Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ όταν η αγγλία κάνει κουμάντο (στην ευρώπη)

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Αν ψάχνετε ένα ανώμαλο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μην ψάχνετε εκεί κάτω που νομίζετε. Δεν είναι η Ελλάδα. Κι όμως είναι η Αγγλία που ουδέποτε από την ένταξή της, αποφάσισε αν είναι πλήρες μέλος ή όχι. Συμμετέχει σε ορισμένες κοινές πολιτικές, απορρίπτει άλλες και χαράζει τον (ευρωπαϊκό) δρόμο της κατά το δοκούν. Λαμπρό παράδειγμα, η μη ένταξή της στο ενιαίο νόμισμα.

Μετά την επανεκλογή του Κάμερον στην εξουσία προσφάτως, οι σχέσεις με την Ε.Ε. επανήλθαν στο προσκήνιο αφού ο λαός της Αγγλίας μάλλον που ζητάει να ανήκει στην Ένωση και ενώ πριν καιρό η Αγγλία έδειχνε αρνητική σε αυτό με την δικαιολογία ότι η συμμετοχή της κάνει περισσότερο κακό απ' ότι καλό, τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα η Αγγλία ζητάει από την Ευρώπη να αλλάξει, να έρθει στα μέτρα της Βρετανίας, για να συμμετέχει ισότιμα πλέον, η δεύτερη!

"η Βρετανία μπήκε σε μια ομάδα ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να λέει στη μέση του ματς ότι θέλει να παίξει ράγκμπι" τάδε έφη Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς!

Η αγανάκτηση είναι και λογική και δικαιολογημένη από οπουδήποτε στην Ευρώπη κι αν εκφράζεται. Ουσιαστικά η αυταρχική στάση των βρετανών υποβαθμίζει το επίπεδο και την πολιτική αξιοπρέπεια όλης της υπόλοιπης Ευρώπης. Προφανώς η Αγγλία είναι ένας σημαντικός παράγοντας και χρήσιμο μέλος για την Ευρώπη, δεν μπορεί όμως ο ένας να κάνει κουμάντο στους πολλούς.
Θα τονίσω όμως εδώ, πως ίσως μερικές από τις προτάσεις της Βρετανίας να τις βρούμε και χρήσιμες και αναγκαίες. Βλέπετε, δεν είναι πως η Ευρώπη είναι κάνα καλοκουρδισμένο ρολόι που δεν χάνει δευτερόλεπτο. Έχει τις αντιθέσεις της, τις εμπόλεμες ζώνες της, τα μέλη-επαναστάτες, τους φτωχούς, τους παράνομους και τα περιθώρια διόρθωσης λαθών είναι τεράστια!!!

Η Αγγλία είναι όχι μόνο μια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά μία χώρα συνυφασμένη από την αρχαία ιστορία της Ευρώπης. Είναι μία δύναμη που έχει ανάγκη η Ευρώπη, όμως η (επανα)προσέγγιση αυτή θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα προσβάλει κανένα ισότιμο μέλος της+Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Όλα καλά αλλά κάνεις ένα σοβαρό λάθος. Δεν υπάρχουν ισότιμα μέλη στην ΕΕ, όπως και παντού στον κόσμο. Υπάρχουν δυνατοί και αδύνατοι και οι δυνατοί ΠΑΝΤΟΤΕ εκμεταλλεύονται τους αδύνατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ σε αυτό, όμως η Βρετανία είναι μη ισότιμο μέλος που θέλει να επιβληθεί ακόμα και σε μέρη τα οποία είναι περισσότερο... πλήρη απ' ότι αυτή.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το