Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

αναδρομές τρίτης - ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΥΜΑ ΕΒΡΕΞΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 08 Ιουλίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ:  ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΥΜΑ ΕΒΡΕΞΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο. Η «Πόλη των Πάντων». Ζεστή νύχτα, αλλά τόσο αλλιώτικη από τις άλλες. Ο Δήμαρχος έχει καλέσει τους δημότες στον "Καράβολα", όχι για τη συναυλία με την Γλυκερία και τον Γαργανουράκη. Όχι, είναι κάτι άλλο.
Κοσμοσυρροή! Παιδιά, έφηβοι, νέοι, μεγαλύτεροι, οικογένειες, ανάπηροι, μεσήλικοι, ηλικιωμένοι κατέκλυσαν την περιοχή της παραλιακής στην οποία το ολυμπιακό 2004 ογδόντα οικογένειες ζούσαν σε παράγκες. Αποζημιώθηκαν (με 8εκ.€) και ο νεοεκλεγείς τότε δήμαρχος, κος. Γιάννης Κουράκης άρχισε να ξετυλίγει το όραμά του.
Σήμερα το Ηράκλειο κοιτάει στη θάλασσα! Ο Καράβολας είναι το μεγάλο στοίχημα με τα εγκαίνια του ποδηλατοδρομίου με δωρεάν ποδήλατα για τους πολίτες, με την πρότυπη για τα ελληνικά δεδομένα παιδική χαρά «για τις μαμάδες και τα παιδιά» όπως ο ίδιος είπε, με τις χίλιες δενδροφυτεύσεις μόνο σε εκείνο το σημείο, την πίστα skateboard και την ενότητα του νερού με πολύ φαντασία.
Οι σύγχρονοι Ηρακλειώτες δεν το ήξεραν, όμως με φόντο τη θάλασσα, περνάς, καλύτερα. Πάρκα σε κάθε γειτονιά, δενδροφυτεύσεις σε κάθε κομμάτι δρόμου και πλατείας ελεύθερο, ανάδειξη των μεγαλύτερων τειχών της Μεσογείου, ανάπλαση δρόμων, πλατειών και εγκαίνια σύγχρονων εκθετικών χώρων με το επερχόμενο «πολιτιστικό κέντρο», το μεγαλύτερο έργο στην Κρήτη μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του, θαρρείς πως βάζει από την τσέπη του, τουλάχιστον σε σύγκριση με τους προηγούμενους τοπικούς άρχοντες.
Κι όμως ο δήμαρχος στην ομιλία του, ούτε χαρτιά κρατούσε, ούτε γραβάτα φορούσε. Με ένα ενθουσιώδη ύφος σαν αυτό που έχει το παιδί όταν φωνάζει το γονιό περήφανο για να του δείξει τι έφτιαξε στο σχολείο, είπε: «Μαζί τα καταφέραμε όλα, με τη δική σας δύναμη και μαζί συνεχίζουμε γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε. Μαζί θα κάνουμε το Ηράκλειο πρώτη πόλη».
Κοσμοσυρροή! Παιδιά που διασκέδαζαν με τα πυροτεχνήματα, έφηβοι που βρήκαν χώρο να παίζουν, νέοι που θα φλερτάρουν εδώ στο εξής, οικογένειες με χώρο για βόλτες, ανάπηροι με προσβάσιμα μονοπάτια, μεσήλικοι που κοιτούσαν περήφανα, ηλικιωμένοι που δάκρυζαν για τη μεταμόρφωση χωρίς τέλος. Πολίτες περήφανοι για τον τόπο τους. Πολίτες της «Πόλης των Πάντων»
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το