Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ δώστε μου πίσω την ελληνική μου αξιοπρέπεια

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Αναστατωμένος από τα γεγονότα των τελευταίων βδομάδων και προσπαθώντας να κρατήσω μια σχετική ψυχραιμία ώστε να μην παρασυρθώ από τις κραυγές των “γενναίων” που νόμιζαν ότι φωνάζανε το ηρωικό “ΟΧΙ” του νέου έπους και από τα συνθήματα της απαλλαγής του νέου Ράιχ, έκανα και το δικό μου απολογισμό. Πριν 30 χρόνια ήμουν κι εγώ πολιτικά συνδεμένος με τη χώρα μου και κομματικά εμπλεγμένος στα πλοκάμια των παρατάξεων. Μετά όμως από τόσα χρόνια κατάλαβα πως το αποκλειστικό μου ενδιαφέρον ήταν αυτό της αγάπης και του πόνο για την ταλαιπωρημένη πατρίδα μου. Αυτήν που τόσοι θαύμαζαν όχι μόνο για την λαμπρή ιστορία της αλλά και για την απέραντη φυσική ομορφιά της. Αυτήν που εμείς κληρονομήσαμε αλλά αποτύχαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών μας να την προστατέψουμε και να την αναδείξουμε ξανά και πως αξίζαμε σε τελική ανάλυση να λέμε πως είμαστε Έλληνες.

Και τι κάναμε; Βάλαμε τους Αλβανούς ή τους όποιους πεινασμένους ανθρώπους να οργώνουν τα χωράφια μας και να μαζεύουν τα φρούτα μας, να πλένουν τις σκάλες μας και γενικά να κάνουν όλες αυτές τις τίμιες δουλειές που εμείς πια σαν ”Έυρωπαίοι” και ανώτερα πολιτισμένοι άνθρωποι δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Αφήσαμε τα παιδιά μας να παρασυρθούν στην χλιδή της παγκοσμιοποίησης και ξεχάσαμε να τους μάθουμε τις βασικές αρετές της ανθρωπιάς της συμπαράστασης και του φιλότιμου που οι γονείς και οι παππούδες μας με τόσες θυσίες προσπάθησαν να μας μεταδώσουν. Ξεχάσαμε ακόμα και τη γλώσσα μας, ίσως τον μοναδικό κρίκο της αλυσίδας πους μας ένωνε με την λαμπρή αρχαιότητα. Και πάνω απ’ όλα ξεχάσαμε να τους διδάξουμε την αγάπη για την πατρίδα, αυτήν την ιδιαίτερη αγάπη που γέννησε τη νεώτερη Ελλάδα.

Μήπως ποτέ σκεφτήκαμε ποιος έδωσε το δικαίωμα στους “εταίρους” να μας λένε να κάτσουμε καλά και υπάκωα αλλιώς… Μήπως όλοι μας δεν κλέψαμε, δωροδοκίσαμε, βολευτήκαμε και πατήσαμε επί πτωμάτων για το δικό μας συμφέρον; Λίγο πολύ όλοι το κάναμε και ο πρώτος αναμάρτητος ας πετάξει το λιθάρι. Μας φταίνε οι Γερμανοί που κάνουν ακριβώς αυτό που τους συμφέρει; Γιατί; Κανονικά πρέπει να τους θαυμάζουμε που αγαπούν την χώρα τους και τα συμφέροντά τους πάνω από όλα! Αυτό είναι πολύ πικρό ακόμα και για ‘μένα να το λέω…Φταίνε οι πολιτικοί μας; Μα εμείς τους εκλέξαμε κι εμείς τους αναγκάσαμε να κάνουν αυτά που κάνανε για να μπορέσουν να πάρουν τους ψήφους μας.

Στα 48 χρόνια μου δεν ένοιωσα ποτέ ντροπή για την πατρίδα μου και τώρα νιώθω πως κάποιος μου έκλεψε αυτό που θεωρούσα πολύτιμο. Την Ελληνική μου αξιοπρέπεια! Λυπάμαι γιατί ξέρω πως μερικές λέξεις εδώ δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν τίποτα μα εγώ ζητώ και θα ζητώ να μου επιστρέψουν την εθνική περηφάνια και την Ελληνική μου αξιοπρέπεια! +Niko Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το