Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ επενδύσεις: το ταμπού που θα σώσει την ελλάδα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Εδώ στο yannidakis έχω πολλάκις τοποθετηθεί για το ζήτημα των επενδύσεων στην χώρα μας. Μια χώρα που δεν παράγει ούτε κατά προσέγγιση όσα θα έπρεπε, πρέπει να ζήσει από το καλύτερο προϊόν της που είναι ο τουρισμός και ύστερα να κοιτάξει την προσέγγιση εύκολου χρήματος απ' έξω. Πέρα από τον τουρισμό, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσω των επενδύσεων.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος φοβάται να μιλήσει για επενδύσεις λες και είναι κάνα ταμπού ή λες και είναι όντως το ξεπούλημα της χώρας μας. Αυτό είναι λάθος, όπως λάθος είναι να αφήνουμε αναξιοποίητη την γη και τις υποδομές μας. Λάθος είναι ακόμα να τα αξιοποιεί το Δημόσιο με τη γνωστή ποιότητα του δημοσίου...

Προσωπικά, μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις έχω μείνει ευχαριστημένος από την εμπειρία μου ως πελάτης, πολίτης και χρήστης. Θέλετε στους ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους ή στο Αττικό Μετρό ή στο αεροδρόμιο-στολίδι όλης της Ευρώπης, εκεί στην Αθήνα; Όλα είναι ιδιωτικά!

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι κακό να πουλήσεις σε έναν ρώσο ή έναν άραβα ένα ξερονήσι για εκατό χρόνια που ποτέ κανείς δεν πρόσεξε ότι υπάρχει. Εκείνος θα το κάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο ή μια τεράστια έπαυλη για να κάνει διακοπές το χαρέμι του. Ποτέ δεν είδα το πρόβλημα σε αυτό εφόσον για την κατασκευή και την συντήρηση σε ότι φτιαχτεί εκεί, θα δαπανηθούν τεράστια ποσά και θα χρειαστούν δεκάδες θέσεις εργασίας.

Αμερικανοί ενδιαφέρονται για ακίνητα, κινέζοι για μέσα μεταφοράς και ρώσοι για ενέργεια. Ζεστά λεφτά είναι έτοιμα να προσφερθούν στο χρέος μας και να δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους ανέργους. Το μόνο που ζητάνε, είναι ένα σταθερό οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα αισθανθούν ότι τα λεφτά τους θα πιάσουν τόπο. Ούτε αυτό δεν μπορεί να τους προσφέρει η Ελλάδα!

Δεν ξεπουλάμε την χώρα μας ζητώντας επενδύσεις. Αν εδώ και δεκάδες χρόνια δεν καταφέραμε να φέρουμε λεφτά εμείς στην χώρα μας με το Ενεργητικό μας, ας μας τα φέρουν έτοιμα, άλλοι. Είναι προφανές πως δεν είμαστε καλοί (διαχειριστές). +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το