Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

MYΘΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ~ το παραμύθι της νέας κυβέρνησης

σύντομες ιστορίες στα όρια της φαντασίας & του ρεαλισμού χωρίς (κανονικό) τέλος
imageΜερικές φορές δεν αρκεί να θέλεις, πρέπει και να μπορείς. Όμως τέτοιους είδους βαθυστόχαστες σκέψεις δεν ήταν για εκείνη τη στιγμή. Αυτή ήταν στιγμή θριάμβου. Ήταν η στιγμή για την οποία πάλεψε μετά από χρόνια προσπαθειών και τώρα έπρεπε να την χαρεί. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας πιστέψατε. Για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και ολόκληρη τη χώρα υπόσχομαι να ξεκινήσουμε την σκληρή δουλειά για να φέρουμε σε πέρας ότι υποσχεθήκαμε αλλά και ότι αξίζει σε αυτήν την υπέροχη χώρα. Η νίκη ανήκει σε όλους μας»!

Η επόμενη μέρα είχε πράγματι, σκληρή δουλειά στο πρόγραμμα. Πρώτα έπρεπε ο καθένας να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο να το μελετήσει και να το προσαρμόσει πάνω στις προεκλογικές υποσχέσεις. Δεν θα ήταν τόσο πολύπλοκο με βάση τις μελέτες που είχαν προηγηθεί.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική. Τα νούμερα δεν έβγαιναν, οι υπολογισμοί δεν επαληθευόντουσαν και ο προγραμματισμός δεν έβρισκε εφαρμογή. Και τώρα; Τι θα μπορούσε να γίνει; Όταν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το αδιέξοδο από σχεδόν όλους τους υπουργούς του, συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ήταν η πρώτη φορά που όλοι μαζί θα βρισκόντουσαν μετεκλογικά, όμως τα όνειρα και οι ελπίδες, είχαν μετατραπεί σε φόβο και τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους.
- «Κύριοι. Έχω ενημερωθεί από τον καθένα σας αναφορικά με τις δυσκολίες που υπάρχουν και σας συνιστώ ψυχραιμία. Μαζί μας είναι ο κύριος Αναγνωστόπουλος. Ένας άνθρωπος ειδικών συνθηκών που έχει σώσει από την κρίση, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και επιχειρήσεις. Παρακαλώ. Έχετε τον λόγο» είπε ο πρωθυπουργός.
- «Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα πλεονεκτήματα σας. Είστε μία ολοκαίνουρια κυβέρνηση που έλαβε πάνω από 40% στην κάλπη. Αυτό σημαίνει πως ο λαός για αρχή σας εμπιστεύεται τυφλά, έχετε λοιπόν αρκετό χρόνο στην διάθεση σας. Από όσο έχω ενημερωθεί, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα νούμερα που βρήκατε. Ουσιαστικά είναι αδύνατο να εφαρμοστεί. Μην νιώθετε τύψεις. Έτσι είναι η πολιτική. Δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι. Αύριο στα γραφεία σας θα διαγράψετε τα μπλοκάκια με τις υποσχέσεις και θα μετρήσετε τι μπορείτε να κάνετε ρεαλιστικά. Ο λαός την διαφορά θα την καταλάβει στον δεύτερο χρόνο, οπότε μην ανησυχείτε προς το παρόν. Η δική μου δουλειά είναι να σας κερδίσω χρόνο. Αφήστε το πάνω μου» δήλωσε ένας τύπος ψηλός, φρεσκοξυρισμένος με αψεγάδιαστο κουστούμι και τέλεια προφορά.

