Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ σαμαράς; ποιος σαμαράς;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Αναγνώστες χθες μου ζήτησαν να σχολιάσω και την παραίτηση Σαμαρά (επειδή την Δευτέρα ασχολήθηκα μόνο με τον Γιάννη Βαρουφάκη και το εκλογικό αποτέλεσμα), όμως ειλικρινά δέχτηκα απλά για θέματα ίσων αποστάσεων μιας και ειλικρινά δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο.

Ο Αντώνης Σαμαράς μου είναι ιδιαίτερα απεχθής. Την δεκαετία του '90 πρωτοστάτησε στην κυβέρνηση φιάσκο του Μητσοτάκη ανοίγοντας τα σύνορα χωρίς καμία υποδομή. Πολύ αργότερα αποφάσισε να φύγει από την Νέα Δημοκρατία φτιάχνοντας δικό του κόμμα και να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ σ' αυτή. Η πολιτική αφάνεια πονάει κι έτσι όταν ο Καραμανλής άφησε το playstation και όπου φύγει-φύγει, επέστρεψε και μάλιστα ως αρχηγός του κόμματος για να αποδοκιμάζει φανατικά το πρώτο Μνημόνιο του οποίου τη συνέχεια, τελικά ψήφισε δική του κυβέρνηση. Ο ίδιος κατάφερε να διαλύσει τελικά το κόμμα του και αφού ηγήθηκε αυτού σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση, ακόμα κι αν αυτή λεγόταν δημοψήφισμα, έχασε, ταπεινώθηκε και αφού πιέστηκε, τελικά εγκατέλειψε. Όταν έρθει η ώρα να γραφτεί η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος, το όνομά του στοιχηματίζω πως δεν θα υπάρχει πουθενά.

Ουσιαστικά τώρα όλοι ζητούν έναν άνθρωπο να ηγηθεί της νέας σελίδας του κόμματος, όμως ρίχνοντας μια ματιά στους υποψηφίους, ειλικρινά δυσκολεύομαι να την δω. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Μάκης Βορίδης φαντάζουν ως οι επικρατέστεροι και τουλάχιστον στην δική μου την κρίση, οποιοσδήποτε από τους δύο, θα οδηγήσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην απόλυτη καταστροφή ή ακόμα και αφάνισή. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το