Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ μια παρέα, ένας κοινός σκοπός (guardians of the galaxy)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 2014
ΣκηνοθεσίαJames Gunn
                                                Βασικοί ΧαρακτήρεςChris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper
Περιγραφή: O Peter Quill ένας γήινος στο διάστημα είναι επαγγελματίας κλέφτης πολύτιμων αντικειμένων.Μία πολύτιμη μεταλλική μπάλα που κλέβει είναι η αφορμή για να ενωθεί μία ομάδα άσπονδων μεταξύ τους χαρακτήρων οι οποίοι θα παλέψουν για την σωτηρία του γαλαξία τους. Θα τα καταφέρουν;

Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis
Για τον μήνα Ιανουάριο διάλεξα να σας παρουσιάσω μία ολοκαίνουρια ταινία επιστημονικής φαντασίας η οποία μας δίδαξε σπουδαία νοήματα. Όπως τόνισα στις προηγούμενες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που επέλεξα πλέον αρκετές από αυτές έχουν να μας προσφέρουν πολύ περισσότερα από εντυπωσιακά εφέ και ατέρμονη δράση. Έτσι και οι δημιουργοί της ταινία ''Guardians of the Galaxy'' ενισχύουν το μότο της εποχής μας για τις συγκεκριμένου είδους ταινίες και δίνεται η εντύπωση πως απομακρυνόμαστε από τη λογική της δημιουργίας απλώς άλλης μιας περιπέτειας επιστημονικής περιπέτειας και πλέον μας προσφέρουν σπουδαία νοήματα που είναι πολύτιμα για την ψυχική ευχαρίστηση του κάθε θεατή.

Η ιστορία της ταινίας μας επικεντρώνεται στη δύναμη μια μεταλλικής μπάλας ή οποία έχει τεράστια δύναμη και χωρίς να το θέλει ο πρωταγωνιστής μας Peter Quill (Chris Pratt) γίνεται συμμέτοχος μιας καταδίωξης με διάφορους άλλους ήρωες εμπλεκόμενους για διαφορετικό λόγο ο καθένας και τελικά συλλαμβάνονται όλοι από τις τοπικές αρχές και φυλακίζονται. Στη φυλακή οι εμπλεκόμενοι καταφέρνουν να συνεννοηθούν στο τι ακριβώς τους ενώνει και παρά τους δυναμικούς τους χαρακτήρες και τα προσωπικά τους συμφέροντα που ήταν ισχυρά καταφέρνουν να γίνουν μια ομάδα προς όφελος ενός κοινού οράματος που ήταν να καταφέρουν να δραπετεύσουν και να αποτρέψουν την καταστροφή του γαλαξία  από τον Ronan. Ο Ronan επιδίωκε την ανάκτηση της μεταλλικής μπάλας η οποία θα του έδινε τεράστια δύναμη προς όφελος των καταστροφικών του σχεδίων.

Στην ταινία μας παρουσιάζονται πέντε πρωταγωνιστές οι οποίοι ενώ όπως προανέφερα έχουν τρομερά ατομικά κίνητρα τους ενώνει τελικά ένας απώτερος στόχος κι ενώ τη μία στρέφονταν ο ένας εναντίον του άλλου στο τέλος αποδείχθηκαν σπουδαίοι φίλοι μέχρι που ευοδώθηκε το σπουδαίο χαρακτηριστικό της αυτοθυσίας μεταξύ τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά της φιλίας που ξεκινάει από το πουθενά αναπτύσσεται στα δύσκολα και κρατάει στο χρόνο θυμίζει ανιδιοτελής φιλίες οι οποίες συνήθως ξεκινάνε στα φοιτητικά μας χρόνια και παρά τις δυσκολίες και τις εγωιστικές συμπεριφορές αναπτύσσονται σε σχέσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Guardians of the Galaxy μάλλον δεν θα γίνουμε ποτέ όμως νομίζω πως αξίζει να παρακολουθήσετε την εν λόγο ταινία γιατί μπορεί οι φίλοι της ταινίας μας να είχαν σαν σκοπό τη σωτηρία του γαλαξία όμως κάποιες φορές δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο κοινός στόχος αλλά να ζήσετε τη σπουδαία αυτή διαδρομή. Περιμένω τα σχόλια σας. +daskalakis michael
 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το