Τρίτη 17 Μαΐου 2011

αναδρομές - e - ΣΧΕΣΕΙΣ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 4 Δεκεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: e - ΣΧΕΣΕΙΣ

Αν και ξεκίνησαν (!) τα πρωτοβρόχια στο Ηράκλειο, την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο, έχουμε λιακάδα με λίγα συννεφάκια. Το κατά πόσο άσπρα ή γκρίζα είναι θα το κρίνετε από το περιεχόμενο του άρθρου. Και το λέω αυτό γιατί ήρθε η ώρα όλοι εμείς που σχολιάζουμε από τις σελίδες μας, τους πάντες και τα πάντα, να αρχίσουμε να μιλάμε για εμάς, για τις δικές μας σχέσεις. Επειδή μπορεί να δραστηριοποιούμαστε στην ηλεκτρονική κοινότητα δεν απαλλασσόμαστε από την κρίση της δραστηριότητας αυτής.
Σχέσεις λοιπόν μέσα από το messenger, μέσα από το spaces και από τα άλλα παρεμφερή «μέρη του διαδικτύου». Σχέσεις, είπα; Μάλιστα σχέσεις, αφού μέσα από την ηλεκτρονική κοινωνία διαπιστώνονται συχνά νέες σχέσεις που μπορούν να ξεφύγουν από τα όρια του υπολογιστή. ’νθρωποι έχουν παντρευτεί με αυτόν τον τρόπο γνωριμίας, έχουν δημιουργήσει δυνατές σχέσεις και δυνατές φιλίες!
Όμως οι σχέσεις δημιουργούνται μονάχα από ελευθέρα άτομα; Μήπως είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουν σχέση παντρεμένοι ή άλλου είδους δεσμευμένοι άνθρωποι; Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συζύγων που προσποιήθηκαν ψεύτικα ηλεκτρονικά άτομα για να πιάσουν τους συζύγους τους να κάνουν ατασθαλίες. Ποια λοιπόν είναι τα όρια; Μέχρι που μπορεί να προχωρήσει μια σχέση που αναπτύσσεται μέσω διαδικτύου; Μπορούν δυο άτομα να γνωριστούν και τίθεται το ερώτημα της βούλησης του καθένα να θέλει την από κοντά συνάντηση με τον άλλον.
Από την άλλη είναι το διάσημο πλέον cyber sex ή ηλεκτρονικό σεξ. Δυο άτομα, γνωρίζονται από το διαδίκτυο και σύντομα αρχίζουν να περιγράφουν ο ένας στον άλλον, ερωτικές φράσεις για το πώς βγάζουν τα ρούχα τους και πως ο καθένας δρα όντας γυμνός και ενώ διαβάζει το τι λέει ο άλλος. Οι περιγραφές των όσων συμμετείχαν ή συμμετέχουν συστηματικά στο ηλεκτρονικό σεξ, είναι εντυπωσιακές!
Τελικά υπάρχουν όρια στην καθαρά ηλεκτρονική ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, ερωτισμού ή σεξ;

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το