Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

αναδρομές - Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ;

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 7 Αυγούστου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ;

Μάλλον είμαι ο τελευταίος που θα ακούσετε να αναφέρεται στη γυμναστική. Και όμως αναγνωρίζω όπως οι περισσότεροι, πως οι ευεργετικές ικανότητες της γυμναστικής είναι τεράστιες.
Το λίπος καίγεται, οι μύες σφίγγουν, η διάθεση ανεβαίνει, οι πόνοι εξαφανίζονται και πολλά άλλα που είμαι ο πλέον άσχετος για να αναλύσω. Είναι γεγονός πως η άσκηση ισούται με υγεία.
Όμως τίθεται ένα θέμα. Πως ασκούμαστε; Κάποιοι περπατούν πολύ. Εξαιρετική επιλογή, όμως χρονοβόρα και ίσως επίπονη. Άλλοι έχουν όργανα στο σπίτι τους, όμως έχει παρατηρηθεί πως σε εκείνη την περίπτωση με το χρόνο ο ενθουσιασμός χάνεται και το όργανο/α κλείνονται σε κάποια αποθήκη. Το σύνηθες είναι το γυμναστήριο, όπου με την παρουσία όλων των απαραίτητων μηχανημάτων και των ειδικών γυμναστών που επιβλέπουν και συμβουλεύουν ανά πάσα στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση ο γυμναζόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε προγράμματα που περιέχουν όργανα γυμναστικής ή συγκεκριμένες μορφές, όπως η αεροβική. Εδώ η μουσική δυνατά, όμορφες γυναίκες παντού να σου αποσπούν την προσοχή, πολύς κόσμος κλπ. δεν είναι και το ιδανικότερο.
Πέρα από τα βασικά είδη υπάρχουν και δευτερεύοντα, όπως ο χορός. Φοβερή ενέργεια, συμβολή στην εκφραστικότητα. Πολεμικές τέχνες, όπου σε μια καλή σχολή μπορείς εκτός από τη γυμναστική να κερδίσεις μαθήματα αυτοελέγχου και εγκράτειας.
Η δική μου όμως η πρόταση και λύση είναι άλλη. Πισίνα για όλο το χρόνο. Το μόνο που απαιτείται είναι μια εσωτερική πισίνα και πολύ επιμονή. Βρείτε κοντά σας από ένα ξενοδοχείο ή ένα κολυμβητήριο. Στην πισίνα κα εξαιτίας της λιγότερης άνωσης που περιέχει σε σύγκριση με τη θάλασσα, απαιτείται τεράστια δύναμη σε όλους τους μύες του σώματος που δουλεύουν παράλληλα, ενώ σπουδαίο ρόλο παίζουν οι αναπνοές ενόσω κολυμπά κανείς. Τελικά και το λίπος «καίγεται» (εξαιτίας των εσωτερικών πιέσεων) και οι μύες αναπτύσσονται (χάρη στην αδιάκοπη κίνηση κόντρα στις όποιες δυνάμεις.
Είναι η πρόταση που κάνουν πολλοί για μια υγιή συντήρηση του σώματός μας, γιατί ο υγιές εγκέφαλος απαιτεί υγιή σώμα να τον… στηρίξει!

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Ας θεωρηθώ επίσης ο τελευταίος που θα μνιλήσει για γυμναστική, αλλά πρέπει να αναφερθώ στο περπάτημα.
    Θέλει μόνο 1 ώρα την ημέρα. Σε επίπεδο μέρος, όχι κουραστικές ανώμαλες διαδρομές που σε κάνουν να μην μπορείς να το επαναλάβεις, σταθερό έντονο βήμα και...
    ανεβαίνει κατακόρυφα η καλή χολιστερίνη,
    βελτιώνεται ή και θεραπεύεται μέση που πονάει,
    μεγαλώνει η αντοχή,
    νοιώθεις πάντα γυμνασμένος.
    Με περιπάτους δηλαδή, απλά και για όλους.
    Όσοι έχετε άνεση με το κολύμπι και την επαφή με εσωτερική πισίνα φυσικά, δεν θέλει και ρώτημα : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Αχιλλέας
    καλά τα λες φίλε μου. Αλλά τι γίνεται όταν δεν υπάρχει 1 ώρα ελεύθερου χρόνου :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το