Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΙΣTOΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ~ η αληθινά ψεύτικη ιστορία του bigfoot

πίσω από το φυσικά προφανές, διεισδύουμε σε ανεξήγητα παραφυσικά μυστήρια της ιστορίας

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Αυτόν τον μήνα μεταφερόμαστε στην Βόρεια Αμερική στις ΗΠΑ και τον Καναδά και αναζητούμε ένα από τα πιο μυστηριώδη πλάσματα που πιθανότατα να υπήρξαν ή να υπάρχουν… Τον Bigfoot. Αλλιώς γνωστός και ως Sasquatch, πρόκειται για έναν πίθηκο μεγάλων διαστάσεων που έχει εντοπιστεί σε δάση του Βορρά. Οπτικά έχει τον σχηματισμό του ανθρώπου.
Η χρονιά ορόσημο είναι το 1958 οπότε και βρέθηκαν τα πρώτα αποτυπώματα από το πόδι του ζώου. Ουσιαστικά κάπως έτσι πήρε και το όνομά του (“Μεγαλοπόδαρος”). Τα ασυνήθιστα αποτυπώματα του εκστασίασαν τους ντόπιους και τους επιστήμονες με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις και σύντομα να αρχίσει να πλανάται ένα μυστήριο που λάτρεψαν οι αμερικανοί. Το 1967 πάντως το θέμα πήρε άλλη διάσταση αφού για πρώτη φορά το κοινό είδε και την πρώτη εικόνα του ζώου. Πρόκειται για ένα βίντεο που τραβούσε ιδιώτης μέσα στο οποίο φαίνεται ο Bigfoot να περνάει από εκεί. Το στιγμιότυπο από το βίντεο αυτό –το οποίο παραθέτω ακριβώς από κάτω- είναι πλέον πασίγνωστο και συνώνυμο του ζώου. Πολλοί αργότερα κατηγόρησαν τον ιδιώτη πως κάποιος είχε φορέσει στολή, εκείνος πάντως έχει αποδείξεις από τις μελέτες ειδικών που εξέτασαν το βίντεο. Ουσιαστικά εδώ κάνουμε μια παύση διότι εδώ βλέπουμε πως παρά έναν μύθο, μία εικόνα είναι αρκετή να πυροδοτήσει το όποιο γεγονός. Είναι αρκετή να πείσει τον κόσμο και σε τελική ανάλυση να δημιουργήσει από το μηδέν μία ολόκληρη επιχείρηση.

Αυτό το τελευταίο δεν το χρησιμοποίησα τυχαία. Ο Bigfoot έχει τροφοδοτήσει επιχειρήσεις με αναμνηστικά, παραγωγές ταινιών, ντοκιμαντέρ, αποκριάτικες στολές, ιστορίες, ακόμα και χρηματοδοτήσεις για έρευνες. Σε μία από αυτές υπάρχει ζωντανή εικόνα όλη την μέρα στην οποία μπορεί κανείς να κάτσει να περιμένει την εμφάνιση του ζώου… Είναι ακριβώς αυτή παρακάτω!

Broadcast live streaming video on Ustream
Ως εδώ μιλάμε με επισημότητες, όμως αν ψάξετε λιγάκι θα βρείτε ένα σωρό ερασιτεχνικές ομάδες και ερευνητικά σωματεία που όχι μόνο αναζητούν την ύπαρξή του αλλά και είναι πεπεισμένοι για πολλαπλές θεάσεις του προσφάτως σε διάφορα σημεία της Αμερικής με τέτοιο τρόπο που να δείχνει πως ακολουθεί σταθερή πορεία βορειοανατολικά της ηπείρου. Η πιο σημαντική τέτοια ομάδα είναι η “The Bigfoot Field Researches Organization” όπου μπορείτε να δείτε στοιχεία και μαρτυρίες από τις θεάσεις του ζώου.
Ο μύθος του Bigfoot ξεπερνά την ύπαρξη του. Όπως το τέρας του Loch Ness στην Ευρώπη, έτσι κι εδώ η ανάγκη για κάτι τόσο μυστηριώδες ξεπερνά την ανάγκη για την επαλήθευση. Ο κόσμος αρέσκεται να αναζητά κάτι άγνωστο αρκεί να ξέρει πως υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να υπάρχει στ’ αλήθεια. Αυτή η μικρή πιθανότητα είναι αρκετή να συντηρήσει έναν ολόκληρο μικρόκοσμο έρευνας και ψυχαγωγίας…

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το