Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ γιατί η βία είναι καταλληλότερη του γυμνού;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Για τους δικούς μου λόγους, ασχολούμαι τελευταία με το ζήτημα των σημάνσεων καταλληλότητας στις ταινίες, σειρές κλπ. Μόνο ασχολούμενος επ' αυτού μπόρεσα να αντιληφθώ το ανόητο λάθος που συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Εξηγούμαι: Θυμηθείτε μερικές από τις αγαπημένες μας ταινίες. Ταινίες όπως Rambo, H Σιωπή των Αμνών, Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ κ.α. οι οποίες έχουν ένα κοινό: Δράση με πολύ αίμα και θανάσιμους τραυματισμούς. Νεκροί, ζόμπι, φαντάσματα, νεκροταφεία και πάει λέγοντας. Ταινίες που έσπασαν τα ταμεία ακριβώς επειδή πήραν την έγκριση να προβληθούν χωρίς ιδιαίτερους γονικούς περιορισμούς. Έτσι, μπαμπάδες, μαμάδες και παιδιά πήγαν στον κινηματογράφο ή στρογγυλοκάθισαν στον καναπέ τους έτοιμοι για να... διασκεδάσουν.

Από την άλλη μεριά οι οργανισμοί που ευθύνονται για τους γονικούς περιορισμούς, είναι εξαιρετικά αυστηροί σε κάθε είδους σκηνή που περιέχει γυμνό ή αφορά τις ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ ομοφυλόφιλων, ακόμα και ετερόφυλων! Έχουμε λοιπόν την κλασική σκηνή όπου όλη η οικογένεια παρακολουθεί μια ταινία στην οποία ο ήρωας έχει αδειάσει ένα αυτόματο πυροβόλο πάνω στον στρατό των κακών: αίματα, διαμελισμένα κορμιά, παντού ολόγυρα. Και όταν όλα έχουν τελειώσει, λίγο πριν το happy end, ο ήρωας γδύνει την αγαπημένη του κάνοντας παθιασμένο έρωτα! Σταματήστε αμέσως! Τη στιγμή που η ηθοποιός αποκαλύπτει το στήθος της ο μπαμπάς γουρλώνει τα μάτια καλύπτοντας παράλληλα τα μάτια του τέκνου δίπλα του.
Αυτό δεν λέει ο πολιτισμός μας; Νιώστε ελεύθερα στο να σκοτώνετε κόσμο αν τους θεωρείται κακούς, άλλωστε έχει πλάκα. Όμως σε ότι αφορά τον έρωτα και το σώμα μας, ντραπείτε, νιώστε ενοχές. Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι. Την βλέπουμε σε επιθέσεις αυτοκτονίας, σε στιγμές παράκρουσης σε σχολεία και πλατείες, όσο για τον έρωτα, καταλήγουμε να βλέπουμε παιδάκια να τον γνωρίζουν μόνα και αβοήθητα (άρα πιθανότατα λανθασμένα) αφού το αντίθετο δεν είναι απλά ταμπού, είναι απαγορευμένο... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το