Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ (μέρος 3/4)

image[18][4]image[26]
Οι επόμενες μέρες κυλούσαν ομαλά. Τα περισσότερα βράδια τα μοιραζόμουν με τη Ρίτα στο δωμάτιό της, όμως αυτό το μεσημέρι κι ενώ παρακολουθούσα μια εβδομαδιαία εκπομπή με θέμα τον κινηματογράφο που έτυχε να λέει για τη νέα ταινία του Παναγιώτη στην οποία θα πρωταγωνιστούσε η Ρίτα, θυμήθηκα το σενάριο όπως μου το είχε περιγράψει η Ρίτα. Αμέσως έτρεξα στην σημερινή εφημερίδα για να ξαναδιαβάσω το άρθρο για την άγρια δολοφονία ενός ζευγαριού μέσα σε ένα πάρκο. Δεν άργησα να σκεφτώ και το πρόσφατο βίωμα της κυρίας Ειρήνης και τότε προβληματίστηκα. Πήρα τηλέφωνο την Ρίτα και της είπα να προσέχει τον Παναγιώτη και τον Βρεττό. Εκείνη δεν έδειξε να μου δίνει σημασία, αλλά εγώ είχα τις ενστάσεις μου.

Η αλήθεια είναι πως από εκείνη την ημέρα που η Ρίτα είχε βρεθεί στο σπίτι του Βρεττού, οι σχέσεις τους παρέμειναν ψυχρές όσο κι αν αυτός προσπάθησε να την επαναπροσεγγίσει. Όμως εγώ δεν πέφτω συνήθως έξω από τις υποψίες μου και ακόμα κι αν έβλεπα πως τα βράδια ήταν μόνη της ή μαζί μου, κανείς δεν με βεβαίωνε πως νωρίτερα δεν ήταν μαζί.

Στο μεταξύ, οι δολοφονίες νεαρών ζευγαριών πλήθαιναν στην Αθήνα και απ’ ότι έμαθα μέλος της εταιρείας παραγωγής επισκέφθηκε τον Παναγιώτη για να τον ενημερώσει πως μετά από τις δολοφονίες που έχουν αναστατώσει όλη την πρωτεύουσα, αναγκάστηκε να μιλήσει στην imageαστυνομία για το σενάριο της ταινίας που ήταν τόσο κοντά στο τι πραγματικά συνέβαινε στην ταινία, φοβούμενος πως όταν η ταινία έβγαινε στις σκοτεινές αίθουσες, ίσως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Ο Παναγιώτης δεν ενοχλήθηκε. Αντιθέτως έδειξε να του αρέσει η ιδέα καθώς πίστεψε πως θα έκανε θετική διαφήμιση η προβολή του θέματος αυτού στην ίδια την ταινία. Η δικαιολογία του όμως δεν έπεισε τους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν παίρνοντας του κατάθεση. Η Ρίτα μου είπε, πως όλοι οι ηθοποιοί δέχτηκαν κάποιες ερωτήσεις από την αστυνομία, όμως αργότερα μαθεύτηκε πως ιδιαίτερα ο Παναγιώτης τέθηκε υπό εικοσιτετράωρη παρακολούθηση. Όλα ήταν μάταια όμως καθώς οι εφημερίδες και οι ειδήσεις έσπειραν τον πανικό στους κατοίκους της Αθήνας προβάλλοντας με γλαφυρό τρόπο τις δολοφονίες που συνεχίζονταν.

Πολλές φορές η Ρίτα το συζητούσε μαζί μου αφού ήταν τρομοκρατημένη κι εγώ αν και δεν ήμουν σίγουρος, προσπαθούσα να την καθησυχάσω. Τις έλεγα να αποφεύγει τον Βρεττό, πιο πολύ επειδή ήθελα να την εμποδίσω να τον βλέπει, έστω κι αν οι υποψίες μου ότι συνευρέθηκαν ερωτικά, ήταν λανθασμένες. Όμως όπως είπα και νωρίτερα, εγώ δεν πέφτω έξω.

:[
διαβάστε το τέταρτο και τελευταίο μέρος του Μύθου, την επόμενη Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το