Τις επόμενες μέρες ο καθένας από τους Υπουργούς είχαν στρώσει για τα καλά στη δουλειά, όταν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν την ροή τους για να μεταδώσουν μία έκτακτη είδηση:
«Διακόπτουμε το πρόγραμμα μας για να συνδεθούμε αμέσως με τις εγκαταστάσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού όπου έχουμε ένα ή δύο άντρες ζωσμένους με εκρηκτικά οι οποίοι κρατούν ομήρους πολίτες, πολιτικό προσωπικό και στρατιωτικό προσωπικό. Δεν έχουμε απολύτως καμία ενημέρωση για τα αίτια της ομηρίας αυτής και παραμένουμε ζωντανά παρακολουθώντας τον αστυνομικό κλοιό αλλά και τους διαπραγματευτές της αστυνομίας». Το ζωντανό ρεπορτάζ κρατούσε για ώρες και ο κόσμος συγκλονισμένος παρακολουθούσε. Όταν…. «Πάμε και στην Θεσσαλονίκη όπου έχουμε αυτή τη στιγμή υπόθεση ομηρίας στον Θεατρικό Σταθμό. Ο ή οι δράστες κρατούν ομήρους έναν ολόκληρο θίασο που εκείνη τη στιγμή εκτελούσαν πρόβες. Πρόκειται για δύο παράλληλες υποθέσεις που συγκλονίζουν το πανελλήνιο». Και κάπως έτσι η μετάδοση των δύο γεγονότων συνεχίζεται μέχρι το βράδυ.
«Γυρνάμε στην Αθήνα όπου έχουμε έκρηξη στο γραφείο που είναι ταμπουρωμένοι οι δράστες και όπως βλέπετε οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν έφοδο στον χώρο. Με ενημερώνουν πως έχουμε νεκρούς. Νεκρός είναι ο ένας από τους δράστες και ο δεύτερος είναι βαριά τραυματίας. Έχουμε δύο νεκρούς ομήρους και έναν βαριά τραυματισμό αστυνομικό. Παρακολουθούμε τα πλάνα και παραμένουμε για οτιδήποτε νεότερο».
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα όμως… «Εικόνα και πάλι στον Θεατρικό Σταθμό Θεσσαλονίκης όπου έχουμε έφοδο των ειδικών δυνάμεων. Βλέπουμε ζωντανά τις λάμψεις από τους πυροβολισμούς και το πανδαιμόνιο που επικρατεί. Έχουμε και εδώ νεκρούς. Όπως ενημερώνομαι νεκρός είναι ο δράστης και ένας αστυνομικός. Για οτιδήποτε νεότερο θα επιστρέψουμε».

Ποιοι ήταν οι δράστες, ποια τα κίνητρά τους, γιατί επέλεξαν τους συγκεκριμένος χώρους, ποιοι ήταν οι νεκροί και ποιοι οι διασωθέντες; Αυτά τα ερωτήματα βασάνιζαν την επικαιρότητα και τον λαό τις επόμενες μέρες. Ξαφνικά, κανείς δεν ενδιαφερόταν αν η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Αυτό θα το μάθαιναν ή μάλλον θα το διαπίστωναν πολύ αργότερα.

Το κυβερνητικό έργο ξεκίνησε και ήταν καταστροφικό. Η κυβέρνηση επέλεξε να λέει ψέματα και να κρύβει την αλήθεια κουκουλώνοντας έτσι την ανικανότητά της και όταν ο κλοιός της αμφισβήτησης θα έσφιγγε ξανά, ο κύριος Αναγνωστόπουλος θα ερχόταν με ένα υπέροχο σενάριο οπαδικής βίας, με άφθονο ξύλο, σοβαρούς τραυματισμός και πολλές ώρες ρεπορτάζ στα κανάλια.

Η κυβέρνηση; Θα πλήρωνε, όμως μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια και αφού τα λάθη της είχαν μπερδευτεί και συσσωρευτεί με τα προηγούμενα των άλλων κυβερνήσεων, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο αποποίησης ευθυνών και άγνωστων υπευθύνων… Ώστε να ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα…

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

7 σχόλια:

  1. Λάθος τίτλος. Έπρεπε να γράψεις "Το χιλιοειπωμένο παλιό παραμύθι της νέας κυβέρνησης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε θα έπρεπε να γράψεις: Το ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ χιλιοειπωμένο παλιό παραμύθι της νέας κυβέρνησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xμ χμ... Κάτι απο το παρελθόν μου θυμίζει...
    Ισως και απο το παρόν, (δεν ξέρω, το μέλλον θα δείξει :) )
    Και ελπίζω όχι κάτι απο το μέλλον...Ας μην δούμε τον ίδιο... "μύθο" ξανά και ξανά...

    Μιχάλης Κ Πολύ εύστοχα και τα 2 σχόλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή κι εμένα πολλά μου θυμίζει, αλλάζω στροφές & επανέρχομαι τον άλλο μήνα με Μύθο που σίγουρα δεν θα σας θυμίζει τίποτα...

      Διαγραφή
    2. Aυτός είσαι!
      Θέλουμε κάτι σαν τους παλιούς "γνωστούς" μας/σου μύθους... :)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Βιομπαξέ.Καμιά φορά έχω κρίση εξυπνάδας, αλλά μην ανησυχείς μου περνάει γρήγορα!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το