή να απελευθερώσει όλα του τα οπαδικά ένστικτα, θέλεις στ' αλήθεια να είσαι μπροστά του;
      Δεν θα ήταν προτιμότερο, να... "βγάλει" ότι έχει από μέσα του και μετά να έρθει ήρεμος κι ωραίος για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη παρέα;

      Διαγραφή
    2. Στο θέμα του ποδοσφαίρου, μ'αρέσει να συνυπάρχω με αυθεντικούς ανθρώπους. Αν είναι κάποιος να καταπιέζεται δίπλα μου και να μη μου δείχνει αυτό που πραγματικά είναι, τι να το κάνω;
      Και ο δικός μου ο άντρας παθιάζεται και καμιά φορά του ξεφεύγουν βαριές κουβέντες προς την τηλεόραση, ενώ σπάνια βρίζει. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Μαζί μου ούτως ή άλλως πάντα τρυφερός είναι. Δεν θα κάτσω να σκάσω δηλαδή, ούτε θα "κρίνω" κάποιον μεμονωμένα από το αν ξεφεύγει με τα χόμπυ του! Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί με όλα.

      Χμμ είχες στόχο δηλαδή, χαχαχα! Δημοκρατία έχουμε (εδώ μέσα τουλάχιστον) οπότε καλό είναι να εκφραζόμαστε ανοιχτά κι όχι για να προκαλέσουμε αλλά για να κάνουμε διάλογο.

      Διαγραφή
    3. Εύγε Κατερίνα!

      Συγγνώμη Γιάννη αλλά έπρεπε να το πω.

      Διαγραφή
    4. οι αντιρρήσεις και παρατηρήσεις δίνουν αξία στο κείμενο που εξ αρχής ήθελε να προκαλέσει.
      Εσύ μάλιστα, πρώτος απ' όλους (που με ξέρεις προσωπικά) μπορείς να προσεγγίσεις τον στόχο μου.

      Διαγραφή
    5. χαχαχα ταυτιστήκαμε Νίκο;
      Τον κατάλαβα τον στόχο σου! Αλλά θα έχεις καταλάβει ότι θέλω να εκφράζομαι ελεύθερα!
      Συμπτωματικά είχα σκοπό εδώ και καιρό να κάνω μία ανάρτηση για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών και να θέσω κάποιους προβληματισμούς.. Οπότε θα περιμένω κι εκεί τις απόψεις σου! Προσεχώς!

      Διαγραφή
  2. Το δικό μου σχόλιο είναι: σσσσσσσσσσσσσσσσσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με οσα λες πλην το ''οι αντρες δεν κλαινε''.Ολοι οι ανθρωποι λυγιζουν καποια στιγμη στη ζωη τους,σαφως βεβαια οι αντρες πολυ πιο δυσκολα απο τις γυναικες και ετσι πρεπει, για να νιωσουμε εμεις οι γυναικες πως αυτος ο ΑΝΤΡΑΣ που εχουμε διπλα μας ειναι το στηριγμα μας....και μην πειτε οχι...ολες οι γυναικες θελουμε να νιωσουμε την ασφαλεια,(γι΄αυτο ισως μπορω και να δικαιολογησω το να παει στο μπανιο ή οπουδηποτε αλλου και να σπαραξει).Κατερινα θελω να σε πληροφορησω πως ΄΄εμεις εδω'΄στη Κρητη δεν ειματσε καθολου οπισθοδρομικοι,κατι τετοια ακουω και συγχιζομαι.Τι θα πει ''εμεις εδω΄΄,΄΄εσεις εκει΄΄???μιλαμε για τον αντρα του ΣΗΜΕΡΑ και το ΣΗΜΕΡΑ ειναι παντου....αλλωστε αν ειμαστε οποισθοδρομικοι πως τα εχουμε δει ολα αυτα?(σκουλαρικια,ξυρισμενα ποδια κ.α)?Το αν το αποδοκιμασεις το συγκεκριμενο στυλ αντρα η οχι ειναι καθαρα θεμα προτυπων που ξεκιναει μεσα απο την οικογενεια,τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω,αλλωστε θα την ξερετε την φραση:΄΄γουστα ειπε ο πιθηκος και εφαγε το σαπουνι.Τελος θελω να σας πω πως συχνα οι φιλες μου με αποδοκιμαζουν γιατι παντα ελεγα(και ακομα το λεω)πως ο αντρας ειναι ΑΝΤΡΑΣ και η γυναικα ειναι ΓΥΝΑΙΚΑ....οσο και να χτυπιομαστε δεν μπορει να υπαρξει ισοτητα μεταξυ μας ΤΕΛΟΣ.Εμενα παντως αν ο αντρας μου δεν ηταν του ΤΟΤΕ δεν υπηρχε περιπτωση να με ριξει χαχαχ.ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνοντας έναν απολογισμό του αφιερώματος, θα έλεγα πως τα αρνητικά μηνύματα που δέχτηκα ήταν πολύ περισσότερα -κάποια και ακραία- όμως όπως επιμένω, πρόκειται για ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα.
      Φυσικά η Κατερίνα χαριτολογούσε αναφερόμενη στην Κρήτη, αν όμως έχει στ' αλήθεια αμφιβολίες, είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι να την φιλοξενήσουμε στον τόπο μας και να της δείξουμε τον τόπο & τον πολιτισμό μας (αποδεικνύοντας και πόσο καλοί οικοδεσπότες είμαστε)
      Χαίρομαι πάντως που συμφωνείς Σοφία!
      Ευχαριστώ για την δημόσια συμμετοχή σου

      Διαγραφή
    2. Γιάννη σ'ευχαριστώ και χαίρομαι που κατάλαβες τον τρόπο μου..Πραγματικά το έγραφα γελώντας και πειρακτικά!
      Αν το διατύπωσα λάθος και η Σοφία προσβλήθηκε λυπάμαι πολύ!
      Ο γραπτός λόγος συχνά παρεξηγείται, οπότε στους επόμενους σχολιασμούς μου θα είμαι πιο προσεκτική για να μην υπάρχουν τέτοια συμπεράσματα και συγχύζονται οι αναγνώστες σου!


      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το