Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ οι φλώροι μπάτσοι του υπουργείου, οι συνδικαλιστές, οι αναρχικοί και η αρχαία μονομαχία!

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Γελάω ακόμα με τις προθέσεις του Υπουργού Πανούση σχετικά με την αλλαγή δομής στην αστυνομία. Ο Αριστερός Υπουργός που προφανώς δεν έχει σε εκτίμηση τα ΜΑΤ, θέλει να τα καταργήσει από καιρό. Έλα όμως που τα μέτρα που έσπειρε η κυβέρνηση του κυρίου Πανούση θα προκαλέσουν κύμα αντιδράσεων.

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Μα... ο Υπουργός γνωρίζει πολύ-πολύ διότι τόσα χρόνια βρισκόταν στο άλλο άκρο: Η διαδικασία και η αλληλουχία είναι πολύ συγκεκριμένη, αφού τώρα όλη η... εργατική τάξη είναι σε διακοπές. Από τον Σεπτέμβριο και αφού γυρίσουν από τις φτωχικές τους διακοπές, οι αρχηγοί των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, θα οργανωθούν και θα βροντοφωνάξουν για το δίκιο που τους πνίγει, δηλαδή εναντίον του τρίτου μνημονίου! Συγκεντρώσεις, πορείες, αναρχικοί, επεισόδια, ζωντανές συνδέσεις, χημικά και η γνωστή μας ελληνική ομορφιά.

Ο Πανούσης λοιπόν τα ξέρει όλα αυτά και γνωρίζει πως έχει ένα μήνα στη διάθεση του να κάνει τα ΜΑΤ να φαίνονται πιο φλώρικα πριν τα ρίξει στους δρόμους. Έτσι, ετοίμασε ένα σπαρακτικό σχέδιο τριών σταδίων που σας το παραθέτω αυτολεξεί από άρθρο, γιατί πρέπει να το διαβάσετε!!!
"1) Η πρώτη θα έχει διαμεσολαβητικό χαρακτήρα και θα κάνει ότι χρειάζεται προκειμένου να αποτρέψει την επέμβαση των Μονάδων Επέμβασης Εκτάκτων Αναγκών. Οι αστυνομικοί που θα επανδρώνουν την «ομάδα διαμεσολάβησης» θα φορούν πηλήκιο (όχι κράνος), θα έχουν πάνω τους γκλομπ, ελαφρύ αλεξίσφαιρο και θα φορούν μπλε στολή. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι αστυνομικοί θα φέρουν όπλο ή αν θα εφαρμοστεί διαταγή του 1995 που προβλέπει ο αστυνομικός που έρχεται σε επαφή σώμα με σώμα με τον διαδηλωτή να μη φέρει οπλισμό. (η ίδια διαταγή διευκρινίζει ότι αυτό δεν αφορά στα ΜΑΤ). Η «ομάδα διαμεσολάβησης» αποτελούσε έναν από τους πρώτους στόχους του κ. Γιάννη Πανούση, του οποίου ο σκοπός ήταν ο περιορισμός της παρουσίας των ΜΑΤ.

2) Όταν σε μία πορεία ή σε μία συγκέντρωση αποτύχει η πρώτη ομάδα και ξεσπάσουν επεισόδια τότε θα αναλαμβάνει η «μονάδα διαχείρισης κρίσης», η οποία θα μοιάζει με τα σημερινά ΥΜΕΤ (τις «ήπιες» διμοιρίες με τη μπλε στολή που χρησιμοποιούνται στις συγκεντρώσεις χαμηλού κινδύνου). Θα είναι μία καλύτερα εξοπλισμένη ομάδα, ελαφρώς πιο «σκληρή» από την πρώτη και με καλύτερο εξοπλισμό. Αποστολή της θα είναι να καταστείλει μικροεπεισόδια πριν αυτά πάρουν έκταση και χρειαστεί επέμβαση Μονάδας Ειδικών Καταστάσεων (στο πρότυπο των ΜΑΤ). Οι αστυνομικοί που θα την επανδρώνουν θα φέρουν όπλο αλλά όχι χημικά.

3) Σε περίπτωση που η «μονάδα διαχείρισης κρίσης» δεν καταφέρει το σκοπό της τότε θα επεμβαίνει η Μονάδα Άμεσης Επέμβασης που θα έχει το ρόλο και τον εξοπλισμό που έχουν τα σημερινά ΜΑΤ. Αυτό που αλλάζει στο σχεδιασμό είναι ότι η στολή τους δεν θα είναι χακί (για να μην παραπέμπει στα χρώματα του Στρατού) και ότι θα επεμβαίνουν μόνο όταν γίνονται εκτεταμένα επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, βέβαιη θεωρείται για σημειολογικούς λόγους και η αλλαγή του ονόματός τους."

Με άλλα λόγια θα ρίχνει πρώτα τις "γλάστρες" της ΕΛ.ΑΣ μετά θα ρίχνει τα κοντάρια και μετά έχει ο Θεός. Δεν σας θυμίζει τις αρχαίες μονομαχίες; Πρώτα οι τοξοβόλοι, μετά οι ιππείς και μετά το πεζικό!!! Και νομίζει τώρα ο Πανούσης πως σε όλη αυτή την διάρκεια πειραμάτων ιδανικής αντιμετώπισης, οι αναρχικοί θα έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην Αθήνα, ε; Καλό χειμώνα να έχουμε!!! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το