Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ ο παπανδρέου επέστρεψε(;)

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Πριν λίγο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου κατέβηκε στο Ηράκλειο στα πλαίσια μίας έκθεσης του ιδρύματος “Ανδρέα Παπανδρέου”. Ο Παπανδρέου αποτελεί μία μεταβλητή στην εξίσωση της πολιτικής στην Ελλάδα, που κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να την επηρεάσει. Εγώ, έχω δηλώσει ξεκάθαρα πως είμαι υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου και το έκανα γνωστό στο κοινό στο αφιέρωμα που έκαναν σε εκείνον και ότι τελικά έκανε στην Ελλάδα, όσο ήταν πρωθυπουργός του κράτους.

Αν με ρωτήσετε, δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις του. Αν σκέφτεται να κατέβει ξανά υποψήφιος και αν το κάνει imageαυτό, αν σκέφτεται να γκρεμίσει τον αποτυχημένο Βενιζέλο για να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ ή να φτιάξει έναν τρίτο πόλο, όπως αρνήθηκε κατηγορηματικά. Κι αν ακόμα κάνει κάτι από όλα αυτά, κανείς δεν λέει ότι θα πετύχει. Ο κόσμος είναι τόσο προκατειλημμένος μαζί του που το πιο πιθανό είναι να πέσει θύμα ξυλοδαρμού την μοναδική στιγμή που οι άνθρωποι της ασφαλείας του θα ολιγωρήσουν.

Ο λόγος που φιλοξενώ και πάλι αυτό το ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο πρόσωπο στο yannidakis είναι για να σχολιάσω τον κόσμο που τον προϋπάντησε. Ένας κόσμος που προσωπικά με λύπησε. Από την άλλη δεν θα περίμενα και κάτι άλλο.
  • Αναφέρομαι στα στελέχη. Τους νυν και πρώην υπουργούς, βουλευτές και ανθρώπους που έχτισαν την μεταπολίτευση ή γκρέμισαν την Ελλάδα (διαλέξτε τι σας βολεύει, το ίδιο είναι). Γέροι, χωρίς δράση και δύναμη, αλλά στρατιώτες του ΠΑΣΟΚ όπως ο στρατηγός Ανδρέας το έφτιαξε.
  • Οι ηλικιωμένοι πολίτες. Δεν ασχολήθηκαν με την πολιτική, αλλά ο Ανδρέας τους βόλεψε. Στο Δημόσιο, στην περιουσία, από δω κι από κει. Ήταν αυτοί που δεν γκρίνιαξαν ιδιαίτερα από τις περικοπές στις συντάξεις, γιατί είχαν τυφλή εμπιστοσύνη στο όνομα Παπανδρέου. Δεν είχαν ποτέ ιδέα γιατί συνέβαινε ότι συνέβαινε… Αυτοί θα μπορούσαν να πεθάνουν για το ΠΑΣΟΚ χωρίς να ξέρουν τον λόγο.
  • Οι νέοι, κολλημένοι. Ξέρετε, νεολαία του ΠΑΣΟΚ που απλά τρέχουν να ετοιμάσουν, να υπηρετήσουν και ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα ποιοι είναι οι πραγματικοί τους στόχοι. Τι επιδιώκουν. Απλά τους βλέπεις να περιφέρονται από δω κι από κει.
  • Οι υπόλοιποι. Ναι, εμείς οι υπόλοιποι. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κάποιοι με τα παιδιά τους, που έφτασαν ως εκεί, γιατί; Άλλοι από περιέργεια, άλλοι από ενδιαφέρον, άλλοι με σκοπό να (κατα)κρίνουν από εξ αρχής τα όσα ακούσουν και κάποιοι που έδειχναν εντελώς ανέκφραστοι.

Αυτοί οι τελευταίοι που με καμία δύναμη δεν μπορούσε να καταλάβεις τι σκεφτόντουσαν ή τι ένοιωθαν, ίσως ήταν και οι περισσότεροι! Άνθρωποι που ντρεπόντουσαν να πουν πως κάποτε ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ ή άνθρωποι που δεν ήθελαν να εκδηλωθούν για να μην στιγματιστούν ή ακόμα εκείνοι που ήταν τόσο απογοητευμένοι που απλά δεν ήθελαν να ελπίζουν σε… τίποτα!


Μην ρωτήσετε σε ποια κατηγορία ακροατών άνηκα εγώ όταν πήγα. Σίγουρα δεν είχα προσδοκίες για τίποτα, όμως έφυγα λίγο σκυθρωπός. Προτάσεις υπήρχαν, ιδέες υπήρχαν, όμως ως εκεί. Η βραδιά δε θύμιζε σε τίποτα πολιτική συγκέντρωση. Ήρεμα μπήκα, ήρεμα βγήκα. Δεν θα πετύχει. Ότι και να προσπαθήσει, δεν θα πετύχει. Αλήθεια γατί χάνει την ώρα του εδώ; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το