Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΕΦAPΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ~ athens science festival 2015

πως οι εφαρμογές της επιστήμης & της τεχνολογίας επιδρούν στην κοινωνία του σήμερα

χαιρετώ τα science nerds του +yannidakis 
Το όραμα για ένα Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Αθήνα αντάξιο ανάλογων διεθνών διοργανώσεων είναι πλέον πραγματικότητα, και σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις γύρω από το χώρο της επιστήμης που πραγματοποιούνται πλέον στη χώρα μας. Συμπληρώνοντας φέτος το δεύτερο χρόνο παρουσίας του, το φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας μέσα από πλούσιες δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις, κατάφερε να αλλάξει την σχέση της επιστημονικής κοινότητας με τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά συνάμα αναγκαίο δίαυλο επικοινωνίας και σύνδεσής τους. 

Η είσοδος στο Φεστιβάλ ήταν ελεύθερη για όλες τις ηλικίες και διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”, το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Το Φεστιβάλ διήρκεσε 6 μέρες. Από τις 17 έως και τις 22 Μαρτίου λοιπόν, επισκέφτηκαν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων περίπου 33.000 άτομα, εκ των οποίων 8.000 μαθητές και μαθήτριες, για να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της επιστήμης. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 180 διαφορετικές εκδηλώσεις, σε όλη την Τεχνόπολη, συμπληρώνοντας πάνω από 200 ώρες προγράμματος: εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την επιστήμη στην καθημερινότητα τους και να αναδείξει, με εύληπτο τρόπο, τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς,  αλλά και να επικοινωνήσει τη σημασία της επιστήμης στο ευρύ κοινό. Επρόκειτο για μία εξαιρετικά φιλόδοξη διοργάνωση, την οποία υποστήριξε θερμά με τη συμμετοχή της μια πλειάδα επιστημονικών και ερευνητικών φορέων.
To ραντεβού ανανεώθηκε για το 2016, 4-10 Απριλίου! +el. gk. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το