Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ η υποκειμενική έννοια της χρεωκοπίας (στο πουέρτο ρίκο)

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Με τον όρο της χρεωκοπίας νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχουμε εξοικειωθεί δραματικά. Βλέπετε είτε σαν χώρα θα φλερτάρουμε με αυτήν είτε θα βλέπουμε συνεχώς επιχειρήσεις δίπλα απ' το σπίτι μας να βάζουν λουκέτο!

Έτσι, δεν πρέπει να μας σοκάρει το να ακούσουμε -όπως προχθές- πως το Πουέρτο Ρίκο δεν πλήρωσε τους δανειστές του και χρεοκόπησε! Το τι έχει ενδιαφέρον ουσιαστικά είναι το τι συμβαίνει από δω και πέρα. Το Πουέρτο Ρίκο δεν ανήκει σε μία ενιαία νομισματική ένωση σαν την Ελλάδα ωστόσο όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, αυτή είναι μια πρώτη χρεωκοπία από τις πολλές που αναμένεται να ακολουθήσουν σε διάφορους τομείς. Αυτό και μόνο δείχνει πως τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα και εύθραυστα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όπως φαίνεται, η χρεωκοπία είναι... υποκειμενική! Η Βουλή του Πουέρτο Ρίκο δεν παραδέχεται πως συνέβη απόρροια του ότι η αποπληρωμή της δόσης δεν αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης(!) προφανώς αντίθετη άποψη έχουν οι πιστωτές της. Όμως ότι κι αν υπερισχύσει εκεί πέρα από τον Ατλαντικό, η σύγχυση είναι αρκετή για να καταδείξει πως μια χρεωκοπία δεν έχει μόνο καταστροφικές επιπτώσεις αλλά και ασταθείς εκκρεμότητες+Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το