Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ το μεταναστευτικό ως ζήτημα διαχείρισης

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Λυπάμαι να πρέπει να επανέλθω στο ίδιο ζήτημα και αυτήν την εβδομάδα, όμως πλέον δεν μιλάμε για ένα θέμα της ελληνικής επικαιρότητας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Και πραγματικά, δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν δίπλα στην Ιταλία που έχουν το ίδιο πρόβλημα, όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι αποπνικτικά με τους μετανάστες.

Μιλάμε πλέον για χιλιάδες λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει τα λιμάνια των νησιών όπως η Κως και η Μυτιλήνη και επειδή εμείς δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε και αυτοί δεν έχουν τι να κάνουν, αρχίζουν να ξεδιπλώνουν τον πολιτισμό τους. Τις περασμένες μέρες είδαμε συμπλοκές μεταξύ τους και μαχαιρώματα. Πριν τους παρεξηγήσουμε, ας σκεφτούμε σαν αυτούς. Στα μέρη τους η ζωή είναι φτηνή και οι διαφορές λύνονται με τον θάνατο ενός εκ των δύο. Αυτό έμαθαν στον τόπο τους από παιδιά, αυτό κουβαλάνε τώρα στην Ευρώπη και έτσι θα αναθρέψουν τα δικά τους παιδιά που θα μεγαλώσουν κάπου στην Ευρώπη.

Το... "καλό" είναι πως όλοι τους έχουν έρθει αρκετά συνειδητοποιημένοι αφού κανείς τους δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Προφανώς γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα εδώ και μάλιστα έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένο μεταναστευτικό πλάνο, από την τουρκία στην Ελλάδα, από κει στα Σκόπια και τη Σερβία και μετά όσο πιο βόρεια καταφέρουν!

Σε όλη τη Δύση -που κοιτά αποσβολωμένη τις εικόνες από τις αποβιβάσεις τους στην Ευρωπαϊκή ακτή και την αγωνία τους να μετακινηθούν βόρεια- υπάρχει ένας διχασμός. Όλοι μας λυπούνται αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς μέλλον και καταδικασμένα, όμως υπάρχει περιθώριο ένταξης σε αυτήν την Ευρώπη; Σε αυτήν την Δύση; Σε αυτόν τον Νότο; Σε αυτήν την Ελλάδα; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους η Ευρώπη θα αρχίσει να πληρώνει τα αποτελέσματα της αδιάλλακτης, φασιστικής, απάνθρωπης και καπιταλιστικής πολιτικής της.
    Μόνο που θα την πληρώσουμε μαζί και εμείς που δεν φταίμε σε τίποτε.

    Από την ανάρτηση «Η ντε φάκτο οθωμανική εισβολή»:
    «Και με την βλακώδη κοσμοθεωρία που εφαρμόζει περιχαρής η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι σίγουρο ότι αυτό που θα γίνει δεν θα αρέσει σε κανέναν. Εκτός ίσως από την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου που θα βλέπει (πάλι περιχαρής) τους «αδύναμους» αγαπημένους της μετανάστες να καίνε και να σφάζουν υπό την καθοδήγηση κάποιου τούρκου ιμάμη».

    Μένει μόνο να δούμε τον ιμάμη από το τζαμί που χτίζουμε για να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μέλλον και στα δικά μου τα μάτια, είναι κάπως έτσι.. δεν μπορώ να διαφωνήσω σε τπτ, αντιθέτως προσυπογράφω

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το