Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟΣ ΦΟΝΟΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (μέρος 4/5)

image[14] image[41] image[29]
Η Μαρία βρισκόταν στα κρατητήρια και εκτός των άλλων, οι δύο αστυνομικοί ήθελαν να μελετήσουν τις αντιδράσεις του Αντώνη Ανδρεαδάκη και του αδερφού του, έτσι αποφάσισαν να τους παρακολουθήσουν. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν παρατήρησαν κάτι ιδιαίτερο.

Όχι τουλάχιστον κάτι από αυτά που περίμεναν. Μια μέρα όμως, ενώ είχαν σταθμεύσει παράμερα του σπιτιού, είδαν το παιδί να βγαίνει έξω για να πετάξει τα σκουπίδια στους κάδους έξω από το σπίτι. Το παιδί ήταν πολύ φοβισμένο και κοιτούσε συνεχώς γύρω του. Σε μια τέτοια στιγμή η άκρη του ματιού του έφτασε ως το αυτοκίνητό μας και το παιδί παράτησε τα σκουπίδια χάμω και έτρεξε για το σπίτι. Τότε θυμήθηκα που το παιδί μας είχε ξαναμιλήσει για ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.

imageΤην επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε τον Δημητράκη με μία κοπέλα που ήταν ειδικευόμενη στην γλώσσα των κωφών. Εμείς μιλούσαμε και εκείνη μετέφραζε με τις κινήσεις των χεριών της.
- “Ξέρω πως σου είναι πολύ δύσκολο, όμως είναι πολύ σημαντικό να θυμηθείς που ακριβώς στεκόσουν την ώρα εκείνη”. Το παιδί συνεργάστηκε άψογα κι έτσι η κοπέλα μετέφραζε:
- “Στεκόμουν πίσω από την εξώπορτα και κοιτούσα προς την τηλεόραση. Η μαμά πήγε τα σκουπίδια και τότε άκουσα τον πυροβολισμό. Γύρισα να κοιτάξω και είδα το άσπρο αυτοκίνητο να φεύγει μακριά”.  Τότε σκέφτηκα πως ίσως ο/η δολοφόνος περίμενε κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο για να σκεπάσει τον θόρυβο του πυροβολισμού κι έτσι έκανα την κρίσιμη ερώτηση:
- “το αυτοκίνητο τι χρώμα φώτα είχε Δημήτρη”;
- “με σιγουριά μου λέει πως το αμάξι δεν είχε φώτα. Σκοτάδι μου λέει. Όχι φώτα. Ούτε κόκκινα, ούτε άσπρα”. Αυτό ανέτρεπε το σκηνικό. Ήταν η Μαρία που κάπως είχε βρει τρόπο να έχει πρόσβαση σε άσπρο αυτοκίνητο;

Δεν υπήρχε τώρα αμφιβολία πως το αυτοκίνητο δεν ήταν διερχόμενο. Ο/η οδηγός του είχε σκοτώσει την Τούλα. Κι αν στο αυτοκίνητο ήταν δύο; Ο Αντώνης κοιμάται με την Μαρία και για κάποιο λόγο οι δυο τους ήθελαν να βγάλουν απ’ τη μέση την Τούλα. Ο ένας οδηγούσε και ο άλλος κατέβηκε και πυροβόλησε. Πως όμως θα μπορούσαμε να αποδείξουμε τον ισχυρισμό μας;

:[
διαβάστε το πέμπτο και τελευταίο μέρος του Μύθου, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το