Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ (μέρος 5/5)

image[12]image[36][10]image[19][13]ΜΕΡΟΣ
Η Ουρανία προσπάθησε μάταια να βρει πληροφορίες για τους Εφραίμ, όμως κανείς με αυτό το όνομα δεν ήταν γραμμένος στα μητρώα και κανείς δεν φαινόταν να είναι κάτοικος της πόλης. Οι προσπάθειες των πρακτόρων είχαν ενταθεί καθώς το απόγευμα, παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Καρέλης θα παρουσιαζόταν δίπλα στον νυν δήμαρχο στην καθιερωμένη τελετή με τα κάλαντα μπροστά στην κεντρική πλατεία της πόλης μπροστά σε χιλιάδες κόσμου.
 
Μπορεί οι Εφραίμ να ήταν φαντάσματα του παρελθόντος που επανήλθαν, όμως οι πράκτορες έπρεπε να κάνουν κάτι. Ο αστυνομικός διευθυντής πίεζε για λύση και η ευθύνη της εμμονής στην οικογένεια Εφραίμ ήταν ένα ρίσκο που πήραν και έπρεπε να δικαιωθούν. Γι’ αυτό και ξεκίνησαν από την αρχή.
- “Θα πάμε ξανά στην αποθήκη. Γιατί δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας εφόσον άνηκε στην οικογένεια Καρέλη; Μήπως για τον ίδιο λόγο που οι Εφραίμ δεν υπάρχουν”; Είπε ο Κανόμπης.
- “Σύμφωνοι. Συνάντησε με εκεί. Πάω να έρθω με ενισχύσεις” είπε αινιγματικά ο Θαλασσινός.
Σε λίγη ώρα βρέθηκαν έξω από την αποθήκη όμως δεν ήταν οι τρεις τους. Ο Σπύρος Θαλασσινός είχε έρθει με ένα τεράστιο μαύρο σκυλί. “Δεν στο είπα. Τον είχα στείλει για εκπαίδευση. Με πήραν πως είναι έτοιμος. Θα τον κρατήσω” είπε λίγο αμήχανα ο Θαλασσινός και οι τρεις του πλέον εισήλθαν στην αποθήκη όπου έψαχναν το οτιδήποτε. Την απογοήτευση που είχε αρχίσει να τους κυριεύει, διέκοψαν τα έντονα γαυγίσματα του σκύλου. Είχε σταματήσει σε ένα σημείο και γαύγιζε επίμονα. Οι δύο άντρες άρχισαν να σκάβουν κάτω από χώματα, σκουπίδια και παλιά αντικείμενα και ο κόπος τους ανταμείφτηκε βρίσκοντας μία καταπακτή! Αφού όπλισαν, άρχισαν να κατεβαίνουν μια πρόχειρη ξύλινη σκάλα και βρέθηκαν σε ένα φωτεινό υπόγειο. Ήταν ένας χώρος καλά αερισμένος, με ηλεκτρισμό, ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλιοθήκες, ακριβά έπιπλα και λίγο πιο μέσα ένας φωριαμός με όπλα και εκρηκτικά. Οι δύο άντρες έψαχναν για ώρα και βρήκαν ένα μεγάλο ντουλάπι με έγγραφα, βιβλία, φακέλους και σκόρπια έγγραφα με θέμα την οικογένεια του Καρέλη. Λίγο πιο πάνω ο Θαλασσινός διάβαζε ένα βιβλίο που έμοιαζε με ημερολόγιο, ενώ ο Κανόμπης παρατήρησε πως από τον φωριαμό έλλειπαν πολλά όπλα.
- “Νομίζω πως σχεδιάζουν να χτυπήσουν σήμερα. Στην εκδήλωση. Έχουν ήδη φύγει με τα όπλα τους, προφανώς έτοιμοι να στηθούν” προειδοποίησε ο Κανόμπης.
- “Το ξέρω, το γράφουν εδώ, όμως οι μαρτυρίες αναφέρονται στο πρώτο ενικό”. Ο Θαλασσινός απάντησε καλώντας παράλληλα την Ουρανία. “Σε χρειάζομαι εδώ. Πρέπει να πάμε στην πλατεία γρήγορα. Έλα να ερευνήσεις τον υπολογιστή τους μήπως βρεις κάτι που θα μας βοηθήσει να τους εντοπίσουμε” είπε αγχωμένος και αμέσως έφυγε βάζοντας πρώτα τον μολοσσό να μυρίσει τον χώρο και ιδιαίτερα τον φοριαμό με τα όπλα.
 
Οι πράκτορες μετέβηκαν στην πλατεία όπου ζήτησαν από την ασφάλεια να έχουν πρόσβαση και να συντονίζουν το σχέδιο ασφαλείας της εκδήλωσης. Η Ουρανία είχε φτάσει στην αποθήκη ακολουθώντας τις οδηγίες και σύντομα είχε πρόσβαση και στο κλειστό κύκλωμα της κδήλωσης. Ουσιαστικά ενεργοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα της αστυνομίας σάρωνε ένα προς ένα όλα τα πρόσωπα των παρευρισκομένων.
 
Στο μεταξύ ο δήμαρχος παρουσίαζε με κάθε επισημότητα τον υποψήφιο Καρέλη και σύντομα η ορχήστρα ξεκίνησε να παίζει τα κάλαντα. Την ίδια ώρα το πρόγραμμα σταμάτησε σε ένα πρόσωπο για το οποίο το σύστημα δεν περιείχε πληροφορίες. Αυτό θεωρήθηκε αρκετά υπόπτο και η Ουρανία ενημέρωσε τους συνεργάτες της. “Πίσω από το άγαλμα, δεξιά από τις ζαρτινιέρες, αυτόν ελέγξτε”. Οι πράκτορες πλησίασαν με τρόπο όμως ο άντρας τους αντιλήφθηκε και σε κατάσταση πανικού έβγαλε ένα όπλο και πρόλαβε να πυροβολήσει πριν οι αστυνομικοί πέσουν πάνω του και τον αφοπλίσουν.
 
Ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε πως το όνομά του ήταν Εφραίμ. “Μια ζωή ζούσαμε στην σκιά τους, αυτή τη φορά είχα οργανωθεί για να πάρω εκδίκηση για την οικογένειά μου” φώναζε αφηνιασμένος ο δράστης. Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανείς, οπότε το εορταστικό κλίμα συνεχίστηκε στην εκδήλωση. “Χρόνια καλά. Ευτυχισμένος το νέο έτος” αναφώνησε ο νυν και ο μελλοντικός δήμαρχος της πόλης και ο Σπύρος, ο Όμηρος, η Ουρανία και ο νέος τους μολοσσός, αποσύρθηκαν δικαιωμένοι και ανακουφισμένοι που μία ακόμα αποστολή τους είχε ολοκληρωθεί.
 
:[
διαβάστε ολόκληρο τον Μύθο την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012 στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το