Σάββατο 7 Μαΐου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από WAKE UP.

Να πέσουν καμπάνες στο ποδόσφαιρο
Ναι ρε παιδιά, τιμωρίες! Πρέπει επιτέλους να δούμε τιμωρίες. Να πέσουν κεφάλια. Να χτυπήσουν οι καμπάνες. Δεν γίνεται να καταπολεμηθεί η βία (και η μ*λακία) με ηθικολογίες και παπαρολογίες, όπως "είναι απαράδεκτο", "είναι καταδικαστέο", "είναι τραγικό".
Το "πνεύμα του αθλητισμού" στη χώρα μας βρίσκεται μονίμως σε βρεφική ηλικία. Καμία ανάπτυξη, καμία ωριμότητα, μόνο ηλιθιότητα και παιδιαρίσματα. Ένα τόσο άτακτο παιδί, που αρέσκεται να βρίζει, να χτυπάει και να καταστρέφει, δεν καταλαβαίνει από λόγια. Τι θα πεις στο μικρό διαολάκι, "γιατί βρε χρυσό μου χτυπάς τον Γιωργάκη;". Θα ξεκαρδιστεί στα γέλια και θα σου απαντήσει "γιατί έτσι". Τι θα κάνεις για να σταματήσεις την αθυροστομία του; Θα του κουνήσεις το δάχτυλο, λέγοντας "δεν είναι σωστό" και "σε παρακαλώ, να είσαι πιο ευγενικός"; Καλά κρασιά.
Αν όμως το τιμωρήσεις, ανάλογα με το μέγεθος της αταξίας του, θα το ξανασκεφτεί. Κι αν το ξανακάνει και ξανατιμωρηθεί πιο αυστηρά, θα αλλάξει ρεπερτόριο. Έτσι νομίζω, τουλάχιστον.
Γι' αυτό κύριοι, τιμωρήστε. Δεν το λέω με κακία ή χαιρεκακία, αλλά επειδή πρέπει να καθαρίσει ο αθλητισμός από τη σαπίλα των ηλιθίων που τον ποτίζουν με βία. Επειδή θέλω κι εγώ να δω μπροστά μου το θαύμα: να πηγαίνει στο γήπεδο ο μπαμπάς με τη μαμά και τους γιους, να μην πέφτει στο γήπεδο ούτε... κουμπί από πουκάμισο, να μην υπάρχει φωτοβολίδα αναμμένη ούτε για πλάκα.
Αυτά όμως για να γίνουν, χρειάζεται να τιμωρείται η φωτοβολίδα, να τιμωρείται η ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στις κερκίδες. Φτιάξτε έναν "τιμοκατάλογο" που να πονάει: ρίψη αναπτήρα στο φύλλο αγώνα; Τρεις αγωνιστικές χωρίς οπαδούς και πρόστιμο. Χτύπημα του διαιτητή/επόπτη ή αντιπάλου παίχτη με ρίψη αντικειμένων; -6 βαθμούς στον πίνακα και πρόστιμο. Εισβολή ανεγκέφαλων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο; -6 βαθμούς και πρόστιμο. Να τσούξει.
Θα μου πεις, στη θεωρία γίνονται αυτά. Στην πράξη όμως ποιος θα τα εφαρμόσει; Εύλογη ανησυχία. Λοιπόν, μόνο αν οι ΠΑΕ αποφασίσουν από κοινού να διατηρούν ΣΚΛΗΡΗ στάση απέναντι στη βία και φανεί στον κόσμο ότι πράγματι μιλούν σοβαρά και δε διστάζουν να γίνουν δυσάρεστες σε μια μερίδα οπαδών (των ανεγκέφαλων) με τις ενέργειές τους, θα δούμε φως. Μόνο έτσι.
Και στην τελική, αφού η πλειοψηφία επιθυμεί την κάθαρση, ας σταματήσει ο υγιής ευσυνείδητος κόσμος να πηγαίνει στα γήπεδα και να αφήνει τα λεφτά του στο ξέφραγο αμπέλι που μου ονόμασαν και... "Σούπερ Λίγκα" (γέλιαααααα). Μπας και συνειδητοποιήσουν οι πρόεδροι -οι δήθεν ευαίσθητοι σε θέματα βίας- ότι αν δεν ληφθούν ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΑΤΑ μέτρα, θα μείνουν μόνοι με τα χουλιγκάνια (τους).


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το