Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ το ελευθέρων ηθών είναι και ποιοτικό;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Τα τελευταία χρόνια μέσω των κοινωνικών δικτύων και άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών έχουμε το φαινόμενο της εξάπλωσης της αυτοπροβολής. Ο καθένας προβάλλει ή αν θέλετε, εκθέτει τον εαυτό του, όπως εκείνος το επιθυμεί. Παντού γύρω μας λοιπόν βλέπουμε ηλεκτρονικά προφίλ ανθρώπων που μοιάζουν να έχουν πάντα δίκιο, να κάνουν μόνο καλά πράγματα και πάει λέγοντας.

Μια υποκατηγορία των ανθρώπων αυτών είναι κάποιες κοπέλες που τους αρέσει να εκθέτουν τον εαυτό τους ποικιλλοτρόπως. Έτυχε να συναντήσω την Haylie Noire, μία κοπέλα από τη Γαλλία που της αρέσει η τέχνη, η τέχνη του σώματός... της. Φροντίζει να εκθέτει φωτογραφίες με τον εαυτό της συνήθως ημίγυμνο ή γυμνό, αλλά πάντα καλλιτεχνικά. Η γαλλίδα αυτή κοπέλα δεν είναι μοντέλο, δεν είναι ηθοποιός, δεν είναι διάσημη, δεν είναι καν επαγγελματίας (σε κάτι). Κι όμως, τον λογαριασμό της στον οποίο δημοσιεύει τις φωτογραφίες της, τον ακολουθούν σχεδόν εκατό χιλιάδες χρήστες!

Με μια πρόχειρη ματιά, έχουμε μια γυναίκα που γδύνεται για να
την βλέπουν. Τι πιο απλό, τι πιο προκλητικό... Πόσο ελευθέρων ηθών είναι η Haylie και ποιο πρέπει να ορίζουμε σήμερα ως ελευθέρων ηθών άτομο; Η απάντηση είναι δύσκολη και μάλλον υποκειμενική. Για την ακρίβεια πως μπορούμε να κρίνουμε αυτήν την κοπέλα επειδή δείχνει το σώμα της; Ίσως να είναι τέχνη, ίσως και τρόπος έκφρασης. Σε κάθε περίπτωση είναι επιλογή και έχει κάθε δικαίωμα να την κάνει.

Τι μένει; Μένει να κριθεί για την ποιότητά της. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ωραιότητα του σώματός της, αλλά και στην ποιότητα των φωτογραφιών της. Εκεί ναι, μιλάμε για τέχνη η οποία όμως -ας μην ξεχνάτε- είναι κι αυτή ιδιαίτερα υποκειμενική...  +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το